|
Komiksy - temat ogólny |
| Autor |
Wiadomość |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 6 Maj 2005, 10:32 Komiksy - temat ogólny
|
|
|
I na początek news:
| wrak.pl napisał/a: | Bibliotekarz uzbrojony po zęby
W sierpniu nakładem SLG Publishing ukaże się w Stanach pierwszy zeszyt serii "Rex Libris" Jamesa Turnera opowiadającej o bezwzględnym... bibliotekarzu. Odcinek będzie nosił tytuł "Ja, Bibliotekarz".
Zadziwiająca historia niezrównanego Rex Librisa, Głównego Bibliotekarza w Bibliotece Publicznej Middleton i jego niekończącej się walki przeciwko siłom ignorancji i ciemnoty. Z pomocą pradawnego bóstwa, które żyje pod biblioteką, Rex podróżuje do najdalszych zakątków galaktyki w poszukiwaniu przetrzymanych książek. Musi zmierzyć się z niesamowitymi wrogami, takimi jak potężni obcy watażkowie odmawiający zapłacenia kary za opóźnienie. Nosząc na nosie swe supercienkie denka od butelek i uzbrojony w arsenał nowoczesnych broni, wzbudza strach w krnąbrnych wypożyczających i może dobrać się do praktycznie każdego wroga od zombich do zbuntowanych postaci literackich.
[Jarek Obważanek na podst. Comics Continuum] |
Znajome? Może być fajne. |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 6 Maj 2005, 16:33
|
|
|
| Zapowiada sie baaaardzo interesujaco. Ciekawe czy ktos to wyda w Polsce... |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 7 Maj 2005, 20:19
|
|
|
Ciekawe, ciekawe Na epwno warte będzie zobaczenia, przeczytania.
Ktoś pewnie wyda. Ale pewnie dużo później niż w sierpniu... |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
mackey

|
Wysłany: 14 Maj 2005, 12:07
|
|
|
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50857251
Może ktoś sie skusi - dla mnie za dużo kosztuje jednak.
Moze jakaś petycja do wydawnictwa (niekoniecznie Proszynski) w sprawie wydania tego u nas. Jesli juz jest watek o tym to sorki, ale nie znalazłem |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 14 Maj 2005, 15:03
|
|
|
Jej, to cacko jest tego warte. Chociaż ten styl rysowania taki niedyskowy ...
Kupiłbym, ale niestety za drogie... |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 14 Maj 2005, 22:04
|
|
|
| To chyba jakiś undergroundowy komiks, po rysunkach patrząc. Czyli coś dla Kultury Gniewu... |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 15 Maj 2005, 10:13
|
|
|
Ten jest po niemiecku, a u mnie w ksiegarni mozna kupic po angielsku za 33, czy 35 zl, wiec to zadna okazja!!!
Powstaly chyba 3 oficjalne komiksy ze ŚD - BF, M i S!S!
Kiedys widzialem tez w innej ksiegarni BF tylko ten juz byl drogi bo za 70 zl
Dlatego jest komus strasznie zalezy i jeszcze do tego woli wersje angielskojezyczna to prosze... Tego na Allegro sie wystrzegajcie bo to zlodziejstwo! 3 razy taka cena |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 27 Czerwiec 2005, 15:18 Autobahn nach Poznan
|
|
|
http://www.komiks.gildia....n_nach_poznan/1
sądząc po skanach, klimaty opowiadania został zatracony, ani nie ma charakterystycznych strojów, ani monumentalnych pancernych parowycyh czołgów, a ten Zorg w interpretacji tego rysownika wygląda fatalnie... a myślałem że coś będzie dobrego z tej kooperacji autorskiej... |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 27 Czerwiec 2005, 22:52
|
|
|
o =) i pomyslec ze do tej pory poza Thorgalem nie trawilem niczego, moze sie to zmieni... chociaz swoja droga Zorg rzeczywiscie taki za bardzo ludzki - moze po prostu zostane przy swoim wyobrazeniu - thx Gracjan |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 28 Czerwiec 2005, 08:23
|
|
|
w tym komiksie, polscy żołnierze przypominają mi nazistów niewiem dlaczego,
[ Dodano: Wto Cze 28, 2005 10:45 am ]
swoją droga jak można nie lubić komiksów?
podejżewam, że masz złe wspomnienia z Batmanami supermanami i inną chołotą,
sięgnij np po SZninkla (rysował rosiński, tak samo jak thorgala)
albo autorskie komiksy Bilala(trylogia nikopola) lub jego kooperacje (np partioia szachów, u nas jako POLOWANIE)
Wiesz, chciałbym jeszcze z toba podadać o tym Autobachn nach Poznan, czy tez odbierasz machiny ekipy z poznania jako monstrualne lokomotywy (część na gąsienicach) i czy nie wydaje ci się że w komiksie autor nie wziął pod uwagę pogody? Owszem niby jakieś komentarze że jest gorącą... ale patrząc na rysunki wygląda to jak listopad
pozatym te wrocławskie czołbi,jak na maszyny parowe są zbyt małe, chłopaki by się pogotowali wewnątrz, pozatym brak tych osłon pionowych... a Zorg... cóż ja go sobie wyobrażałem jako lamparta, ale szczuplego, wysokiego z rysami twarzy niewiele odbiegającymi od naturalnego kota, może lekko zgarbionego, w bojówkach, z pasem i w czarnych butach za kolana.... a tu autor dał miłego kocia... |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 30 Czerwiec 2005, 11:32
|
|
|
wydaje mi sie ze rysownik za bardzo wzorowal sie na strojach dzisiejszej armii, do tego jesli ich nie rozbierze do koncowej sceny to chyba umknie mu taki "maly" szczegol zwiazany terazniejsza Polska, a zwlaszcza nagiej Czeszki na ulicach wrocalawia
co do machin to chyba probowal oddac ich monstrualnosc opisana przez autora, niesety zrobil z tego pojazy jednoosobowe
wracajac jeszcze do Zorga to dla mnie tez "typowy" dwunożny lampart, o usmiechu kobry ze znacznie wiekszymi zebami jadowymi
w kazdym badz razie, zobaczymy jak komiks bedzie sie prezentowal w calosci
PS a Szninkla to oczysiweic tez lubie, wogole kreska Rosinskiego bardzo mi podchodzi czego sie niesety nie da powiedziec o innych, moze poza parma wyjatkami ktorych nie jestem w stanie wymienic |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 2 Lipiec 2005, 17:24
|
|
|
To może teraz coś lekkiego, łatwego i przyjemnego.
