|
Muzyka Duszy |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 12:55 Muzyka Duszy
|
|
|
Aż dziw bierze, że jeszcze taki, lub podobny temacik nie powstał. Czego słuchacie, ulubiony wykonawca, nurt, koncert życia, objawienie ostatniego czasu eee... i to byłoby właśnie to... No bo nie wierzę, że tylko książki i filmy. Tylko bez gatunkizku |
| |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 12:58
|
|
|
Ja słucham- śmiejcie się,proszę bardzo- Evanescence. Wiem,że uchodzi za badziewie,wiochę itede,ale kocham te klimaty...jakieś pół roku temu pożyczyłam od qmpeli płytę i do tej pry nie oddałam.
Niom, i jeszcze Linkin Park lubię. A oprócz tego: Green Day, Good Charlotte, Rammstein, Gregorian (vivat!), P.O.D. i niesamowite Within Temptation. |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
| |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 13:16
|
|
|
| Ja słucham wszystkiego... Od Hiphopu do metalu ... |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 16:29
|
|
|
| Esme napisał/a: | Ja słucham- śmiejcie się,proszę bardzo- Evanescence. Wiem,że uchodzi za badziewie,wiochę itede,ale kocham te klimaty...jakieś pół roku temu pożyczyłam od qmpeli płytę i do tej pry nie oddałam.
Niom, i jeszcze Linkin Park lubię. I jedną chyba piosenkę P.O.D |
O, widzę, że gusta muzyczne też mamy podobne ;P. Ja również lubię te klimaty, tylko mnie ostatnio LP drażni, że nic nowego nie wydaje, piosenki mają strasznie krótkie i w ogóle, odgrzewają...
Dobra, mniejsza z tym...
Jeśli chodzi o mnie, słucham WSZYSTKIEGO. Tja, nie żartuję: hiphop (polski i zagraniczny), rock, metal (Trivium! Trivium!), symfoniczna, tekno, japońszczyzna, gospel, ostatnio rege, pieśni oazowe... Jak już, to poszczególnych wykonawców nie lubię, np. Sistars albo Myslovitz... |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 16:35
|
|
|
| Hmmm.... Slucham wszystkiego co mi sie spodoba. Poczawszy od musyki klasycznej, poprzez HH i R&B, konczac na rocku... Czasem lubie posluchac jakis smetow, czasem wole ostrzejsze granie. Wszystko zalezy od nastroju w jakim sie znajduje. No ale jezeli juz mialbym wskazac ulubionego wykonawce,to bylby to Linkin Park. |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 16:47
|
|
|
Metallica, Avril Lavigne, Black Eyed Peas... no i Alan Parsons Project, a co??!! |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 17:00
|
|
|
hmmm... widze ze sie nie wyronie moim slucham tego co mi sie akurat podoba..
ale tak pokrotce: lubie HH PL, pozostalosci po noszeniu szerokich spodni, ale dobre HH PL - Pocahontaz czy Loza.. Tedunio jest tez dobry ale tylko po to zeby cos tam sobie pogralo.. ostatnio skupiam sie gloownie na jakims clubowym graniu, chillout`ach i innych lounge... jak mam tak detalistycznie podchodzic do tego to ostatnio: skladanki Hotel Costez, Jimi Tenor, Fisz czy Moby.. Z rzeczy bardziej pop`owych to plytka Black Eyed Peas, Gwen czy Brodki tez czesto leci/leciala... |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 19:11
|
|
|
No to tak... Metal - co mi wpadnie w ucho, klasyki rocka - praktycznie wszystkie, jazz, to co akurat wpadnie w ucho (czyli takie utwory, co przez tydzien mozna sluchac w kolko, a potem raz na rok), no i jeszcze pare innych.
Jesli chodzi o polska muze to dziwna sprawa. Na ogol jakies starocia, ale na zasadzie moge posluchac, ale bez namietnosci, natomiast...
KULT! KULT! KULT! - jesli chodzi o Kulcik to prawie jak z Pratchettem. Z ekipa chodzimy na kazdy koncercik i wbijamy pod sama scene. Pan Kazimierz z druzyna poprostu rzadza.
