Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Muzyka Duszy
Autor Wiadomość
I.Inni 

Wysłany: 14 Maj 2007, 20:00   

Z cyklu "Fajne covery":

Alien Ant Farm Smooth Criminal - cover utworu Michaela Jacksona.

Radiohead Nobody Does It Better - cover utworu ze Szpiega, który mnie kochał w wykonaniu Carly Simon.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 26 Maj 2007, 14:04   

hej,

KredenZ jakimś cudem rpzedostał się do drugiego etapu. Teraz jest już tylko 10 kapel i jedna z nich zagra przed PJ.

byłbym wdzięczny za oddanie głosów. Głosowac można na http://pearljam.wp.pl Chodzi o siódmy od góry zespół KredenZ i ich utwór Odbicie.

sorki za spam, ale to bliscy znajomi a dla nich to szansa jedna na milion [no i teraz już chodzi aby wyszło to 9/10]

http://kredenz.art.pl

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 26 Maj 2007, 16:13   

done...

tylko Keyff oni są 8 od góry

Keyff 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2007, 11:18   

no wiem, ale to nie jest ranking wg ilości głosów. to jest tak, jak wrzucili na początku. od czwartku nic się nie zmieniło w kolejności...

a zatem głosów po prostu nie widać.

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 28 Maj 2007, 14:57   

Neon Bible Arcade Fire to kawałek naprawdę fantastycznej płyty. Nie pamiętam kiedy po raz ostatni tak miałem, że przesłuchując płytę po raz pierwszy, po kolei musiałek przyznawać, że każdy z pierwszych sześciu numerów wymiata. A tak miałem w tym przypadku. Później jest może leciutka zadyszka, ale końcówka znów wymiata. Generalnie moim zdaniem rewelacyjna płyta, lepsza od ich głośnego debiutu. 9/10

Moje Dziewczęta updated!

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2007, 23:46   

Racja, dużo lepsza. Ja nie wiem czym się w ogóle zachwycali angole z tą pierwszą płytą. Taki zrobili szum, że mówię, wezmę, posłucham. I nie wiedziałem o co chodzi. Takie przyjemne granie, ale nic więcej. A teraz, jestem pełen podziwu.

I.Inni 

Wysłany: 16 Czerwiec 2007, 22:27   

Z cyklu "Fajne covery":

- Nirvana The Man Who Sold The World: cover utworu Davida Bowiego nagrany podczas MTV Unplugged;

- Dinosaur Jr. Just Like Heaven: cover piosenki The Cure.

I.Inni 

Wysłany: 30 Czerwiec 2007, 00:28   

I znowuż cykl "Fajne covery" powraca:

I Don't Feel Like Dancin' Scissor Sisters w wersji bluegrass!

Słyszałem też o innym dziwnym coverze bluegrassowym: kanadyjski zespół Luther Wright and the Wrongs wypuścił w 2001 roku płytę Rebuild the Wall, będącą przeróbką całego The Wall Pink Floyd w wersji country. Nie słyszałem tej płyty (niestety), ale efekt jest podobno niezły. Czuć redneckowy klimat (wiecie, otyli kierowcy TIR-ów zajadający hamburgery w obskurnym barze przy drodze...), a gdy wokalista śpiewa "We don't need no education", to czuć szczerość w jego głosie. :)

Kor 
Moderator

Wysłany: 30 Czerwiec 2007, 13:02   

Ja slyszałem bluegrassową przeróbkę Blink 182. Miodzio taki punk-rock usłyszeć grany na banjo 8-)

Uboot 
Moderator

Wysłany: 11 Lipiec 2007, 23:02   

W ostatni piątek 'Kult' obchodził swoje 25-lecie występów na scenie. Z tego powodu odbył się specjalny urodzinowy koncert, który mogliśmy w całości usłyszeć na żywo w Trójce.
Zapis koncertu. - 153 mb
Naprawdę warto.

I.Inni 

Wysłany: 17 Lipiec 2007, 19:31   

A słyszał ktoś może solowe płyty Johna Frusciante z Red Hot Chili Peppers? Podobno bardzo dobre.

