Ja zakupiłem pierwszą płytę w wyborczej ostatnio. Miło coś takiego postawić na półce
Pierwsze cztery odcinki pierwszego sezonu. Mogę w kółko to oglądać ^^
_________________ Jeśli za dużo sobie wyobrażasz, uważaj żeby nie zginąć w zderzeniu z Rzeczywistością
Dexter ma juz schematyczna konstrukcje odcinka, ale sama tresc nadal potrafi zaciekawic, dzieki nowym pomyslom i ewolucji bohatera.
Californication natomiast niestety troche zawiewa nuda i widac brak pomyslu ze strony tworcow, chociaz druga polowa 3 odcinka byla dobra. Brakuje to takiego pomyslu jakim w drugim sezonie byl Ashby. Licze na pewna ewolucje bohatera (wlasnie jak w przypadku Dextera) i na jakies swieze pomysly scenarzystow.
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu
Czytałem wywiad z serialową Ritą, czyli aktorką Julie Benz i właśnie cała ekipa Dextera kręci ostatni odcinek sezonu i, jeśli wierzyć jej słowom, ostatni odcinek będzie zaskakujący. Zarówno dla widzów jak i dla każdej postaci. A wywiadzik czytałem z racji udziału Julie Benz w drugiej części Świętych z Bostonu. Trailer zapowiada niezłą rozpierduchę. Julie Benz zastępuje niesamowitego Dafoe'a z pierwszej cz.
Nowy sezon Family Guy'a ma podobną konstrukcję do poprzednich - tzn. świetny odcinek, kiepski odcinek, świetny odcinek, kiepski odcinek, itd. Ale trzeba przyznać, że pierwszy to nie tylko świetny, ale uber świetny odcinek
_________________ And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible
"Juggernauts" Enter Shikari
Zacząłem oglądać The Prisoner.
Myśle że kojarzycie o czym jest ten miniserial. I zaprawde powiadam wam uważam że jest wart obejrzenia bo momentami sam już nie wiem co jest prawdą a co nie i to sie chwali.:)
Ostatnio zacząłem oglądać Carnivale. Oprócz tego, że na razie nie wiem o co chodzi to zdecydowanie jest to serial warty uwagi. Przynajmniej po pierwszych 5 odcinkach, gdyż historia jego była taka, że na początku miał dużą widownię, a później taki spadek, że skończyło się po drugim sezonie. Pełna opinia, jak tylko obejrzę całość.
Zawsze wiedziałem, że jestem dla ciebie jak rodzina.
Ja sobie dzięki AXN Sci-Fi odświeżam Battlestar Galactica (nowsza wersja). Jakoś za pierwszym razem utknąłem w połowie drugiego sezonu. Myślałem też, że zabiorę się za Farscape bo powtarzają od pierwszego sezonu ale akurat emitują w tych godzinach kiedy trenuję więc sobie nie obejrzę
Co tu dużo mówić, rewelacyjny serial. Jego akcja ma miejsce na południowym zachodzie USA w latach 30-tych. Opowiada on historie chłopaka, który dołączył do cyrku oraz wielebnego, który stara się rozwijać swój kościół. Całość ma niesamowity klimat, zaskakuje i niesamowicie wciąga. Świat Carnivale jest pełen tajemnic, niejasności, każdy z bohaterów ma własne cele, których widz nie zna. Jedyny serial, do którego można by go porównać to Twin Peaks. Zresztą pewien aktor, który gra tutaj jedną z ważniejszych ról grał wcześniej właśnie w Twin Peaks oraz Mulholland Drive Lyncha.
Niestety ten serial spotkał też podobny los z planowanych 6 sezonów powstały tylko dwa. Widać, był zbyt pokręcony dla większości widzów. Dlatego też wiele elementów mitologii stworzonej przez twórcę serialu nie została tam wyjaśniona (część tłumaczono już w internecie po zakończeniu emisji, więc warto później poczytać). Do tego oczywiście nie została przedstawiona cała planowana historia.
No właśnie, twórca tego serialu tworzył go bardzo długo, co zaowocowało bardzo dopracowaną wizją świata, gdzie łączone są elementy religii chrześcijańskiej, mitów, legend i wielu innych wierzeń.
Korzystając z przerwy świąteczno-noworocznej i małej ilości roboty w pracy, udało mi się w końcu obejrzeć 10 odcinków serialu FlashForward. Wg mnie (jak i mojej Lubej) serial jest bardzo fajny, z wieloma niespodziewanymi zwrotami akcji i w ogóle Szkoda tylko, że kolejne odcinki zaplanowane są dopiero na marzec... Na marginesie jeszcze dodam, że w pierwszym odcinku zagrał Seth MacFarlane - koleś odpowiedzialny m.in za Family Guy'a i American Dad.
Wysłany: 6 Styczeń 2010, 15:41
Jakaś TV przypomina obecnie Carnivale czy jak? Bo jesteś Seciu trzecią znaną mi osobą, która w ciągu ostatnich kilku dni zwróciła uwagę na ten serial.
A ja wreszcie obejrzałem pierwsze dwa odcinki Braking Bad i generalnie jestem na tak, choć szału nie ma.
I biję się z myślami, czy zaczynać ósmy sezon 24. Tyle razy sobie obiecywałem, że to rzucę w cholerę, bo nagromadzenie nieprawdopodobieństw z każdym sezonem rośnie w postępie geometrycznym, ale jak się obejrzało siedem...
udało mi się w końcu obejrzeć 10 odcinków serialu FlashForward
Nuda, panie, nuda, regularnie zaliczałem atak sjesty podczas oglądania. Ostatni dotychczas wyemitowany odcinek dało się oglądnąć bez żadnego ziewnięcia.
Apaczyk napisał/a:
biję się z myślami, czy zaczynać ósmy sezon 24
Ja tam wątpliwości nie mam Te nieprawdopodobieństwa przeszkadzały mi tylko w słabszym 6 sezonie, bo tam już rzeczywiście przesadzili. No ale w Prison Break jeszcze wieksze głupoty robiono już w 2 sezonie, więc z Bauerem nie jest tak źle
Nuda, panie, nuda, regularnie zaliczałem atak sjesty podczas oglądania. Ostatni dotychczas wyemitowany odcinek dało się oglądnąć bez żadnego ziewnięcia.
Ja jestem po 8 czy 9 odcinkach FF i...już mi się nie chce oglądać. Fajnie się zapowiadało, ale szybko się skończyło.
Twórcy coś tam nieśmiało przebąkują, że od najnowszego odcinka, tego w marcu, serial wskoczy na właściwe tory. Ale ja coś ostrożnie podchodzę do takich rewelacji.
Widzę panowie, że mam zupełnie inny gust od Was, bo mi serial się podoba. Owszem, nie jest jakiś super ekstra mega wypas, ale ja go oglądałem z zaciekawieniem i chciałem wiedzieć co się wydarzy w kolejnym odcinku