Na koniec moze napisze, jakich wykonawcow, z tych co napisaliscie, slucham (oczywiscie nie sa to jakies szczgolne kapele, tylko to z czym trafiliscie w moj gust). To troche Metallica i Alan Parsons Project |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 19:25
|
|
|
dolaczam sie do Settlera - z polskich Kult na okraglo, chociaz Kazik i KNZ juz mi tak nie podpadaja, jednak da sie tam takze znalezc dobre utwory
z zagranicznych Iron Maiden
a tak poza tym to preferuje raczej mocniejsza muzyke (obowiazkowa gitarka ), w mlodosci szlalem takze za Death'em ale juz mi przeszlo
no a z reszty to co akurat wpadnie w ucho i da sie przy tym wytrzymac jakis czas (blizej zalezny od zaistatnilych okolicznosci ) |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 19:45
|
|
|
No prosze Qba i dopiero teraz takie mile wiesci niesiesz .
Ja powiem, ze wczesniej sluchalem Kazika, a dopiero potem Kultu. Tez go lubie (Kazika solo), chociaz wiadomo, ze to nie to. A KNŻ wspominam z tego, ze ostatni koncert grali w Gdańsku i to jaki koncert!
A Ironow to chyba poprostu za malo sluchalem. Lubie, ale bez przesady. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 20:01
|
|
|
No proszę, jeszcze brakuje perkusisty z mojego zespołu, który jest chyba największym fanem Kultu w Częstochowie (ma nawet majtki z wydzierganym logo KULT), a będzie was już trzech...
Nikt nie słucha Pidżamki |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 29 Maj 2005, 20:32
|
|
|
Heh, długo by wymieniać, ogólnie męczy mnie muzyka "radiowa", i jeżeli czegoś nie lubię to na pewno rapu, hip-hopu itd. (z 2, czy 3 piosenkami, które są wyjątkiem).
KULT - oczywiście, że tak! Jakość sama w sobie i niepowtarzalna, bije na głowę wszystko inne (jak Małysz... ). A poza tym mnóstwo innych rzeczy. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 29 Maj 2005, 21:31
|
|
|
a Kazik/Kult/KNZ to klasyk.. bardzo lubie pana Kazimierza.. bardzo.. a Iron`ow to w sumie tez.. ale nie tak ze slucham.. raczej na tak w sensie ze sluchac moge |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 31 Maj 2005, 19:49
|
|
|
Ja także lubię każdą muzykę, byle dobrą. Nie trawie jedynie metalu w stylu "antymelodia".
Z hip-hopu polskiego lubię bardziej ambitniejszych wykonawców, np. Łonę (jego to wręcz uwielbiam).
Ostatnio także zaczęło podobać mi się Gorillaz... Może skuszę się na drugą płytę? |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 31 Maj 2005, 20:31
|
|
|
Z Hip-hopu, podobają mi się wykonawcy : Tede, Ośka, Kołcz, Mezo i inni...
---
Co, jak co, ale najgorsze to jest Discopolo... - tego słuchać chyba nigdy nie bde... |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 31 Maj 2005, 23:09
|
|
|
| to zaluj.. disko polo jest dobre.. i tak wszyscy mowia hoho zle ale nie ma nic lepszego niz wlaczyc sobie jakas liste na Polsacie 2 i sobie ich obejrzec.. zreszta na Eurowizji byla reprezentacja tego gatunku.. |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 1 Czerwiec 2005, 11:00
|
|
|
Jeśli chodzi o HH, to jestem nacjonalistką... Czyli uwielbiam wielkopolską odmianę: Ascetoholix i projekty solowe jego członków.
A do diskopolo nic nie mam, fajnie się przy tym tańczy |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
|
|
|
 |
Dibbler

|
Wysłany: 2 Czerwiec 2005, 00:32
|
|
|
Nie mam ulubionego gatunku muzyki jako takiego. Po prostu slucham to co w danej chwili mi sie podoba. Ale gardzę hip-hopem i beznadziejnymi wokalistkami a'la Doda Elektroda |
|
|
|
 |
esme(sayoko czasami)
Gość
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2005, 13:14
|
|
|
| Taaaaa...Dody nic nie przebije...no,chyba,że w Polsce by się zjawiła Brit. |