|
Megatokyo |
| Autor |
Wiadomość |
Error

|
Wysłany: 19 Listopad 2004, 19:06 Megatokyo
|
|
|
Do załozenia tematu zainspirował mnie avatar Krejta
Megatokyo- dla nie wtajemnczonych ¶wietny komiks. Niedawno wyszła papierowa wersja. Kt0 zn4? Kt0 czyt4?
Aha- dla zainterowanych www.megatokyo.com - oficjalnia strona. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 19 Listopad 2004, 19:39
|
|
|
Dodam tylko, że mój znajomy wła¶nie zbiera staff do stworzenia polskiego mirrora. Mamy już błogosławieństwo Freda Gallaghera (autora) i polskiego wydawcy (Mandragory). |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 17 Grudzień 2004, 19:19
|
|
|
Drugi tom polskiego wydania (zawieraj±cy rozdziały 1 i 2 wersji sieciowej oraz kolekcję DPD i komiksy Doma plus opowiadanie Endgames: Obecno¶ć) jest już od tygodnia dostępny za jedyne 18 zł.
Polecam mimo kulej±cego miejscami przekładu.
EDIT: I jeszcze recenzja - http://www.aleja-komiksu.pl/recenzje.php?id=208 |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 13 Luty 2005, 20:21
|
|
|
| Przeczytałem oba tomy. Fajne. Najpierw zgrywa z gier i anime, a potem historia obyczajowo - komediowa. A ja lubię takie połączenia, zwłaszcza w komiksie. Szkoda tylko, że tłumacz nie zna się na grach i mangach... |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
| |
|
|
|
 |
Kel'T [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Luty 2005, 12:46
|
|
|
Megatokyo rz±dzi.
Szczególnie lubię motywy, gdy dla Largo zaciera się granica między ¶wiatem rzeczywistym, a ¶wiatem gier.
I ogólnie L33T. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 18 Luty 2005, 15:32
|
|
|
| Na serwisie Aleja Komiksu kilka dni temu zamie¶ciłem kilka plansz, które przygotowuję na potrzeby polskiej wersji www Megatokyo. Klikajcie tutaj. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 14 Marzec 2005, 17:50
|
|
|
Ruszyło!
Spory pakiet na pocz±tek - całe 75 stripów. Codziennie rano dodajemy nowy, w niedzielę podwójna porcja (rano i po południu).
Zapraszam! |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 15 Marzec 2005, 11:27
|
|
|
| Przeczytałem polskiego mirrora. Tłumaczenie niezłe, choć zbytnio od tłumaczenia Mandragory się nie różni. Na plus można zaliczyć nieco lepsze tłumaczenie L33t tekstów. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 20 Czerwiec 2005, 13:53
|
|
|
| Od jakiegoś czasu nie mogę się do polskiego Megatokyo dostać...wie ktoś, co się dzieje? Serwer siadł, czy co? |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 21 Czerwiec 2005, 11:54
|
|
|
| Esme napisał/a: | | Od jakiegoś czasu nie mogę się do polskiego Megatokyo dostać...wie ktoś, co się dzieje? Serwer siadł, czy co? |
Przenosiny na nowy, szybszy i lepszy serwer. Stary nie wyrabiał, zwłaszcza że stał tam jeszcze popularny portal Anime Sheen.
Na dniach wszystko powinno wrócić do normy. |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 21 Czerwiec 2005, 14:20
|
|
|
| A adres? |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2005, 13:34
|
|
|
Będzie taki sam. |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2005, 18:07
|
|
|
Trochę czytałam, po angielsku w necie, po polsku w Matrasie... Podziwiam kreske, choć się nią nie zachwycam. Co do treści... Cóż, nie podchodzi mi. Po prostu. Być może bedę musiała to kiedyś przełknąć, żeby zrozumieć aluzje w innych dziełkach, dotyczące tegóż, kultowego już poniekąd, komiksu...
Póki co, jednak, próbuję co jakiś czas, wciąż z marnym skutkiem... |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2005, 20:42
|
|
|
| SStefan napisał/a: | | Co do treści... Cóż, nie podchodzi mi. Po prostu |
Stara, jak można nie dostać histerycznego ataku śmiechu,gdy Largo zaczyna się zbroić na bój z umarlakami?! Nie pojmuję, ja się tarzałam po podłodze... |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2005, 08:37
|
|
|
Lubię Megatokyo... kreska jest fajowa - fakt, nie jest to jakieś dzieło, ale miło się ogląda.
Sama fabuła wydaje się ciekawa. Postacie są śmieszne - szczególnie Largo
Ostatnio, trochę mnie ten komiks online znudził, ale od czasu do czasu zaglądam.
---
A niech mnie - ale ludzie są aktywni na tym forum... 7 postów na dzień |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2005, 11:48
|
|
|
Offtopic: a chcesz żęby wróciły czasy Krasnoli, no problemo |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2005, 14:34
|
|
|
| Esme napisał/a: | | SStefan napisał/a: | | Co do treści... Cóż, nie podchodzi mi. Po prostu |
Stara, jak można nie dostać histerycznego ataku śmiechu,gdy Largo zaczyna się zbroić na bój z umarlakami?! Nie pojmuję, ja się tarzałam po podłodze... |
Po prostu. Nie śmieszy mnie i tyle, choć przyznaję, że nie czytałam tego aż tak dużo,jak np. mangowych atomówek... Trochę mnie bariera językowa odrzuciła, ale po wczorajszej lekturze wspomnianych atomówek stwierdzam, że może kiedyś się za to zabiorę...
A Largo mnie dosłownie odrzuca. Nie lubię bohaterów tego typu... |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 24 Czerwiec 2005, 10:34
|
|
|
| SStefan napisał/a: | | Trochę mnie bariera językowa odrzuciła |
No jak, po polskiemu nie potrafisz?
| SStefan napisał/a: | | A Largo mnie dosłownie odrzuca. Nie lubię bohaterów tego typu... |
Ja z kolei nie wiem, jak ktokolwiek może lubić tego ciotersa Piro.
A i tak najlepsi z całej bandy są Ed i Dom. Zwłaszcza w formie patyczkowej. |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 24 Czerwiec 2005, 13:52
|
|
|
| Krejt napisał/a: | | Ja z kolei nie wiem, jak ktokolwiek może lubić tego ciotersa Piro. |
No wiesz?! Nie odzywam się do Ciebie...chociaż nie, zapomniałam, że nie mam nawet takiej możliwości...
Piro jest świeeeeeeeeeeeeeeeetny!
Ale przyznam, Dom i Ed są jeszcze świeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetniejsi |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 24 Czerwiec 2005, 14:01
|
|
|
| Esme napisał/a: | | No wiesz?! Nie odzywam się do Ciebie... |
Uważaj, Esme, narażasz się Władzy
Te wasze kłótnie są śmieszne Largo ma fajne szjaby, Piro ma przemyślenia, Dom i Ed mają... mają patyczki...
Wszystkich lubię. |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
|
|