Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Świat Seriali
Autor Wiadomość
QbaJak 
Moderator

Wysłany: 19 Grudzień 2007, 13:41   

wawrzyniec napisał/a:
Całkiem fajny i wart obejrzenia....

Taaaa.... tylko narobił smaczku na kolejne... Człowiek chce jeszcze, a drugi raz przez serial przecież przechodził nie będę :)

.spk 

Wysłany: 28 Grudzień 2007, 00:58   

Po obejrzeniu Top Gear z Davidem Tennantem nabrałem ochoty na obejrzenie Doktora Who. I oglądam. I musze powiedzieć że brytyjczycy potrafią. Żaden Farscape nie może sie równać z tym co tu widze. Fabularnie szalenie mi sie podoba a i efekty specjalne też są bardzo dobre nie wyglądają jakby je robili japończycy. Wysokobudżetowa kupa piekielnie dobrej brytyjskiej roboty.:)

arekrem 

Wysłany: 28 Grudzień 2007, 13:34   

Ja preferuję starsze sezony... Ach, jak ładnie zrobili Doktora pod Troją ;]

ciacho00 

Wysłany: 31 Grudzień 2007, 16:28   

Cieszcie sie i radujcie albowiem od najblizszego piatku co tydzien TV4 bedzie emitowała po 2 odcinki drugiego sezonu "24 godzin".
2 sezon leciał rok temu na polsacie ale kto ogladał ten pewnie pamieta jak to wszystko wygladało (np. leciało godzine pozniej niz powinno itd).
A sam drugi sezon jest jednym z lepszych wiec jak ktos nie ogladał ostatnio to niech teraz nadrabia zaległosci ;)

bele 

Wysłany: 31 Grudzień 2007, 16:37   

kurcze, jedyne wyjście, żebym obejrzał ten serial to zakupić go na dvd. Nigdy nie udaje mi sie obejrzeć całego serialu w telewizji. Zawsze sie wkurza podczas reklam, albo zapomne, że miałem go ogladać. Takim sposobem nie obejrzałem też pierwszego sezonu do końca. A serial zacny, mogę poręczyć.

ciacho00 

Wysłany: 31 Grudzień 2007, 16:39   

Oj bardzo zacny, widziałem wszystkie serie i mimo ze dwie ostatnie sa ciut słabsze to i tak oglada sie swietnie i wciaga to niesamowicie.

bele 

Wysłany: 31 Grudzień 2007, 16:40   

.spk napisał/a:
Po obejrzeniu Top Gear z Davidem Tennantem nabrałem ochoty na obejrzenie Doktora Who. I oglądam. I musze powiedzieć że brytyjczycy potrafią. Żaden Farscape nie może sie równać z tym co tu widze. Fabularnie szalenie mi sie podoba a i efekty specjalne też są bardzo dobre nie wyglądają jakby je robili japończycy. Wysokobudżetowa kupa piekielnie dobrej brytyjskiej roboty.:)

Hmm, serio? Ja obejrzałem jeden odcinek z tej nowej serii. I zawiodłem sie, był strasznie kiepski i kiczowaty. Troche sie zraziłem tym odcinkiem i nie ogladałem kolejnych (starszych tez nie widziałem, tylko słyszałem dużo). Ale to jeszcze był poprzedni doktor przed Tennantem. Kto wie, może teraz jest fajniej.

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 1 Styczeń 2008, 16:52   

A ja wam powiem, że leci fajny serialik na... nie wiem jakim kanale. Zwie się "Doktor House" :P Ekstra, taki humorek jest sarkastyczny :P

bele 

Wysłany: 1 Styczeń 2008, 17:17   

Yup, "House" jest konkretny, ale z czasem może się przejeść schemat odcinków. Wiesz, House jest zły, nie liczy sie z uczuciami innych, diagnozuje, diagnoza nie pomaga, robi coś wbrew regułom, ratuje pacjenta. Chociaż Hugh Laurie jest genialny w tej roli i nie idzie nawet poznać, że to tak naprawde nie jest Amerykanin a brytol. Ja go pamiętam jeszcze z "Black Adder".
Serialik leci na TVP2 w czwartki i na AXN, ale nie wiem kiedy.

