|
Świat Seriali |
| Autor |
Wiadomość |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 25 Styczeń 2006, 10:57
|
|
|
| settler napisał/a: | | Uboot, twoj podpis jest niewazny bo nazwiska nie wpisales |
Wpisałem, inaczej nie pozwoliłby złożyć podpisu. Nie wiem dlaczego, nie wyświetla. Ale i tak najważniejsze jest chyba potwierdzenie w mailu którego dostaniecie po podpisaniu się.
Dla pewności wpiszę sie raz jeszcze |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 25 Styczeń 2006, 16:13
|
|
|
| przepraszam wszystkich, ktorych oklamalem postem o nowych odcinkach "Przyjaciol" no ale coz tak to jest jak sie wierzy Onetowi i Stopklatce.. chcialem dzwonic do Warner Bros i sie spytac ale linia do Stanow byla przeciazona przepraszam jeszcze raz mam nadzieje, ze mi wybaczycie i ten ostatni raz zaufajcie... |
| |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 25 Styczeń 2006, 20:02
|
|
|
| efzetiks napisał/a: | | przepraszam jeszcze raz mam nadzieje, ze mi wybaczycie i ten ostatni raz zaufacie... |
O Boże...a jak do tego doszedłeś drogi Watsonie, że Ci nie wierzę i neguję przytaczane przez Ciebie newsy??
Wyraziłem tylko swoje zdziwienie i nic więcej.
Cieszę się tak samo jak Ty i już nie mogę się doczekać
Ps. Mogłeś chociaż podać link , to bym Ci jeszcze bardziej nie uwierzył. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 25 Styczeń 2006, 21:41
|
|
|
| re up: ale ja nie do Ciebie drogi Sherlocku bije przeciez... poprostu dzisiaj szacowna informacyjna instytucja podala informacje jakoby Warner dementowal informacje o 4 dodatkowych odcinkach.. dlategotez na wszelki wypadek kajam sie przed Wami a szczegolnie przed Toba, gdyz jestes straszliwa niemiecka lodzia podwodna z torpedami.. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 25 Styczeń 2006, 23:41
|
|
|
| efzetiks napisał/a: | | jakoby Warner dementowal informacje o 4 dodatkowych odcinkach |
To widać nie wyczułem sarkazmu, a raczej za wszelką cenę chciałem go znaleźć i sobie ubzdurałem że takowy istnieje
To ja Ciebie Efzetku przepraszam
| efzetiks napisał/a: | | z torpedami.. |
i napędem jądrowym |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 26 Styczeń 2006, 22:06
|
|
|
Przed chwilą na Jedynce skończył się ostatni odcinek pierwszej serii Lost. Czekam więc, aż TVP puści serię drugą (podobno jesienią), bo serial dobry jest i stawia dużo znaków zapytania, np. :
- Co oznaczają liczby?
- Co jest we włazie?
- Kto i po co porwał Walta? |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 2 Luty 2006, 14:05
|
|
|
skonczlem pierwszy sezon Lost`a i rzeczywiscie bardzo ciekawie i w napieciu sie ogldalo.. strasznie podoba mi sie watek z liczbami a dokladnie zabawa w ich szukanie... chociazby numer lotu, numer skrytki z banku, numer bramki na lotnisku, nie mowiac juz o numerach na koszulkach jakis zawodniczek gdy Hurley spieszy sie na samolot..
sadze tez, ze serial podobalby mi sie bez tej calej tajemnicy i skupilby sie tylko na przeszlosci rozbitkow, ich wzajemnych relacjach i walce o przetrwanie... no ale tak jest jeszcze ciekawiej..
