Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Świat Seriali
Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 12 Styczeń 2009, 09:19   

Mój własny wróg po emisji kilku odcinków nie będzie kontynuowany :))

Keyff 
Moderator

Wysłany: 13 Styczeń 2009, 21:32   

ten też, a czemu?

Pushing Daisies się urwało chyba z powodu strajku scenarzystów. A temu co się stało?

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Kor 
Moderator

Wysłany: 14 Styczeń 2009, 09:07   

Miał niską oglądalność.

.spk 

Wysłany: 25 Luty 2009, 00:27   

House M.D.

Serial jest wykopany w kosmos. Co prawda schemat zawsze jest ten sam ale nie jest nudno bo zawsze gdzieś tam jest wątek który przetacza sie przez kilka(naście) odcinków a także pzrez samą postać i zachowanie House'a. Koleś jest moim idolem pod względem cynizmu i sarkazmu. :P

nanom 

Wysłany: 25 Luty 2009, 14:43   

to jest nas dwóch, bo nigdy wcześniej nie myślałem, że można pod tym względem przebić Garfielda. A jednak komuś się udało ;)
twój okrzyk śmierci grzmi:
GIŃ PSIE !!!!

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 25 Luty 2009, 17:27   

OT

Pozwolę sobie na drobną dygresję jeżeli chodzi o cynizm i sarkazm postaci komiksowych. Garfield nie umywa się pod tym względem do tatusia Calvina [seria "Calvin i Hobbes" Billa Wattersona] - i samego Calvina również. Garfield się postarzał, zrobił nudny, męczący i nieciekawy; powtarza w kółko kilka tych samych żartów, a autor powinien wreszcie definitywnie zakończyć jego powolną agonię. Howgh!

EOT

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 26 Luty 2009, 15:37   

Lojalnie przestrzegam przed reklamowanym ostatnio dość szeroko serialem True Blood. Aż nie chce się wierzyć, że jego twórcą jest Alan Ball, pomysłodawca genialnego Six Feet Under, a serial wyszedł spod skrzydeł HBO, które generalnie słabych seriali właściwie nie robi. To najwyraźniej wyjątek od reguły. To znaczy ok - całkowita porażka to może i nie jest, sam pomysł wyjściowy jest uważam świetny (wyjście wampirów z ukrycia i ich walka o prawa obywatelskie, w związku z wynalezieniem sztucznej krwi, zaspokajającej ich potrzeby żywieniowe), parę pomysłów też nie najgorszych, ale zdecydowanie zbyt dużo tu naiwnych klisz i beznadziejnej gry aktorskiej (zwłaszcza, niestety, afektowanej Anny Paquin w roli głównej), żeby można było nad tym przejść do porządku dziennego. Co nieco smaczków pobocznych i rewelacyjna czołówka to za mało, żeby zachęcić mnie do obejrzenia drugiej serii. Ale pierwszą skończyłem, a to też już coś. Daję 5, no może 6 na 10.

Moje Dziewczęta updated!

Kor 
Moderator

Wysłany: 27 Luty 2009, 09:05   

No właśnie miałem się w wolnym czasie zabrać za TB, bo w sumie w sieci znajdują się pozytywne recenzje.

ciacho00 

Wysłany: 27 Luty 2009, 13:49   

Zamiast oglądać bzdury o wampirach rzućcie okiem na "Lie to me". Tim Roth gra doktorka który na podstawie mowy ciała potrafi stwierdzić czy ktoś kłamie. Wciąga!

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 27 Luty 2009, 15:10   

A kto powiedział, że nie oglądam? Owszem, niezłe, aczkolwiek po czwartym odcinku IMHO odrobinę zaczyna męczyć konwencja, w której Tim Roth wie wszystko o wszystkich li tylko dzięki zaobserwowaniu mrugnięcia lub skrzywienia jednego mięśnia twarzy. Przydałby się odcinek, w którym ktoś koncertowo ich wyprowadza w pole, wiedząc, że bazują na mimice twarzy, albo chociaż udowadnia, że sprowadzenie wszystkich emocji do paru wyrazów twarzy to lekkie przegięcie. Choć nie przeczę, że ogląda się to wciąż przyjemnie.

Moje Dziewczęta updated!

Kaen 

Wysłany: 2 Marzec 2009, 14:31   

Lojalnie polecam True Blood, jako serial z genialną konwencją południowych stanów i spójną fabułą, która zaczyna się lekko psuć pod koniec sezonu. Niemniej jednak ten serial był chyba najprzyjemniejszy w 2008 roku.
Nie mogę sobie wyobrazić jak może wyglądać polskie tłumaczenie, bo według mnie cały serial jest nieprzetłumaczalną grą słów. Tudzież akcentów.:>

Poza tym Joss Whedon - pan, który stworzył prze-ultra-genialny serial Buffy: The Vampire Slayer i niesamowite Firefly - zaczął nowy serial: Dollhouse. Konspiracja, tajne eksperymenty i Eliza D. Na razie mi nie leży, ale Buffy też mi nie leżało na początku.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 3 Marzec 2009, 18:59   

Polsat zrobił TVN w bambuko i wykupił 10 serię Ostrego Dyżuru. Nie pamiętam, ale chyba w TVNie ostatnią serią była 8 czyli przepada 9. Pewnie łapy TVNu na niej leżą. :/
Polsat planuje wyświetlać także 11 serię.

