|
Muzyka Duszy |
| Autor |
Wiadomość |
I.Inni

|
Wysłany: 14 Maj 2007, 20:00
|
|
|
Z cyklu "Fajne covery":
Alien Ant Farm Smooth Criminal - cover utworu Michaela Jacksona.
Radiohead Nobody Does It Better - cover utworu ze Szpiega, który mnie kochał w wykonaniu Carly Simon. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 26 Maj 2007, 14:04
|
|
|
hej,
KredenZ jakimś cudem rpzedostał się do drugiego etapu. Teraz jest już tylko 10 kapel i jedna z nich zagra przed PJ.
byłbym wdzięczny za oddanie głosów. Głosowac można na http://pearljam.wp.pl Chodzi o siódmy od góry zespół KredenZ i ich utwór Odbicie.
sorki za spam, ale to bliscy znajomi a dla nich to szansa jedna na milion [no i teraz już chodzi aby wyszło to 9/10]
http://kredenz.art.pl |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 26 Maj 2007, 16:13
|
|
|
done...
tylko Keyff oni są 8 od góry |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 28 Maj 2007, 11:18
|
|
|
no wiem, ale to nie jest ranking wg ilości głosów. to jest tak, jak wrzucili na początku. od czwartku nic się nie zmieniło w kolejności...
a zatem głosów po prostu nie widać. |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 28 Maj 2007, 14:57
|
|
|
| Neon Bible Arcade Fire to kawałek naprawdę fantastycznej płyty. Nie pamiętam kiedy po raz ostatni tak miałem, że przesłuchując płytę po raz pierwszy, po kolei musiałek przyznawać, że każdy z pierwszych sześciu numerów wymiata. A tak miałem w tym przypadku. Później jest może leciutka zadyszka, ale końcówka znów wymiata. Generalnie moim zdaniem rewelacyjna płyta, lepsza od ich głośnego debiutu. 9/10 |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 28 Maj 2007, 23:46
|
|
|
| Racja, dużo lepsza. Ja nie wiem czym się w ogóle zachwycali angole z tą pierwszą płytą. Taki zrobili szum, że mówię, wezmę, posłucham. I nie wiedziałem o co chodzi. Takie przyjemne granie, ale nic więcej. A teraz, jestem pełen podziwu. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 16 Czerwiec 2007, 22:27
|
|
|
Z cyklu "Fajne covery":
- Nirvana The Man Who Sold The World: cover utworu Davida Bowiego nagrany podczas MTV Unplugged;
- Dinosaur Jr. Just Like Heaven: cover piosenki The Cure. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 30 Czerwiec 2007, 00:28
|
|
|
I znowuż cykl "Fajne covery" powraca:
I Don't Feel Like Dancin' Scissor Sisters w wersji bluegrass!
Słyszałem też o innym dziwnym coverze bluegrassowym: kanadyjski zespół Luther Wright and the Wrongs wypuścił w 2001 roku płytę Rebuild the Wall, będącą przeróbką całego The Wall Pink Floyd w wersji country. Nie słyszałem tej płyty (niestety), ale efekt jest podobno niezły. Czuć redneckowy klimat (wiecie, otyli kierowcy TIR-ów zajadający hamburgery w obskurnym barze przy drodze...), a gdy wokalista śpiewa "We don't need no education", to czuć szczerość w jego głosie. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 30 Czerwiec 2007, 13:02
|
|
|
Ja slyszałem bluegrassową przeróbkę Blink 182. Miodzio taki punk-rock usłyszeć grany na banjo |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 11 Lipiec 2007, 23:02
|
|
|
W ostatni piątek 'Kult' obchodził swoje 25-lecie występów na scenie. Z tego powodu odbył się specjalny urodzinowy koncert, który mogliśmy w całości usłyszeć na żywo w Trójce.
Zapis koncertu. - 153 mb
Naprawdę warto. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 17 Lipiec 2007, 19:31
|
|
|
| A słyszał ktoś może solowe płyty Johna Frusciante z Red Hot Chili Peppers? Podobno bardzo dobre. |
|
|
|
 |
LeeLa

|
Wysłany: 17 Lipiec 2007, 19:35
|
|
|
ich jest chyba z 7, ale poziom bardzo nierówny
Mnie się tam podobało, słuchałam tego z rok temu. |
|
|
|
 |
skrajna

