|
Muzyka Duszy |
| Autor |
Wiadomość |
Straszydło

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 14:28
|
|
|
| Łukasz napisał/a: | | A kto stwierdzi, że Pink Floyd nie jest najlepszym zespołem na świecie ten niech stoczy ze mną bój straszliwy na ubitej ziemii na kopie, topory, miecze, banany, tudzież zardzewiałe grabie ogrodowe |
Najlepsze jest Gorillaz, Bjork i SOAD.
Zatem? Mam niezły sekator... |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 14:40
|
|
|
| Straszydło napisał/a: | Najlepsze jest Gorillaz, Bjork i SOAD.
Zatem? Mam niezły sekator...
|
Ehhh... Kolejna, która nie uważa się za kobietę albo niedokładnie czyta. |
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 14:41
|
|
|
| A znasz Children of Bodom? Chyba muszę odkurzyć mój szpadelek... |
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 14:44
|
|
|
Childreni fajnie grali. Czas przeszły nie jest tutaj przypadkowy, bo ostatni płyta z 2005 roku to porażka - zapożyczenia z nu-metalu i wtórność. In Flames za to zaskakują coraz to świeższym graniem.
Monkey, popieram, ostatnio wpadłem w nałóg SOADU |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 14:50
|
|
|
| gadio napisał/a: | | A znasz Children of Bodom? Chyba muszę odkurzyć mój szpadelek... |
Spoko. Spotkamy się na następnym zjeździe forumowiczów. (jeżeli takie coś w ogóle jest i jeżeli mi się uda przyjechać. Jeżeli oczywiscie wyleczysz oczy i nabierzesz masy bo okularników i słabszych nie biję. Tak w ogóle to się nie biję ale skoro chcesz... Chyba, że byłaby to potyczka na dmuchane banany
A wracając do tematu muzyki Enya ma też niezgorsze kawałki. Ot choćby taki "May it be" i lubię go nie ze względu na film (który IMO był kiepski) tylko za ogólną atmosferę. |
|
 |
Straszydło

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 14:57
|
|
|
| Łukasz napisał/a: | | Ehhh... Kolejna, która nie uważa się za kobietę albo niedokładnie czyta |
Widzisz, jest zasadnicza różnica między "damą" a "kobietą". Plega ona na tym, że tym drugim jestem, a pierwszym bynajmniej. |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 14:58
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Childreni fajnie grali. |
Słuchałem tylko kawałków "Are You Dead, Yet?", ale się z tobą zgadzam. Mam nadzieję, że następna płyta będzie lepsza.
| Łukasz napisał/a: | | Jeżeli oczywiscie wyleczysz oczy i nabierzesz masy bo okularników i słabszych nie biję. |
Ja też się nie biję. Jak mam 62 kilo i wadę wzroku -5, to chyba wiadomo dlaczego? A tak w ogóle to nie biję się dla zasady. Jeszcze mógłbym komuś coś zrobić. I ty się nie wywyższaj, bo z ciebie też żaden Chuck Norris nie jest. |
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 15:06
|
|
|
| gadio napisał/a: | | Ja też się nie biję. Jak mam 62 kilo i wadę wzroku -5, to chyba wiadomo dlaczego? A tak w ogóle to nie biję się dla zasady. Jeszcze mógłbym komuś coś zrobić. |
Też nie biję się z zasady. Chyba, że jeden z moich kolegów zacznie się czepiać (swoją drogą odważne i zadziorne jest toto. Rzuca się na dwa razy (to nie żart! I on chodzi ze mną do klasy) większego od siebie).
A swoją drogą co sądzicie o Lennym Kravitzu? Słyszałem jeden ego kawałek (Fly away) i muszę stwierdzić, że muzyka, którą wykonuje mi sie podoba.
A tak przy okazji: Gadio czy ty nie odlądałeś przypadkiem Wejścia Smoka bo niedawno był w telewizji? |
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 15:20
|
|
|
A jeszcze jeśli chodzi o muzykę to za geniusza uważam Myslovitz. Ostatnio raczej się troszkę skiepścili i od pewnego czasu milczą, ale "Chłopcy", "Długość dźwięku Samotności", "Kraków" i "Nienawiść" zawsze królują w moim sercu.
| Łukasz napisał/a: | | A tak przy okazji: Gadio czy ty nie odlądałeś przypadkiem Wejścia Smoka bo niedawno był w telewizji? |
Nie wiem czy był, jeśli był to gdzieś na jakmś cyfrowym, których ja nie mam. Ostatnio był "Ostatni Pojedynek" na polsacie. To już jednak nie do końca to, bo tam cześciowo gra sobowtór. A "Wescia Smoka" nie muszę oglądać, bo znam na pamięć :D |
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 16:41
|
|
|
Fajne tytuły z Myslovitzu wymieniłeś ,Gadio. Jeszcze trzeba dodać całą przedostatnią płytę - Korova Milky Bar. - Genialna. Chłopaki milczą, bo część z nich nagrywała nowy projekt Penny Lane (juz w spzredaży), a za niedługo ma wyjść nowa płyta Myzslovitzu.