LeeLa 

Wysłany: 17 Lipiec 2007, 19:35   

ich jest chyba z 7, ale poziom bardzo nierówny :)
Mnie się tam podobało, słuchałam tego z rok temu.

skrajna 

Wysłany: 17 Lipiec 2007, 23:20   

I.Inni napisał/a:
- Dinosaur Jr. Just Like Heaven: cover piosenki The Cure.

mua, wielbię Te Kury. a tu jeszcze lepsiejszy cover tej piosenki [jak dziś usłyszłam przypadkiem to mało z krzesła nie spadłam]:

Katie Melua - Just Like Heaven

warto!

a w ogóle to witam, dawno mnie tu nie było. :mrgreen:
jeśli z Tobą, to drogę bez butów
i płaszcza... :mrgreen:

Stolec 

Wysłany: 18 Lipiec 2007, 00:04   

Ja nie moge powiedzieć, żebym lubił wszystko. Uszy mi więdną jak słysze pseudo rock czy metal typu LP czy TH. Ja lubie klasyczny rock i jego pochodne-Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Genesis nawet. Do tego napradę ostre brzmienia jak Vader, Fear Factory, Kalmah, At The Gates. Najczęsciej jednak słucham Kazika i Kultu :)
Co do rapu i HH to nie słucham ale też nie ganie innych za słuchanie :D Blues Jazz Swing jest wporzo.

Vanti 
Moderator

Wysłany: 18 Lipiec 2007, 05:27   

Stolec napisał/a:
pseudo rock czy metal typu LP

Właśnie uderzyłeś w mój czuły punkt :P Kto i gdzie napisał, że LP to rock czy metal? Tylko proszę, nie podawaj mi tytułów jakiś pisemek dla nastolatków, bo oni sie nie znają :P

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

Kor 
Moderator

Wysłany: 18 Lipiec 2007, 07:12   

Mam jak dotąd wszystkie solowe płyuty Fru i musze przyznać, że są bardzo nierówne. Na niektórych słychać

fascynację zimną falą (przeważa brzmienie klawiszy), inne z kolei słychać, że zawierają jakieś eksperymenty kompozytorskie i są dla twardych fanych, być może odrzuty z RHCP. Ale jest kilka płyt, bodajże 3 przedostatnie, które są piosenkowe, kilka utwórów mogłoby byc fajnymi przebojami w radio. Najlepsze są takie krótkie kawałki, półtora minutowe. Ale trzeba przyznać, Fru ma mase pomysłów, a w 2005 wypuścił kilka płyt pod rząd :)

Stolec 

Wysłany: 18 Lipiec 2007, 13:08   

Vanti Napisałem tak bo czasem jak spyta się kogoś czego słucha to odpowiada rocku, metalu i kurde ogolnie ciężkiej muzy a za przykłady zespołow podają własnie LP i inne zespoły nie mające z tym nic wspolnego. To mnie wkurza. A jaki to jest dokładnie gatunek LP?
I jeszcze uważam, że LP jest dobra tylko na początek i prędzej czy poźniej ludzie przechodzą na poważniejszą muzyke. No ale skoro trafiłem tym w Twoj czuły pkt to wytłumacz mi jakoś istote istnienia LP :P

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 18 Lipiec 2007, 13:34   

LP ciezko chyba byloby sklasyfikowac jako gatunek jakis konretny. Gitarki takie rockowe, Mike rapuje... Oddaje glos znawcom :)

ciacho00 

Wysłany: 18 Lipiec 2007, 13:37   

Krasnola napisał/a:
Gitarki takie rockowe, Mike rapuje...

Nu metal[edytuj]Z Wikipedii

Nu to gatunek muzyczny opierający się na rocku i heavy metalu, charakteryzujący się ciężkim brzmieniem gitar, sięganiem do elektroniki i elementów hip hopu, agresywnymi, często skandowanymi lub rapowanymi partiami wokalnymi i funkową sekcją rytmiczną. To co powszechnie uważa się za ten gatunek to Crossover, muzyka w której przenikają się różne style i nurty muzyczne.

Vanti 
Moderator

Wysłany: 19 Lipiec 2007, 09:00   

ciacho00> Fani nu metalu by Cię teraz zjedli :P Sam LP nie nazywa siebie kapelą nu metalową. Oni grają rock/hip-hop (czyt. rock łamane przez hip-hop ;) ), zaś po ostatniej płycie skierowali się bardziej w stronę rocka.

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

Odpowiedz do tematu