Ja z seriali lubie jeszcze "Supernatural - Nie z tego świata", ale u nas sie ten serial zbytnio nie przyjął, leciał na TVN jakoś późno, teraz chyba 2 sezon leci na TVN7 też o późnych godzinach. A to taki przyjemny serial troche w klimacie Z archiwum X tylko bez kosmitów. :D

strusiu89 

Wysłany: 1 Styczeń 2008, 17:21   

Doktor House :) genialna kreacja tytułowego bohatera.Szkoda tylko że jeszcze tylko kilka odcinków pozostało na tvp2.
no i jeszcze LOST.Już nie mogę się doczekać 4serii

bele 

Wysłany: 1 Styczeń 2008, 17:35   

Losty mnie zawiodły na 3 sezonie szczerze mówiąc. Piękna historia - miały być 3 sezony, ale stacja zagroziła, że jeśli nie będzie 5 sezonów, to zmienia scenarzystów. Przez co w 3 sezonie dało sie odczuwać usilne rozciąganie wątków. Ale serial całkiem zacny.

arekrem 

Wysłany: 1 Styczeń 2008, 18:03   

Ale ostatni odcinek 3 serii (a właściwie 2 ostatnie) były porażające ;]

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 2 Styczeń 2008, 18:55   

To tak w temacie oczekiwania na kolejny sezon Lost, abc wypuscilo taki filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=QIuXZ37GQIs

bele 

Wysłany: 2 Styczeń 2008, 20:00   

Już widziałem, dość zabawna rzecz, zwłaszcza, że robota abc. "Kate and Sawyer think they're going to die. So they had sex"

Kor 
Moderator

Wysłany: 12 Luty 2008, 08:19   

Lost - IV sezon
No powiem, że zapowiada się bardzo fajnie. Drugi odcinek miażdży. Aż się nie mogę doczekać następnych.

Prison Break - odcinki po przerwie
Zostały jeszcze 2 do przerwy i wreszcie w 3 sezonie serial nabrał właściwego tempa. Mam tylko nadzieję, że dokręcą odpowiednią ilość odcinków i na 3 serii się skończy (3 i tak wg mnie już nie powinno być!).

Heros
Zacząłem w ogóle oglądać wczoraj o 23.00. Mówię, mam wszystkie, to codziennie po jednym. Do 4 w nocy siedziałem kurde i skończyłem na połowie 7 odcinka. Może nie wciąga tak jak pierwszy sezon PB ale i tak fajny. Tacy niczego nieświadomi serialowi x-meni.

ciacho00 

Wysłany: 12 Luty 2008, 12:00   

Kormaciek napisał/a:
3 i tak wg mnie już nie powinno być

...ona prawda.

A z innej beczki: na skutek strajku scenarzystów siódmy sezon 24 pojawi sie nie wczesniej niz styczen 2009.
No cóż, trzeba sie zadowolić powtórkami na TV4 ;)

Uboot 
Moderator

Wysłany: 12 Luty 2008, 13:08   

Cytat:
No cóż, trzeba sie zadowolić powtórkami na TV4 ;)

Na Tv4 leci 2 sezon tak? Nie widziałem chyba 3 ostatnich odcinków, po tym joku Polsatu z pominięciem jednego odcinka. -_-

Aha, chodzą słuchy (który to już raz), że Tvn kupił kolejny sezon Ostrego Dyżuru. Sezon nie emitowany jeszcze w Polsce. Niech tylko dojdą do tego momentu z odcinkami, bo znowu serial leci na tvn7. Chyba nawet nie od pierwszego sezonu, więc coś może w tym być.

ciacho00 

Wysłany: 12 Luty 2008, 15:09   

Uboot napisał/a:
Na Tv4 leci 2 sezon tak?

Tak. I wlasnie nabrał wlasciwego tempa, az szkoda ze tylko dwa odcinki w piatek lecą ;)
Uboot napisał/a:
po tym joku Polsatu z pominięciem jednego odcinka

Tylko jednego? Bo ja klnąłem na polsat troche za bardzo jak na jeden odcinek :mrgreen:
A jesli juz mowa o 24, to ponoć przymierzają sie do zrobienia filmu pelnometrażowego. Nie wiem jaki jest tego sens bo specyfika serialu polega na tym ze godzina w serialu to godzina czasu rzeczywistego a jakoś nie sadze ze pelnometrazówka bedzie trwała dobę ;)

Aha, no i robi sie drugi film pelnometrażowy Z archiwum X.

Kor 
Moderator

Wysłany: 12 Luty 2008, 15:12   

Podobno z medycznych seriali to ostatnio i widzowie i krytycy zakochani są w Dr. Housie. Ktoś ogląda? Bo już 3 sezon jest w Stanach.

re: ciacho
a o X-Files 2 to do innego tematu proszę kierować posty.

Krejt 
Administrator

Wysłany: 12 Luty 2008, 15:46   

Kormaciek napisał/a:
Podobno z medycznych seriali to ostatnio i widzowie i krytycy zakochani są w Dr. Housie.

Na forum masz kilku fanów tego serialu, na pewno wypowiedzą się w samych superlewatywach.
Jestem z Housem na etapie końca drugiego sezonu i muszę przyznać że miażdży. Stanowczo jest to najfajniejszy obecnie serial medyczny, głównie dzięki czarująco wrednemu bohaterowi tytułowemu. :mrafroamerykanin: Koniec ze stereotypem, że lekarz musi być ładny, uśmiechnięty, miły i pachnący nawet podczas robienia lobotomii.

Odpowiedz do tematu