Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Mroczne Materie
Autor Wiadomość
tiara 

Wysłany: 28 Marzec 2007, 10:50   Mroczne Materie

Dla tych co lubią Trylogię Philipa Pullmana "Mroczne Materie".Dla tych co jeszcze nie wiedzą trwają zdjęcia do piewszej części filmu - Zorza Północna. W obsadzie gwiazdy. Premiera ma być w grudniu 2007 roku.

http://www.filmweb.pl/Zor...,Film,id=200968
http://www.bridgetothestars.net/

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 28 Marzec 2007, 11:03   

O! O! O! Cudownie :D Przyznam, że już zaczynam czekać na premieręz niecierpliwością. Co prawda nie czytałam "Bursztynowej lunety", bo nie było w bibliotece, do której chodziłąm, a teraz z pewnych względó nie mogę tam się pokazać.... :P Więc cały czas liczę na to, że ktoś sprezentuje mi całą trylogię, bo pomimo dennego tytułu trylogii - mroczne zawsze kojarzy mi się z takim nabijaniem się z prawdziwego zła, takie spaczenie spowodowane rozmowami ze znajomymi - to historia jest naprawdę ciekawa i piękna. Momentami ... no, nie brutalna, ale przerażająca...
Dajmony - wiecie, że Pullman wziął je z wierzeń starożytnych Greków? Ja długi, długi czas myślałam, że sam je wymyślił. Rzecz jasna dajmony te miały trochę inny charakter, lecz pullmanowe na pewno powstały na bazie tych.

Turin Dagnir 

Wysłany: 31 Sierpień 2008, 12:38   

Czytałem dwie pierwsze tomy i mi się nie podobało. Te książki są jakieś dziwne... Irytuje mnie główna bohaterka, a zakończenie Magicznego Noża było po prostu głupie.

Odpowiedz do tematu