|
Świat Seriali |
| Autor |
Wiadomość |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 15 Grudzień 2005, 11:33
|
|
|
Leciał kiedyś na dwójce taki serial "Cudowne Lata". Tylko tego było strasznie dużo, chyba z 10 sezonów . Nigdy nie obejrzałem go w całości . |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 23 Grudzień 2005, 20:16
|
|
|
A teraz cośdla fanów serialu LOST , ale niestety nie dla wszystkich, bo tylko dla posiadaczy kanału AXN:
| Cytat: | Sylwestrowy maraton z 25 odcinkami LOST: Zagubionych to świąteczny prezent dla wszystkich fanów serialu w Polsce i całej Europie Środkowej.
Przez dwa dni: 31 grudnia 2005 r. (14 odcinków) i 1 stycznia 2006 r. (11 odcinków) od godz. 18:40 widzowie będą mogli śledzić losy bohaterów najbardziej popularnego serialu. jeszcze raz przeżyją przygody i wydarzenia, które były udziałem rozbitków.
Premiera drugiego sezonu LOST: Zagubionych na antenie AXN odbędzie się w niedzielę, 22 stycznia 2006 r. | \:D/\:D/
Nieposiadającym AXN pozostaje płacz i zgrzytanie zębami |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 24 Grudzień 2005, 01:08
|
|
|
| Płaczę i zgrzytam zębami :beksa: |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 02:07
|
|
|
| Jeżeli możecie gdzieś zdobyć i interesuje Was fantastyka, to polecam serial Firerfly. Całkowicie bez obcych, za to dziejący się w rozległej przestrzeni kosmicznej, która jest zapełniona osadnikami na terraformowanych planetach i księżycach. Tytułowy firefly, to klasa statku transportowego, służącego do przewozu towarów. Statek nosi imię "Serenity", a kapitanowi (miejscami przypomina Hana Solo) służy bardzo często do przemytu, bo na tym najwięcej można zarobić. Świetne są dialogi i postacie, dobre efekty (jak na budżet serialowy, nawet bardzo dobre). Na razie jest tego pilot i 13 odcinków oraz pełnometrażowy film Serenity. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 11:26
|
|
|
ja tylko tak sprostuje Firefly ma 14 odcinkow... odpowiadajac na pytanie ktore sie z pewnoscia pojawia... nie, jeszcze nie widzialem zadnego |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 11:38
|
|
|
Dobrze, wypiszę raz jeszcze, szczegółowo, choć myślałam, że napisałam wyrażnie w swoim poście: pilot (długości 2 odcinków) po nim 13 odcinków - co razem daje 14 części; potem film pełnometrażowy, który wszedł do kin (nie u nas). I ja widziałam. |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 13:52
|
|
|
To teraz może ja podam listę swoich ulubionych seriali. Pozwoliłem sobie podzielić je na kilka grup (kolejność seriali przypadkowa)
Mroczne, konspiracje, dziwne rzeczy i takie tam :
- Millenium
- X Files
- Dark Skies
- Taken
- Psi Factor
- Lost (mała dygresja dla tych co nie posiadają AXN - jest jeszcze torrent Nowe odcinki w kilkanaście minut po premierze w USA)
Sensacyjne, wojenne i inne w tych klimatach:
- Due South
- Band of Brothers
- Over There
Obyczajowe:
- Wonderful years
- ER
- Six Feet Under
Komediowe, sitcomy, animki nie-dla-dzieci :
- Friends
- That 70s Show
- 3rd Rock From The Sun
- Married with Children
- Simpsons
- Futurama
- Family Guy (ten serial RZĄDZI!)
I to chyba wszystko. Jakby coś mi się jeszcze przypomniało to dopiszę |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 15:06
|
|
|
Jak oglądasz to wszystko, to dziw, że masz czas w ogóle coś napisać na tym forum.
