Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Świat Seriali
Autor Wiadomość
Vanti 
Moderator

Wysłany: 20 Styczeń 2006, 12:59   

Dziękuje panu Wawrzyńcowi za udzielenie za mnie odpowiedzi :wink: A co do AXN to nie każdy ma możliwość oglądania (np. na Cyfrze+ trzeba dodatkowo płacić 5 zeta co miesiąc za ten kanał). A w miarę dobry dostęp do neta ma większość z nas. Zresztą ja i tak już jestem o te 10 odcinków do przodu w porównaniu do Polski :mrgreen:

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

efzetiks 
VIP

Wysłany: 20 Styczeń 2006, 13:05   

No i na AXN leca wszytkie CSI ... w sobote 1 sezon NY, w niedziele chyba 3 Miami a chyba wczoraj byl pierwszy odcinek 5 sezonu Las Vegas, no i na TVP1 w poniedzialek leci 3 sezon.. ja akurat nie korzystam z TV w celu ogladania tegoz serialu, ale wiadomosc istotna :)

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 20 Styczeń 2006, 13:25   

Taa... wiadomość istotna, tylko o której godzinie to leci??? :? I jeszcze puszczają po dwa odcinki naraz... Jako, że jestem na studiach, to rodzina mi to nagrywa i już jestem zapóżniona o jakieś 8 odcinków... KIEDY JA TO OBEJRZĘ??? :(

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 21 Styczeń 2006, 17:16   

Koziasty napisał/a:
Ano, byłbym zapomniał. Jestem w trakcie oglądania Monty Python's Flying Circus - można to podciągnąć pod serial?:>

To jest serial, byly 4 serie.

Ten Lost taki super, ze wszyscy ogladaja?

Slyszalem tez, ze Deadwood jest niezly. Widzial ktos?

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 21 Styczeń 2006, 23:19   

settler napisał/a:
Ten Lost taki super, ze wszyscy ogladaja?

Abojawiem czy taki super? Dobrze zrobiony, bohaterowie są bardzo różnorodni, każdy z jakąś tajemnicą czy traumatycznymi przejściami, trochę tajemnicy z przeszłości, jakieś dziwne stwory, jakieś eksperymenty podejrzane, przeznaczenie czy fatum... Ale parę rzeczy mnie w tym serialu irytuje:
1. To chyba jest jakaś olbrzymia wyspa, skoro jest tam taka masa ludzi wzajemnie o sobie nie mająca pojęcia.
2. Zmęczyły mnie te retrospekcje - zajmują czasem ponad połowę odcinka. Po wielokroć wracamy wciąż dalej w przeszłość niektórych bohaterów. No i to niemożliwe na oko zazębianie się bohaterów jeszcze przed wspólnym lotem.
Ale ciekawi mnie, jak scenarzysta rozplącze pewne wątki i jak pewne sprawy wyjaśni. Jeżeli jednak nie zrobi tego w miarę szybko, to szybciej znudzi mnie oglądanie po kolei okoliczności poczęcia bohaterów. Bo chyba bardziej wstecz już nie sięgną. :mrgreen:

Kor 
Moderator

Wysłany: 21 Styczeń 2006, 23:29   

No nie, Przecież to odróżnia ten serial od wszystkich innych robinsonowatych. Że pokazują te flashbacki, czy tam retrospekcje. Pokazują zwyczajnych ludzi, jak lekarz, naciagacz, bezrobotny, szef firmy robiącej wesela, żołnierz. Pokazują ich słabe i mocen strony - wiele ludzi może odnaleźć w nich siebie.

Poza tym, bardzo fajnie dopełniają cały odcinek, pokazują jak ich wcześniejsze życie ma wpływ na to co robią teraz w nowych warunkach, w nowym życiu.

Jednak prawdziwa akcja to się zacznie dopiero teraz. Oglądajcie w ten czwartek dopiero a potem drugi sezon na AXN.

Poza tym nie wiem jak scenarzyści wyplączą się z tych wszsytkich wątków, ale jak nie będzie jakiegoś fajnego rozwiązania, to się wkurzę.