Emisja codziennie od poniedziałku do piątku o 17.00. Zaczynamy 9 marca. :))

Moar.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 3 Marzec 2009, 20:40   

Co sądzicie serialowcy o drugiej połowie właśnie dobiegającej końca serii Battlestar Galactica, bo ja dla mnie cud, miód i orzeszki w tym wszystkim.
Polecam. Oczywiście tym, którzy widzieli to co wcześniej;-)

lady_Vetinari 

Wysłany: 11 Marzec 2009, 22:13   

to ja zarzucę totalną starocią (nie mordujcie mnie) - od jutra na KiniePolska (19:00 bodajże, jakby kogoś jednak zainteresowało) zaczyna się "Pogranicze w ogniu". Polski serial, dziwne, ale do obejrzenia sie nadaje :D fabuła - stosunki i walka wywiadów na pograniczu polsko-niemieckim w latach 20. i 30. :mrgreen:

arekrem 

Wysłany: 11 Marzec 2009, 22:56   

Kurde, chętnie bym sobie przypomniał (pamiętam, że kiedyś widziałem), ale nie będę na każdy seans wychodził do salonu, no aż takim telemaniakiem nie jestem. Poza tym cały czas siedzę przed komputerem.

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 27 Czerwiec 2009, 21:48   

Trailer serialu The Pacific - http://www.hbo.com/events/pacific/video.html
(ustawili tak, ze dziala tylko pod ie i ff)

Sam serial w przyszlym roku.

Ostatnio w australijskim TG gosciem byl koles, ktory tam gra i mowil, to zdjecia juz sa skonczone.

Can't wait!

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 28 Wrzesień 2009, 20:30   

Wlasnie wystartowal nowy sezon Californication, jeszcze nie widzialem, ale mam nadzieje, ze nadal bedzie taki dobry.

W Dublinie widzialem jeden odcinek serialu "Curb Your Enthusiasm" i wyglada na naprawde dobra komedie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Curb_your_enthusiasm

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 1 Październik 2009, 14:00   

Nowego Californication widziałem dwa odcinki i na razie nie jestem zachwycony, ale się nie zniechęcam, bo otwarcia poprzednich dwóch sezonów też nie powalały.

Za to naprawdę smakowicie wygląda pierwszy odcinek Flash Forward, czyli nowego serialu twórców Losta. Jakby ktoś jeszcze nie słyszał, pomysł wyjściowy (wydumany, przyznaję), jest taki, że pewnego pięknego dnia o tej samej porze cała ludzkość traci przytomność na 2 minuty 17 sekund (co, jak się można domyślić, owocuje prawdziwym pandemonium drogowo-lotniczo-kolejowym) i każdy jeden człowiek widzi w tym czasie swoją przyszłość za jakieś pół roku. Główny bohater ma teraz rozwikłać co się właściwie stało, dlaczego i tak dalej, a przy okazji spróbować zawalczyć czy da się tę przyszłość zmienić. Bo jeśli nie, za pół roku straci żonę, wróci do alkoholu i będzie całkiem bliski utraty również życia. :)
Definitywnie daję mu szansę. No i obsada świetna, w roli głównej Joseph Fiennes, brat sławniejszego Ralfa oraz Dominic Monaghan, Charlie z Losta i Merry z Władcy Pierścieni.

Moje Dziewczęta updated!

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 1 Październik 2009, 14:30   

Apaczyk napisał/a:
Nowego Californication widziałem dwa odcinki i na razie nie jestem zachwycony, ale się nie zniechęcam, bo otwarcia poprzednich dwóch sezonów też nie powalały.

A wyemitowano dopiero jeden, ah ta magia internetu. :lol:

Pierwszy odcinek faktycznie nie powalal, ale tez byl po prostu zwyklym wprowadzeniem w nowa czesc historii, wiec poczekajmy.

Co prawda nie zdziwilbym sie jakos szczegolnie, gdyby serial juz nie byl taki dobry, bo ciezko juz cos wykombinowac w temacie, zeby nie bylo wtorne. Aczkolwiek po pierwszym sezonie tez tak myslalem, dlatego tez daje mu szanse.

.spk 

Wysłany: 3 Październik 2009, 15:54   

Nowy House!^(^^)^

Zapowiada sie ciekawie.

Odpowiedz do tematu