Wiek: 22 Dołączyła: 07 Sty 2007 Skąd: z kukułczego gniazda
|
Wysłany: 17 Lipiec 2007, 23:20
|
|
|
mua, wielbię Te Kury. a tu jeszcze lepsiejszy cover tej piosenki [jak dziś usłyszłam przypadkiem to mało z krzesła nie spadłam]:
Katie Melua - Just Like Heaven
warto!
a w ogóle to witam, dawno mnie tu nie było. |
_________________ jeśli z Tobą, to oczy wypatrzeć
po manowcach się snuć
i po snach
jeśli z Tobą, to drogę bez butów
i płaszcza... |
|
|
|
 |
Stolec

|
Wysłany: 18 Lipiec 2007, 00:04
|
|
|
Ja nie moge powiedzieć, żebym lubił wszystko. Uszy mi więdną jak słysze pseudo rock czy metal typu LP czy TH. Ja lubie klasyczny rock i jego pochodne-Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Genesis nawet. Do tego napradę ostre brzmienia jak Vader, Fear Factory, Kalmah, At The Gates. Najczęsciej jednak słucham Kazika i Kultu
Co do rapu i HH to nie słucham ale też nie ganie innych za słuchanie Blues Jazz Swing jest wporzo. |
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 18 Lipiec 2007, 05:27
|
|
|
| Stolec napisał/a: | | pseudo rock czy metal typu LP |
Właśnie uderzyłeś w mój czuły punkt Kto i gdzie napisał, że LP to rock czy metal? Tylko proszę, nie podawaj mi tytułów jakiś pisemek dla nastolatków, bo oni sie nie znają |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 18 Lipiec 2007, 07:12
|
|
|
Mam jak dotąd wszystkie solowe płyuty Fru i musze przyznać, że są bardzo nierówne. Na niektórych słychać
fascynację zimną falą (przeważa brzmienie klawiszy), inne z kolei słychać, że zawierają jakieś eksperymenty kompozytorskie i są dla twardych fanych, być może odrzuty z RHCP. Ale jest kilka płyt, bodajże 3 przedostatnie, które są piosenkowe, kilka utwórów mogłoby byc fajnymi przebojami w radio. Najlepsze są takie krótkie kawałki, półtora minutowe. Ale trzeba przyznać, Fru ma mase pomysłów, a w 2005 wypuścił kilka płyt pod rząd |
|
|
|
 |
Stolec

|
Wysłany: 18 Lipiec 2007, 13:08
|
|
|
Vanti Napisałem tak bo czasem jak spyta się kogoś czego słucha to odpowiada rocku, metalu i kurde ogolnie ciężkiej muzy a za przykłady zespołow podają własnie LP i inne zespoły nie mające z tym nic wspolnego. To mnie wkurza. A jaki to jest dokładnie gatunek LP?
I jeszcze uważam, że LP jest dobra tylko na początek i prędzej czy poźniej ludzie przechodzą na poważniejszą muzyke. No ale skoro trafiłem tym w Twoj czuły pkt to wytłumacz mi jakoś istote istnienia LP |
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
ciacho00

|
Wysłany: 18 Lipiec 2007, 13:37
|
|
|
| Krasnola napisał/a: | | Gitarki takie rockowe, Mike rapuje... |
Nu metal[edytuj]Z Wikipedii
Nu to gatunek muzyczny opierający się na rocku i heavy metalu, charakteryzujący się ciężkim brzmieniem gitar, sięganiem do elektroniki i elementów hip hopu, agresywnymi, często skandowanymi lub rapowanymi partiami wokalnymi i funkową sekcją rytmiczną. To co powszechnie uważa się za ten gatunek to Crossover, muzyka w której przenikają się różne style i nurty muzyczne. |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 19 Lipiec 2007, 09:00
|
|
|
ciacho00> Fani nu metalu by Cię teraz zjedli Sam LP nie nazywa siebie kapelą nu metalową. Oni grają rock/hip-hop (czyt. rock łamane przez hip-hop ), zaś po ostatniej płycie skierowali się bardziej w stronę rocka. |
|
|
|
 |
|
|