|
Muzyka Duszy |
| Autor |
Wiadomość |
arekrem

|
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 16 Styczeń 2009, 22:59
|
|
|
| o ile ktoś lubi... Akurat ten utworek cienki jest moim zdaniem, a teledysk (sic!).... no nie będę się pastwił. |
_________________ |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 16 Styczeń 2009, 23:00
|
|
|
| wawrzyniec napisał/a: | | Fakt. W grach komputerowych nie, ale w cd "tylko muzycznych" jak najbardziej. |
W GTA4 niestety nie gralem bo Uboot za pozno kupil. Ale po poprzednich czesciach zdecydowanie rozumiem o co chodzi.
To jest tak, jakbys powiedzial Waw, ze muzyka w filmie jest jak to muzyka bo mozesz jej posluchac z plyty. Tutaj nie o to chodzi, to jest (jak U napisal) sciezka dzwiekowa gry (innego medium). Gra bez tej muzyki byla duzo gorsza, a to, ze oprocz tego mozesz sobie kupic muzyke to inna sprawa. Tak jak bys mowil o kupieni plyty Vangelisa zamiast ogladania Blade Runnera. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 16 Styczeń 2009, 23:04
|
|
|
| settler napisał/a: | | To jest tak, jakbys powiedzial Waw, ze muzyka w filmie jest jak to muzyka bo mozesz jej posluchac z plyty. Tutaj nie o to chodzi, to jest (jak U napisal) sciezka dzwiekowa gry (innego medium). Gra bez tej muzyki byla duzo gorsza, a to, ze oprocz tego mozesz sobie kupic muzyke to inna sprawa. Tak jak bys mowil o kupieni plyty Vangelisa zamiast ogladania Blade Runnera. |
Otóż to. Dla przypomnienia soundtracki z poprzednich części:
San Andreas
Vice City |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 16 Styczeń 2009, 23:49
|
|
|
uwielbiam składaki
mam ich kilka .. ton
Tym niemniej muzykę do Blade Runnera oceniam wyżej bo jest zrobiona do Tego Filmu.
A składaki są...... składakami.
Złe porównanie, moim zdaniem.
Muzyka Vangelisa do BR to sztuka sama w sobie. Soundtrack do którejkolwiek z części GTA to tylko...... soundtrack, aczkolwiek dzięki niemu gra zyskuje.
Polemika w tym zakresie nie ma sensu bo piszemy o różnych rzeczach. |
_________________ |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 16 Styczeń 2009, 23:54
|
|
|
Jestem na tym etapie, kiedy dziecko moje woła żeby mu puścić SanSanSan i FanFanFan!
Tańczy i śpiewa..... Mogę być więc nieobiektywny.
Tym niemniej polecam Noah and the Whale: Five Years Time - bardzo pozytywna muzyka. |
_________________ |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 28 Styczeń 2009, 21:11
|
|
|
Dziwne, że jeszcze nikt tutaj nie wspomniał o chyba popularnym ostatnio w internecie teledysku do piosenki Orena Lavie Her morning elegance. W mojej opinii bardzo przyjemny.
Reklama Hortexu niezbyt mnie zachęciła do kupna ich produktów (zresztą po co, skoro nie jadam mrożonek), ale muzyka w niej użyta zaintrygowała mą osobę. Co się okazało? Nie był to utwór użyty na licencji, ale specjalnie w tym celu skomponowany. Po naciskach ludzi postanowiono nagrać pełną wersję. "Lovely Place" by Krzysztof Kubiś. |
|
 |
arekrem

|
Wysłany: 28 Styczeń 2009, 22:05
|
|
|
Jednocześnie proste i rewelacyjne |
_________________ "Wiele może się wydarzyć rzeczy niespodziewanych między ustami a brzegiem pucharu." |
|
|
|
 |
ciacho00

|
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 27 Luty 2009, 14:21
|
|
|
Dziwadełko: cover Everlong Foo Fighters w wykonaniu Bransona Arroyo, pitchera Boston Red Sox z jego płyty z coverami (Covering the Bases). Arroyo śpiewa raczej średnio, muzycznie cover nie odbiega zbytnio od oryginału (choć ma się wrażenie pewnego chaosu w aranżacji), ale prawdziwym zaskoczeniem jest mówiona wstawka... Stephena Kinga (prywatnie fana Red Soksów):
http://www.youtube.com/wa...qcO-Qeyw&fmt=18 |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 27 Luty 2009, 15:36
|
|
|
Młynek Kawowy
Moja ulubiona płyta. Janusz Grzywacz dość oryginalnie zinterpretował teksty piosenek; w związku z tym utwory brzmią niesamowicie, szczególnie kiedy śpiewa o miłości.
Sami posłuchajcie:
Młynek Kawowy
Medale |
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 28 Luty 2009, 12:10
|
|
|
| Młynek słyszałem wcześniej - rzeczywiście intrygująca a zarazem świetna interpretacja styku słowa i muzyki. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 4 Marzec 2009, 09:33
|
|
|
Pewna część mojego świata rozsypała się po wysłuchaniu nowej płyty Chrisa Cornella. Tak, tego pana od Temple of The Dog, Soundgarden i Audioslave.
Próbka tutaj
Jestem zniesmaczony. |
_________________ |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 19 Marzec 2009, 21:46
|
|
|
| Genialne: mash-up Boulevard of Broken Dreams Green Day oraz coveru Oh My God Kaiser Chiefs w wykonaniu Marka Ronsona i Lily Allen. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 19 Marzec 2009, 21:54
|
|
|
rozwala mnie utwór pojawiający się ostatnio na mojej ulubionej Trójce - Jest Dobrze
Polecam znalezienie i wysłuchanie całości (w promocyjnym materiale pojawia się tylko w tle).
W drodze do pracy o poranku - bezcenne! |
_________________ |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 26 Marzec 2009, 22:57
|
|
|
| w nawiązaniu do mojego poprzedniego posta, polecę toto Nie przepadam za polską muzyką, ale to mi <mnie> się podoba. Bardzo. |
_________________ |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 21 Czerwiec 2009, 22:25
|
|
|
Uboot znalazl nowy hymn forum:
http://www.youtube.com/watch?v=TBtFr4GnU4E
rozwalilo mnie kompletnie |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2009, 10:29
|
|
|
Mam pytanko czy ktoś z szanownych współforumowiczów wybiera się na tegorocznego Openera (o ile memoria nie fragilizuje, Kor się deklarował na ten przykład). Może byłaby to okazja do mini spotkanka nad Heinekenem? Jakby co, chętnie dogadam szczegóły na privie z innymi chętnymi. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2009, 15:22
|
|
|
Nie wiem jak na obecną chwile z biletami, ale urlop już mam |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2009, 15:33
|
|
|
Bilety, z tego co wiem, są tylko bez pola namiotowego, które zostało w całości wyprzedane. Znaczy się będziesz czy nie? Noclegi na plaży w Babich Dołach nie są takie złe, zwłaszcza jak nie będzie lało. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
|
|