Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Muzyka Duszy
Autor Wiadomość
Uboot 
Moderator

Wysłany: 21 Sierpień 2010, 11:54   

Chemiczni Bracia dali wczoraj czadu! :mrgreen:
Wielki wyświetlacz ustawiony na scenie, większy od ekranu kinowego pozamiatał.
Najśmieszniejsze, że wśród tych wszystkich ludzi "przypadkowo" spotkaliśmy Blade'a. Jakoś w połowie koncertu skapnęliśmy się, że gościu który obok nas skacze to on. Blade miał to samo. :mrgreen:

Dzisiaj Muse.

Łukasz 
Aniołek Krejta

Wysłany: 5 Maj 2011, 10:16   

Pora się zacząć mentalnie przygotowywać do juwenaliów PW. Jak ktoś ciekawy programu koncertów to tu można go znaleźć. W tym roku bardziej się z wykonawcami postarali. ^^ Ktoś oprócz mnie się wybiera?

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 5 Maj 2011, 13:40   

Powiem, że program na kolana nie powala.

Jak sobie do tego dodam pogodę za oknem i przypomnę swój wygląd po zeszłorocznych Juwenaliach na Syrence to chyba będę musiał sam przed sobą przyznać, że stary jestem i daruję sobie tę cała imprezę.

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 5 Maj 2011, 14:35   

Za to line up tegorocznego Openera nabrał prawdziwych rumieńców, że się tak wyrażę...

Prince (co by nie mówić o jego płytach z ostatniego, powiedzmy, dwudziestolecia, usłyszeć na żywo Purple Rain to będzie naprawdę COŚ), Coldplay, Pulp, The National, The Strokes, Twilight Singers, Primus, The Wombats, British Sea Power, James Blake, Caribou, Hurts, M.I.A.

A z polskich rzeczy Pustki, Ballady i Romanse, D4D, Brodka, Pogodno, The Black Tapes, Vavamuffin.

Dla mnie wypas. Może nie full, ale pewnie jeszcze coś dojdzie na ostatnią chwilę. I już żałuję, że zapewne wszystkich powyższych pozycji nie będzie mi dane zobaczyć, bo znając życie będą grały w tym samym czasie na scenach oddalonych od siebie o dwa kilometry. :)

Korku, będziesz?

A na Syrenkę może się i wybierzemy, jak znajdziemy opiekę dla dziewczynek...

Moje Dziewczęta updated!

Stolec 

Wysłany: 5 Maj 2011, 16:32   

To jak tak gadu gadu o koncertach to może ktoś się wybiera na Sonisphere na Bemowie? ;) Iron M zawsze wymiatają

Kor 
Moderator

Wysłany: 11 Maj 2011, 10:04   

Stolec > chciałem, ale nie dam rady finansowo, bo...

Apaczyku > wybieram się, a jakże, aczkolwiek nie podzielam Twojego entuzjazmu line-upem. Czekałem i czekałem na główną gwiazdę, myślałem o Radiohead (w kóńcu wydali nową, skądinąd świetną płytę), o RHCP krążyły plotki, o Royksopp, a tu Prince. Myślę, że koncert będzie niezłym wydarzeniem, ale Prince???

Cieszę się bo zagrają: Coldplay, Wombatsi, Abraham Inc., Crystal Figters (odkryłem jak ogłosili i bardzo mi się spodobało), Foalsi (yeah!), Kate Nash, M.I.A. (yeahx2), Caribou, Primus (sic!), Strokesi i Youssou. Poza tym jestem w szoku, bo Polska prezentuje się bardzo dobrze i bardzo różnorodnie: Wojtek Mazolewski Quintet, Vavamuffin, Tides From Nebula, Pustki, Pogodno, Neony, K. Cicha, Gooral ze świetnego rok temu Psio Crew, Babba Kulka :)

Ale mam takie wrażenie, że jak na 10, rocznicowy festiwal, mogło być lepiej i przede wszystkim mniej popowo.

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 12 Maj 2011, 10:42   

Korku, w takim razie zmuszę Cię, żebyś zobaczył koncert The National. ;)
Po tym co pokazali w tym roku w Stodole obstawiam w ciemno, że to będzie jeden z najlepszych koncertów tegorocznego festiwalu.

No a Pulp?? Toż to absolutnie elektryzujące info, że jeszcze raz będzie można na żywo wysłuchać Common People i Disco 2000 (co dane mi już było chyba z dekadę temu na holenderskim Lowlands). A Twilight Singers? Greg Dulli jest w naprawdę wyśmienitej formie. A James Blake? Nie robi na Tobie wrażenia jego wersja Limit to your love?

Choć oczywiście zgadzam się, że mogło, a nawet powinno być z jeszcze większym przytupem. Na Radiohead nie liczyłem odkąd w zeszłym roku mówiło się, że przyjadą, a ostatecznie przyjechali, ale do Poznania. O RHCP ploty chodzą od lat i wątpię, żeby coś z tego wyszło. A Royksopp, z całym szacunkiem dla nich, to jednak nie jest materiał na headlinera dużego festiwalu. Mogliby sobie ewentualnie na Tencie zagrać, ale gdzie im się równać (pod względem, przyjmijmy umownie, znaczenia dla współczesnej muzyki i jednocześnie potencjału widowiskowości) z takim Prince'm?

Z wielkich nazw ja osobiście po cichu liczyłem na Pixies, Suede (reaktywowane), Blur (reaktywowane), Jamesa albo Arcade Fire (którzy zamiast tego zagrają jako przygrywka do Openera), a nadal liczę na Pains of Being Pure at Heart (właśnie wydali świetną płytę), Elbow (właśnie wydali fantastyczną płytę), Explosions in the Sky (właśnie wydali solidną płytę), Badly Drawn Boya, Eels, TV on the Radio czy Keane.