W internecie widziałem bardzo fajne opracowanie pewnego fana. Aż mi szczena opadła.
Tylko że tak, jeżeli NIE OGLĄDALIŚCIE drugiego sezonu i chcecie sobie popsuć zabawę to NIE WWCHODŹCIE - bo cały topic to jeden MEGA WIELKI SPOILER.

Powtarzam, nie wchodźcie jeżeli nie oglądaliście II sezonu Zagubionych.

S
P
O
I
L
E
R
S
P
A
C
E

:arrow: http://www.4815162342.com...opic.php?t=3377

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 21 Styczeń 2006, 23:41   

Widziałam do 9 odcinka drugiego sezonu i muszę przyznać, że właśnie zaczął mnie powoli nudzić. Ale może jeszcze nie na tyle, by zaglądać do podanego linka. ;) Dam scenarzyście szansę.

Kor 
Moderator

Wysłany: 22 Styczeń 2006, 00:08   

Fakt, akurat ten serial to nie Tajemnice Smallville, czy X-Files i nie może się ciągnąć przez 5 sezonów. Wg mnie powinien się skończyć na III sezonie, żeby nie było niedosytu i przesytu.
Ale wiadomo jak jest. Ma teraz gigantyczną oglądalność, to będą naciski, żeby dorobić jeszcze jeden sezon czy dwa i wtedy zacznie się kombinowanie w scenariuszu.

Ja to jestem ciekawy, czy scenarzyści mają zarys, lub szczegółowe wyjaśnienie głównej intrygi - tajemnicy wyspy i wszystkich pobocznych dziwnych zjawisk (np niedźwiedz polarny na wyspie i niedźwiedź w komiksie Walta, te liczby na tym bunkrze i fatum Hurley'a, wszelkie anomalie itp.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 22 Styczeń 2006, 21:29   

no wiec udalo mi sie obejrzec calego Firefly'a oraz film pelnometrazowy Serenity, i tak...

1. jak mi jeszcze jakas cholera poleci jakikolwiek serial przed sesja to nogi z D powyrywam :D
2. rozwija powyzszy punkt, obejrzałem wszystko w 2 dni... (zamiast sie uczyc) - serial na prawde dobry, pomieszanie dzikiego zachodu z s-f. Tak jak pisala Vena, dobre dialogi, i co mnie zaskoczylo, bardzo dobrze zarysowane postaci, do tego kazda inna

co do samych odcinkow, najlepszy ostatni "Object in Space" - po prostu powala na kolana, troche rozczarowalem sie "Ariel" i "War Stories" no ale nie bede spoilerowal

3. nie wie ktos czy maja robic nowe serie, bo taki troszke niedosty czuje. No i jak beda, to czy akcja bedzie sie dziac przed wydazeniami zawartymi w "Serenity", czy po, bo jak na moje, to moze to miec duzy wplyw na losy serialu - tzn. na fabule odcinkow

Kor 
Moderator

Wysłany: 22 Styczeń 2006, 21:45   

Jak Vena i Qba polecają, to trzeba sie przejść do akademika* i pooglądać

*Oczywiscie z oryginalnego DVD :mrgreen:

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 22 Styczeń 2006, 22:33   

Ja ostatnio zaczalem Sopranos ogladac. (wczesniej tylko pare odcinkow iwdzialem) Puki co po 8 odcinku pierwszej serii - wciaga. Bardzo przyjemne i takie serialowe - chcesz zobaczyc co bedzie pozniej.

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 22 Styczeń 2006, 23:31   

QbaJak napisał/a:
jak mi jeszcze jakas cholera poleci jakikolwiek serial przed sesja to nogi z D powyrywam :D
Przepraszam :?
Cytat:
nie wie ktos czy maja robic nowe serie, bo taki troszke niedosty czuje. No i jak beda, to czy akcja bedzie sie dziac przed wydazeniami zawartymi w "Serenity", czy po, bo jak na moje, to moze to miec duzy wplyw na losy serialu - tzn. na fabule odcinkow