Akurat Fly Away - to jest zżyna ze starej amerykańskiej piosenki, podobnie jak American Woman, w wykonaniu Lenny'ego. A wiesz, że on nagrywa wszystkie instrumenty na płytę sam? Wszysciutkie. Tylko na koncertach ma stałą ekipę. |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 16:45
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | A wiesz, że on nagrywa wszystkie instrumenty na płytę sam? Wszysciutkie. Tylko na koncertach ma stałą ekipę. |
Tego akurat nie wiedziałem. Poza tym z piosenek znam tylko albo kojażę "Fly away". |
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 24 Styczeń 2006, 16:48
|
|
|
| Lecz Penny Lane to już nie to samo. Mam nadzieję, że szybko nagrają coś jako Myslovitz. Choć... może nie za szybko, bo mogłaby z tego wyjść jakas płyta sklecona naprędce. |
|
|
 |
Vergilius
|
Wysłany: 2 Luty 2006, 17:22
|
|
|
Słucham różniastych rzeczy. Red Hot Chili Peppers, Björk, Dire Straits, Capercaillie, Blind Guardian, Cesaria Evora, Anita Lipnicka z Johnem Porterem, Robbie Williams, Apocalyptica, Metallica, Nirvana, Colplay i dużo, dużo ścieżek dźwiękowych z filmów. Ale tak ogólnie to rock, blues, metal, folk celtycki i muzyka filmowa/klasyczna |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Luty 2006, 17:57
|
|
|
| A co to z tego wszystkiego jest Capercaillie, bo pierwszy raz słyszę? |
|
|
|
 |
Vergilius
|
Wysłany: 2 Luty 2006, 18:01
|
|
|
Zespół folkowy ze Szkocji (o ile się nie mylę). Polecam |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 5 Luty 2006, 21:19
|
|
|
| Na stronę www.pandora.com trafiłem przypadkiem i odrazu się w niej rozmiłowałem. Stronka ta stworzona jest po to by umozliwić ludziom poznawanie nowej muzyki. Jest to tak jakby radio internetowe. Można utworzyć na własnym końcie do stu stacji, z których będziemy mogli słuchać muzykę bezprzerwy. Cała magia polega na tym, że wybieramy piosenkę (lub artystę) i słuchamy nie jej lecz piosenek do niej tak zblizonych by trafić w nasz gust. Każda "stacja" może nadawać piosenki zbliżone do więcej niż jednego utworu. U mnie na przykład po wpisaniu "The final cut" by Pink Floyd stronka ta gra takie piosenki jak "Hang on to a dream" by Gandalf, "Paramount 1009" by William Topley czy "To your grave" by Ingram Hill. Nie miałem pojęcia o istnieniu tych utworów lecz dzięki Pandorze poznałem je i mówiąc wprost spodobały mi się. Wejdźcie tam po to by chociaż samemu sprawdzić jak to działa i napiszcie co o tym projekcie sądzicie. |
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 5 Luty 2006, 21:27
|
|
|
Tak samo działa funkcja "similar artists station" w radiu last.fm, do którego link wisiał na stronie głównej forum przez jakieś trzy miesiące. |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 5 Luty 2006, 21:36
|
|
|
| Tu nie chodzi o podobnych wykonawców tylko o podobne "czynniki" w konkretnych piosenkach. Sama baza posiada utwory ponad 10 tysięcy artystów (przynajmniej ja tak wywnioskowałem). zresztą zerknijcie tu a dowiecie nieco więcej o tym projekcie. |
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 5 Luty 2006, 22:55
|
|
|
| Bardzo fajne to to, zreszta wrzucałem link w Z Siecie. Szkoda że nie ma polskich. Albo przynajmniej ja nie trafiłem. Fajne zespoły wychodza po wrzuceniu Radiohead. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 6 Luty 2006, 11:08
|
|
|
| Łukasz napisał/a: | | Tu nie chodzi o podobnych wykonawców tylko o podobne "czynniki" w konkretnych piosenkach. |
No. Czyli działa to tak samo jak last.fm.
Czemu już nikt nie dołącza do naszej UAMowej grupy? |
|
|
|
 |
|
|