|
Rhianna Pratchett - Dzieci Chaosu |
| Autor |
Wiadomość |
Black Dagger

|
Wysłany: 26 Kwiecień 2004, 12:42 Rhianna Pratchett - Dzieci Chaosu
|
|
|
Jak się nie dawno dowiedziałem, córka Mistrza Rhianna(jeśli jest jakiś błąd w imieniu to nie wytykajcie, pisałem z pamięci) Pratchett, napisała opowiadanie pt.''Dzieci Chaosu'' które zostanie dołączone do pudełka z grą Beyond Divinty.
Prequel tej gry nie przypadł mi zbytnio do gustu, więc gry sobię nie kupię, ale może dam radę przeczytać to opowiadanko.
W każdym razie, życzę Rhiannie chociaż części talentu ojca i miejmy nadzieję że kiedyś będzie pełnić funkcję podobną do tej, jaką pełni teraz Christopher Tolkien, wobec swego zmarłego ojca. |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 26 Kwiecień 2004, 15:24
|
|
|
| A mi się Divine Divinity podobało i mam kolejny powód żeby kupić sequel! Przyłączam się do życzeń! |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
Antrajk

|
Wysłany: 27 Kwiecień 2004, 19:10
|
|
|
/me tez sie do zyczen przylacza
Tylko modle sie aby nie pisala pod komerche, korzystajac z slawy nazwiska, tylko z pasja i talentem jak tatus |
_________________ Antrajkus Masterus Koderus stapajacy Na Glinianych Nogach, Arcykaplan Pomniejszych Bostw, Honorowy czlonek Strazy Miejskiej Ankh-Morpork, ulubieniec patrycjusza, itp etc |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2005, 16:39
|
|
|
Wszystko wskazuje na to, ze corka odziedziczyla talent pisarski po ojcu Pisze z wielka lekkoscia - czytelnik od razu "wchodzi" w swiat Rivellion. Znalezc mozna wiele zabawnych fragmentow, ktore tylko urozmaicaja czytanie. Jezeli juz mialbym sie do czegos przyczepic to do zakonczenia noweli. Jest takie jakies za banalne (przynajmniej tak mi sie wydaje).
Z tego wzgledu, ze nie wszyscy sa chetni wydania prawie 100 zlotych na gre dla samej nowelki, to postanowilem zrobic maly prezent forumowiczom i przepisalem pierwszy pseudo-rozdzialik. Jezeli jestescie zainteresowani dalsza czescia noweli to dajcie znac - jak tylko bede mial czas to przepisze reszte (a troszke tego jest...). Ponizej jest link do pliku pdf:
Rhianna Pratchett - Dziecie Chaosu (preview).pdf |
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2005, 16:54 Re: Rhianna Pratchett
|
|
|
| Vanti napisał/a: | | Z tego wzgledu, ze nie wszyscy sa chetni wydania prawie 100 zlotych na gre dla samej nowelki, to postanowilem zrobic maly prezent forumowiczom i przepisalem pierwszy pseudo-rozdzialik. |
tak tylko napomkne ze zyjemy w XXI wieku i istnieje taki wynalzaek jak OCR - o ile jestes zaopatrzony w opcje skanera
no i dzieki za link, wezme sie za czytanie w wolnym czasie |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2005, 19:13
|
|
|
| Cytat: | | istnieje taki wynalzaek jak OCR - o ile jestes zaopatrzony w opcje skanera |
No wlasnie - gdybym tylko mial skaner... No ale go nie mam i pozostaje mi tylko reczne wklepywanie. Ale nie narzekam - przynajmniej wycwicze sobie paluszki i pisanie bezwzrokowe |
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 5 Luty 2005, 03:12 Re: Dzieci Chaosu
|
|
|
| Black Dagger napisał/a: | | W każdym razie, życzę Rhiannie chociaż części talentu ojca i miejmy nadzieję że kiedyś będzie pełnić funkcję podobną do tej, jaką pełni teraz Christopher Tolkien, wobec swego zmarłego ojca. |
Jeszcze raz przepraszam, jeżeli odgrzewam stare tematy, ale wciąż mam braki i cały czas staram się je nadrabiać.
Jeżeli chodzi o Rhiannę, to jednak mam nadzieję, że nie będzie robiła tego, co Christopher Tolkien - przynajmniej nie do tego stopnia. Nie wiem czy J.R.R. byłby zadowolony, wiedząc, że jego syn publikuje teraz każdy skrawek papieru, jaki pozostał po ojcu (łącznie z kwitami z pralni).
O ile Terry P. faktycznie nie żartował, to córka nie będzie miała zresztą takiej możliwości. Podczas któregoś ze spotkań Pratchett powiedział, że po jego śmierci żona ma zniszczyć absolutnie wszystko, co nie jest w pełni zakończone i nie zawiera słów The End. |
|
|
|
 |
|
|