Kiedy te głąby - producenci zawiesili produkcję serialu zanim zrobił sporą furrorę. Teraz ponoć fani mają pisać petycję o kontynuowanie serii (kiedyś z dobrym wynikiem pisano takie petycje w sprawie Star Treka). Jak dostanę, to mogę tu przesłać treść.
Słyszałam, że po ostatnim odcinku Whedon napisał do fanów serialu z pytaniem, że może jeszcze nakręcić pełnometrażowy film, więc którą zagadkę ma doprowadzić w tym filmie do końca. Głosowanie internautów zdecydowało o zagadce River - zresztą wiesz. Ale zostało jeszcze parę innych, w tym - na przykład nurtująca mnie - zagadka kim tak naprawdę jest Shepherd. 8-[

efzetiks 
VIP

Wysłany: 24 Styczeń 2006, 01:11   

beda 4 nowe odcinki "Przyjaciol" maja byc wyswietlane w przyszlym roku (wiec sobie jeszcze troche poczekamy)... wiesc gminna niesie tez, ze "Joey" ma kiepska ogladalnosc i chca go przeksztalcic w inny serial i dodac Rossa i Chandlera.. bardzo lubie tych dwoch bohaterow (szczegolnie Chandlera) ale sadze ze to zly pomysl szczegolnie nie wyobrazam sobie w jaki sposob trojka tych bohaterow mialaby sie spotkac i przebywac z soba dzien w dzien... coz.. zobaczymy

Uboot 
Moderator

Wysłany: 24 Styczeń 2006, 22:22   

efzetiks napisał/a:
beda 4 nowe odcinki "Przyjaciol" maja byc wyswietlane w przyszlym roku (wiec sobie jeszcze troche poczekamy)...

Serial miał być zakończony tak ? Czyżby jednak zmienili zdanie ? Chociaż na te 4 odcinki ?

Jeszcze łan:
Wie ktos może, a mniemam że tak jest, jak się pisze petycje ? Możnaby napisać taką np to TVP Kultura o wyemitowanie Latającego Cyrku Monty Pythona.

Kor 
Moderator

Wysłany: 24 Styczeń 2006, 22:25   

Napisz tak:

"Jak nie puścicie mi Pythonów, to zadzwonie po Czaka Norrisa. Z głębokim poważaniem, kolega Czaka Norrisa."

Zrobią Ci nowy kanał po takiej petycji- Czak24 :mrgreen:

Słupek 
VIP

Wysłany: 24 Styczeń 2006, 22:53   

Cytat:
Wie ktos może, a mniemam że tak jest, jak się pisze petycje ?

Poziom WOSu w gimnazjum, panie studencie politologii :P Zawsze możesz spróbować sklecić coś na www.petycje.pl ale oni chyba tego nie czytają. Chociaż, kiedyś była petycja o Księżnicznę Mononoke (za ew. błędy w pisowni przepraszam) na TVP 2 i puścili.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 24 Styczeń 2006, 23:01   

Słupek napisał/a:
Poziom WOSu w gimnazjum, panie studencie politologii

Ale mi nie o to chodziło. WIem jak w treści napisać. Chodziło mi bardziej o aspekt techniczny, gdzie to napisać, czy jest jakaśstrona która w tym pomaga i tegotypu pierdułki.
Słupek napisał/a:
www.petycje.pl

O własnie o takie coś. Dzięki Ci o mój Igorze :mrgreen:

Poszperałem w www.petycje.pl i znalazłem!
PETYCJA O PRZYWRÓCENIE LATAJĄCEGO CYRKU MONTY PYTHONA na nasze ekrany.

Prośbencja o podpisywanie , nawet jezeli wam to wisi, bo mi to akurat NIE wisi :wink:

Aida
Gość
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 23:11   

Rewelacja! =D> Powinno się nazywać www.dyrekcjadzwonkowtramwajowych.pl :mrgreen:

Krejt 
Administrator

Wysłany: 24 Styczeń 2006, 23:55   

Nie wisi mi. Podpisałem. Chcę Latający Cyrk z powrotem na wizji.

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 25 Styczeń 2006, 09:55   

Uboot, twoj podpis jest niewazny bo nazwiska nie wpisales :P . Wiec prosi o podpisanie, a sam nie chce :P .

Zreszta mnie to troszke wisi, czy beda to puszczac... Pewno i tak nie bede mial czasu zaczesto ogladac w tv, ale dla Peryskopa podpisalem :) .

Odpowiedz do tematu