Na październik Mandragora zapowiada wydanie Essential Volverine, czyli zbiorku pierwszych 23 zeszytów serii o Rosomaku, w eleganckiej czerni i bieli, i twardej oprawie. Za prawie 550 (!) stron komiksu przyjdzie nam zapłacić 79 złotych, niemniej jednak ten tytuł prawie na bank wejdzie na moją listę wydatków.
Snikt! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Lipiec 2005, 17:26
|
|
|
Co jak co, ale Volvie to jest gratka, szczególnie dla starych fanów X-men (m.in. ja ).
Nie wiesz Krejt, czy będzie tam historia o powstaniu Rosomaka, wyjaśniająca dokłądnie jego pochodzenie i innych mutantów z projektu X-Weapon??? |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 2 Lipiec 2005, 17:34
|
|
|
| Cytat: | | Nie wiesz Krejt, czy będzie tam historia o powstaniu Rosomaka, wyjaśniająca dokłądnie jego pochodzenie i innych mutantów z projektu X-Weapon??? |
Nie orientuję się, ale mogę się szybko dowiedzieć. |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 2 Lipiec 2005, 22:04
|
|
|
A komu się podoba "Blacksad" Guardina? |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 2 Lipiec 2005, 22:37
|
|
|
| Gość napisał/a: | | A komu się podoba "Blacksad" Guardina? Rolling Eyes |
Mistrzostwo formy. Treść - klasyka kryminału noir. Postacie - wyraziste i świetnie zaprojektowane (Weekly ), sam Blacksad - cyniczny i twardy PI.
Czegóż chcieć więcej? Może wydania trzeciej cześci w Polsce? |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 4 Lipiec 2005, 13:06
|
|
|
Autor rysunków w serii blacksad, kiedyś pracował dla disneya fajne kryminały,
Czekam na 3ci tom, |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 31 Lipiec 2005, 20:26
|
|
|
| jak juz jestesmy w temacie ludzkich zwierzatek to szczerze polecam Usagi Yojimbo - w sumie klasyk ale odkrylem z 2 tygodnie temu... czytajac pierwszy tom plulem sobie w brode ze zamowilem wszystkie (wydane przez Mandragore czyli 1 - 6, Egmont wczesniej juz wydal od 8mego w gore, wiadomo polskie realai polska logika) bo pierwzsy tom jest z lekka nudnamy no ale pozniej lyka sie odcinek za odcinkiem.. no i Gen wygrywa |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 31 Lipiec 2005, 21:52
|
|
|
| efzetiks napisał/a: | | wiadomo polskie realai polska logika |
Pocieszę Cię, FZX, że w Stanach tomy 1-7 wydał Fantagraphics, a od 8 w górę Dark Horse, czyli sytuacja podobna jak u nas (chronologii nie biorę pod uwagę).
A sam komiks jest naprawdę fpyteczny. Krejt poleca. Na mojej półce pręży się dumnie cała (pokaźna) kolekcja, w tym tom czwarty z rysunkiem i dedykacją "dla Krejta" od samego Stana Sakai.
Jak się podobały "Kręgi"? |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 1 Sierpień 2005, 01:45
|
|
|
wiem ze wydawnictwa byly rozne.. rozomie ze wydawnictwa rozne u Nas (kontrakty, umowy itd.) chodzi mi tylko o chronologie, w sumie to z tego co sie orientowalem Egmont nawet wydal najpierw tom 9ty a pozniej 8my
| Cytat: | | Jak się podobały "Kręgi"? |
od tego tomu zaczalem, bo akurat bylem na wycieczce w Empiku i kupilem, biorac pod uwage fakt, ze tego samego dnai zamowilem na Merlinie cala reszte - podobalo sie bardzo. Lecutko sobie naspoilerowalem, ale coz. Jak przyjda pieniadze na konto Usagi z Egmontu do mnie takze przyjdzie
Odbiegajac od tematu dlugouchego, pytanie komiksowe: poszukuje pierwszego tomu "V jak Vendetta" niestety w sklepach internetowych mozna dostac niestety tylko tom drugi, wiec moze jakby ktos przy okazji zauwazyl u siebie w miescie gdzies to niech da znac, to za posrednictwem czyjejs dobroci, przelewow i poczty bym zakupil chetnie |
|
|
|
 |
|
|