no i niestety.. najbardziej lbie Sawyera wybaczcie.. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Luty 2006, 17:48
|
|
|
Ja też go lubię, fajnie napisana postać ten Sawyer. Niby zły, ale nie o szpiku kości. Tajmeniczo to się robi w II sezonie. Właśnie oglądam (nie ma to jak ranna wycieczka do akademika )
----------
Minutę osiem po tym poście przyszedł do mnie mail, że wygrałem coś tam w konkursie Losta. Ale jaja. Na stronie AXN trzeba było wymyślić jakieś oryginalne zakońćzenie serialu. Napisałem, że to wsystko nie dzieje się naprawdę, tylko są pogrążeni w jakiejś śpiączce i coś tam pokombinowałe, no i ma przyjść do mnie w przeciągu 3 tygodni zestaw gadźetów z serialu Ale fajnie |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 2 Luty 2006, 18:16
|
|
|
| zebym wiedzial kurcze.. bo ja z tydzien temu stwierdzilem ze oni wszyscy zgineli i sa w Czysccu... |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Luty 2006, 20:01
|
|
|
| efzetiks napisał/a: | | zebym wiedzial kurcze.. bo ja z tydzien temu stwierdzilem ze oni wszyscy zgineli i sa w Czysccu... |
To napisałem w I edycji konkursu i żadnego miejsca nie zająłem |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 2 Luty 2006, 20:04
|
|
|
ale w II edycji odwolales sie do klasyka, bo Twoj pomysl jest/byl troche Ubik`owy i prosze bardzo.. to jak bedzie nastepna edycja to napisze ze stworza 9cio osobowa druzyne i pojda zniszczyc ... hmmm... samolocik Kate
a Sawyer Song przesadzona.. jeszcze nie dojsc ze o Sawyerze to moj drugi ulubiony bohater John Locke bierze czynny udzial przy okazji jako ciekawostka dwie strony:
http://www.oceanic-air.com/ i http://www.driveshaftband.com/ swoja dorga mega hit You All Everybody sobie sciagnalem i slucham |
| |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Luty 2006, 20:12
|
|
|
Jeszcze miałem pomysł, ze za to eksperyment, za któym stoją niby Ci, którzy zmarli, bliscy naszych bohaterów, bo w sumie każdemu ktoś ginął. I że zostali oni starannnie wyselekcjonowani (różne rasy, chraktery) żeby stworzyć nową populację, gdyż, i tu uwaga, ludność z jakiegoś powodu wymarłą na ziemi. Katastrofa była sfingowana, a za całą tą hostorią stoją min. ojciec Jacka, prawdziwy Sawyer, koleś który pomógł Kate i inni |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 01:28
|
|
|
| ale jedno mnie w tym serialu wkurza.. na wyspie rozbilo sie 48 osob.. teoretycznie oczywisice.. ale tylko 10 bierze jakis czynny udzial.. rozumiem glowni bohaterzy itd.. ale reszta co? zachowuje sie caly czas jak Sawyer? czyta ksiazki i ma wszystko gdzies? troche naciagane... nie mowiac o czystym porodzie i jedniodniowym detoksie... ale to juz wynika z przyslowiowego amerykanskiego "pompowania zaby" |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 09:58
|
|
|
No bo jednak serial strasznie by się rozdrobnił, jakby reżyser chciał ukazać losy wszystkich. Pewnie by było tak: 2 min. dla jednej osoby, 1,5 min. dla innej (mniej ważnej), później 2 min. dla trzeciej, przebitka na losy pierwszej, później czwarta i tak w nieskończoność. W ten sposób widz nie miałby szans polubić któregoklowiek bohatera, nie mógłby się z nim identyfikować, a co za tym idzie nie miałby radości z oglądania serialu. Prawdopodobnie przyjęto po prostu, że te pozostałe osoby to ma być tło dla głównych bohaterów. I raczej nie czytają , tylko np. zdobywają pożywienie. Zresztą to jest jak w życiu - tylko niewiele osób ma wyjątkowe przygody, reszta to zwykli szarzy ludzie... |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 10:43
|
|
|
| a czy ktoś może oglądał wczoraj (czwartek;-) ) ten serial francuski, który wstąpił w miejse LOST w ramówce? |
_________________ |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 20:44
|
|
|
| Ja oglądnąłem sobie i powiwem, że mnie zainteresowało. całkiem niezły pomysł. Chociaż niektóre szczegóły są aż za bardzo przewidywalne... |
|
|
|
 |
Vergilius
|
Wysłany: 3 Luty 2006, 20:49
|
|
|
Mógłby ktoś po krótce przybliżyć fabułę? Bo miałem zamiar oglądać, ale jakoś mi umknęło... |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 20:50
|
|
|
| Tak jak pisze Agtata, cieżko by było powiazać wogóle fabułę i cieżko wstawić mistykę serialu, bo w jednym odcinku trzeba by było sie skupić na 48 bohaterach. Już teraz, mimo że jest tylko 10 głównych, to ciężko pokazać wszystkich w jednym odcinku chociaż na chwilę, bo każdy odcinek ma dodatkowo inne rzeczy do pokazania. Moda na sukces by się z tego zrobiła i nikt by nie wiedział o co chodzi. I, znów tak jak Agata napisała, tak jest w życiu. Ile userów jest zarejestrowanych na forum, a ile się udziela? |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 20:56
|
|
|
| ale nie chodzilo mi o to zeby pokazywac losy calej 48mki.. tylko zeby reszta byla chociaz troche widoczne.. w golfa grali tylko Jack, Micheal i Charlie.. czemu nie gral nikt obcy? chodzi mi o takie drobiazgi jak chociazby ten facet co mial wysypke i Jack mu dawal leki albo chociazby Artz (podobnie jak Hurley mam problemy z jego nazwiskiem) |
|
|
|
 |
|
|