Mnie zabiła moja babcia, która kiedyś rzekła, że ogląda 20 ( ) seriali (właściwie telenowel) i pamięta, co się w którym zdażyło ( ) |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 20:59
|
|
|
Gadio: Nie no, bez przesady... To są moje ulubione seriale, które oglądałem w przeciągu ostatnich 10 lat (tak mniej więcej) |
|
|
|
 |
Koziasty
|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 21:25
|
|
|
Jakoś tak w życiu mnie nie ciągnęło do seriali:-)
Poza:
1. Cowboy Bebop - najlepsza manga jaką widziałem, z baardzo fajną muzą , niestety nie w TV ;P
2. Chirurdzy - w miarę nowy serialik
3. Dragonball Z - jak byłem (względnie) mały i jeździłem do babci, babcia miała RTL7 ;D
Ano, byłbym zapomniał. Jestem w trakcie oglądania Monty Python's Flying Circus - można to podciągnąć pod serial?:>
Narobiliście mi smaku, chyba trzeba odkurzyć torrenta ;P |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 21:51
|
|
|
| Nie no, oglądałem dzisiaj Lost [odcinek Exodus, cz. 1] i piękny muszę przyznać. Co raz bardziej mi się ten serial podoba. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 22:01
|
|
|
| Koziasty napisał/a: | | Cowboy Bebop - najlepsza manga jaką widziałem, z baardzo fajną muzą , niestety nie w TV ;P |
No, leciało kiedyś na Hyperze, teraz na TVP Kultura.
| Kormaciek napisał/a: | | Nie no, oglądałem dzisiaj Lost [odcinek Exodus, cz. 1] i piękny muszę przyznać. Co raz bardziej mi się ten serial podoba. |
Kolejny nawrócony |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 22:28
|
|
|
| Koziasty napisał/a: | | Ano, byłbym zapomniał. Jestem w trakcie oglądania Monty Python's Flying Circus |
Ale leci jakoś w telewizji czy moze ogladasz z własnych zasobów ? |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 23:44
|
|
|
kurcze musze komus zwinac Losta i go obejrzec wreszcie, bo jakos nie chcialem wierzyc, ze jest fajny.. ale dobra juz wierze..
ale i tak najlepszym serialem jest "Straznik z Texasu" bo gra tam Chuck Norris czlowiek ktory potrawi dzielic przez zero.. |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 20 Styczeń 2006, 08:48
|
|
|
| Vanti napisał/a: | | - Lost (mała dygresja dla tych co nie posiadają AXN - jest jeszcze torrent Mr. Green Nowe odcinki w kilkanaście minut po premierze w USA) |
Gdzie wy oglądacie Lost? On na TVP1 co czwartek z wieczora po dwa odcinki leci. |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 20 Styczeń 2006, 09:30
|
|
|
| Łukasz napisał/a: | | Gdzie wy oglądacie Lost? |
oto pytanie
| Łukasz napisał/a: | | On na TVP1 co czwartek z wieczora po dwa odcinki leci. |
i autoodpowiedź |
_________________ |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 20 Styczeń 2006, 10:35
|
|
|
| wawrzyniec napisał/a: | | Łukasz napisał/a: | | Gdzie wy oglądacie Lost? |
oto pytanie
| Łukasz napisał/a: | | On na TVP1 co czwartek z wieczora po dwa odcinki leci. |
i autoodpowiedź |
Tak się zastanawiałem po co torrenta używać czy z dekoderów oglądać jak to nadają z nadajników naziemnych a niektórzy zdają się tego niewiedzieć. |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 20 Styczeń 2006, 11:15
|
|
|
| Łukasz napisał/a: | | Tak się zastanawiałem po co torrenta używać czy z dekoderów oglądać jak to nadają z nadajników naziemnych a niektórzy zdają się tego niewiedzieć. |
czytaj ze zrozumieniem - wiadomość Vanti'ego dotyczyła drugiego sezonu Lost.... |
_________________ |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 20 Styczeń 2006, 12:07
|
|
|
| wawrzyniec napisał/a: | | dotyczyła drugiego sezonu Lost |
A propos tego, gwoli przypomnienia.
Pierwszy odcinek LOST 2 (DRUGA SERIA) w niedzielę 22.01.2006 o godzinie 20.00 na AXN (powtórka 00.05)
Serial będzie leciał raz w tygodniu (inaczej niż pierwsza seria, -codziennie) właśnie w niedziele o 20.00
Pierwszy odcinek nosi tytuł: Man of Sience, Man of Faith - 41min |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 20 Styczeń 2006, 12:19
|
|
|
Czyli pewnie będzie się koncentrował na Jacku i Locku. Szzzz... kurde, a na TVP1 dopiero na jesień chyba II seria. A teraz puszczają jakiś francuski kryminał: Kamienie cośtam. Podobno hit w Francji z większą oglądalnośćią niż Lost.
Wogóle ostatnio fajne seriale są. Np Deserite Housewifes, czy Numb3rs. I jeszcze jest jakiś taki serial o facecie który musi się dostać do więzienia i uwolnić brata i ma na to 24 czy jakoś tak, podobny do 24 godziny. |
|
|
|
 |
|
|