Kto wie, może jeszcze czymś zaskoczą...

Moje Dziewczęta updated!

Kor 
Moderator

Wysłany: 13 Maj 2011, 09:13   

No może czymś jeszcze zaskoczą, chociaż Mars Volty nie będzie :wink: . Co do The National, Pulp i innych, których nie znam, to oczywiście muszę przesłuchać. Posłucham sobie dziś The National, zobaczymy co to jest.

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 13 Maj 2011, 10:25   

Pasikorek napisał/a:
No może czymś jeszcze zaskoczą, chociaż Mars Volty nie będzie :wink: . Co do The National, Pulp i innych, których nie znam, to oczywiście muszę przesłuchać. Posłucham sobie dziś The National, zobaczymy co to jest.
Polecam przede wszystkim dwie ostatnie płyty, High Violet i Boxer. Ale po pierwsze płyty i koncert to dwa zupełnie różne światy, wiem co mówię, a po drugie nawet jak Ci się nie spodoba, to licz się tym, że Cię na nich zaciągnę siłą... :mrgreen:

Nie znasz Pulp?? :shock:

Moje Dziewczęta updated!

Kor 
Moderator

Wysłany: 16 Maj 2011, 07:51   

No wlaśnie przesłuchałem High Violet raz przez weekend i nie podszedł mi ten album. A Pulp znam baardzo powierzchownie, znaczy się może 2-3 piosenki. Za to Fat Freddy's Drop podoba mi się co raz bardziej, dub-reggae-klezmer music 8-)

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 16 Maj 2011, 12:14   

Pasikorek napisał/a:
No wlaśnie przesłuchałem High Violet raz przez weekend i nie podszedł mi ten album.
Ech... Mimo to nie tracę nadziei, że jeszcze wyjdziesz na ludzi. :perv:
No tak, na Pulp jesteś trochę za młody. Tym lepiej, tym lepiej... :)

Moje Dziewczęta updated!

Kor 
Moderator

Wysłany: 17 Maj 2011, 09:08   

No właśnie tak mi się wydawało, że oni święcili triumfy jak ja moczyłem pieluchy. A, Apaczyku, nie wiem czy byłeś rok temu na Matisyahu, chyba nie. W każdym bądź razie, w czerwcu będzie grał w Oświęcimiu, na Life Festival czy jakoś tak. Polecam! Niby rege, ale jednak w jego wykonaniu świeże.

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 18 Maj 2011, 13:55   

Nie byłem, ale do Oświęcimia raczej też nie dotrę. Za to z coraz większą zazdrością spoglądam też na line up tegorocznego Off Festivalu (bo zdecydowaliśmy, że wybieramy Openera i na Off na pewno się nie wybierzemy).

Jeszcze Primal Scream grający Screamadelicę i jedyną szansę na zobaczenie na żywo Public Image Limited jakoś przełknąłem. Nawet Mogwai przebolałem, bo widziałem ich już na żywo dwa razy. Ale Low i dEUS zobaczyłbym, och zobaczył. :)

Moje Dziewczęta updated!

Kor 
Moderator

Wysłany: 19 Maj 2011, 08:27   

W tym roku to najciekawszy będzie chyba darmowy Woodstock :)

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 19 Maj 2011, 10:04   

Pasikorek o Pulp napisał/a:
No właśnie tak mi się wydawało, że oni święcili triumfy jak ja moczyłem pieluchy.
No, tu to przesadziłeś, ich największe sukcesy przypadają na połowę lat 90-tych ubiegłego wieku, czyli moje lata studenckie (ach, ach), ale i Ty byłeś już wszak wówczas nastolatkiem... ;)

Moje Dziewczęta updated!

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 19 Maj 2011, 15:39   

Pasikorek napisał/a:
W tym roku to najciekawszy będzie chyba darmowy Woodstock :)

Kto będzie? Jedziemy tym razem? :lol:

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 20 Maj 2011, 17:08   

Już widzę kto gra. Faktycznie fajny skład. Łąki Łan i Prodigy na koniec. :D

Jak już jesteśmy w temacie, widziałem reklamę, że na Orange Festival będzie Skunk Anansie, Moby i Jamiroquai. Też fpyte.

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 23 Maj 2011, 12:16   

I Moby. A na Offie również Blonde Redhead. Generalnie jest z czego wybierać, choć wolałbym, żeby dało się obejrzeć wszystko. IMHO samym line-upem Opener nadal nieznacznie wygrywa z Offem, ale jak uwzględnić różnicę w cenie, to już zaczynam mieć wątpliwości...
A propos Openera. Korku, czy tym razem załatwiłeś sobie pole namiotowe/rozwiązanie alternatywne, co by nie skończyć na dworcu (który właśnie jest modernizowany)? Bo jakby co, to pewnie coś bym był w stanie załatwić. :)

Moje Dziewczęta updated!

Kor 
Moderator

Wysłany: 24 Maj 2011, 12:38   

W ogóle jestem zaskoczony poziomem i statusem artystów, którzy odwiedzili lub odwiedzą w tym roku Polskę. Ładne lajnapy zaserwowały nam tegoroczne festiwale, od światowego metalu po światowy pop, coraz większe gwiazdy.

Ale Jamiroquaia to bym sobie zobaczył na żywo, seciu 8-)

Apaczu, pole już jest 8-)

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 24 Maj 2011, 20:16   

Pasikorek napisał/a:
Ale Jamiroquaia to bym sobie zobaczył na żywo, seciu 8-)

I właśnie Skunk Anansie, szczególnie po tym, jak kiedyś zachwalałeś ich koncert. Do tego bilety są całkiem tanie...

Odpowiedz do tematu