|
Komiksy - temat ogólny |
| Autor |
Wiadomość |
Aida
Moderator
|
Wysłany: 30 Styczeń 2007, 21:31
|
|
|
Co to jest "warszawski lans"???
Mnie np. bardzo podobają się koszulki ze zwierzaczkami. |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 30 Styczeń 2007, 21:41
|
|
|
Eeee tam - Śledziu rządzi |
|
|
|
 |
A. Grzybiarz

|
Wysłany: 31 Styczeń 2007, 18:07
|
|
|
| Vanti napisał/a: | Eeee tam - Śledziu rządzi |
To nawet nie podlega dyskusji. |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 11 Luty 2007, 12:39
|
|
|
| O ile dobrze kojarzę to jakieś komiksy Śledzia pojawiają (pojawiały?) się w Play`u. Nie pamiętam dokładnie, bo Play`a kupuję baaardzo rzadko. |
|
|
|
 |
Walter

|
Wysłany: 11 Luty 2007, 16:15
|
|
|
| O ze dwa lata temu był cykl "8-bit" ale ze względu na chłamowatość gazety nie doczekałem do końca seri. |
_________________ "I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę."
Nie płakałem po Kaczyńskim.
|
|
|
|
 |
A. Grzybiarz

|
Wysłany: 12 Luty 2007, 16:49
|
|
|
| W Playu 8Bit nadal jest i ten bohater zbliża się wielkimi krokami do swojego 50 odcinka. Teraz nazywa się Super 8Bita Alpha Plus, i jest czarny. W marcowym Playu(zostanie wydany w okolocach 15 lutego) ukaże się 49 odcinek, z tym bohaterem. |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 12 Luty 2007, 16:54
|
|
|
http://sledziu.digart.pl/ <--- Patrzcie co odkryłem
[ Komentarz dodany przez: Krejt: 12 Luty 2007, 17:10 ]
Archeolog z Ciebie. |
|
|
|
 |
Walter

|
Wysłany: 12 Luty 2007, 22:21
|
|
|
| A. Grzybiarz napisał/a: | | Super 8Bita Alpha Plus | Dobry Boże! A pamiętam jak zaczynał od kradzieży węgla . |
_________________ "I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę."
|
|
|
|
 |
A. Grzybiarz

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 20:28
|
|
|
| Ma ktoś może jakieś stare numery playa, z pierwszymi odcinkami 8Bita? Chętnie odkupie nawet same plansze, bo Play do szcześcia mi nie potrzebny). Piszcie na gg lub pw. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
|
|
|
 |
Walter

|
Wysłany: 22 Luty 2007, 11:53
|
|
|
No to znowu do Empiku i dwie godzinki z głowy żeby to przeczytać Swego czasu byłem na bieżąco ze wszystkimi komiksami bo musiałem pół godziny dwa razy w tygodniu na autobus w centrum handlowym czekać, także żaden komiks się przedemną nie uchował |
|
| |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 22 Luty 2007, 11:53
|
|
|
Pytanie.
Ma ktokolwiek pojęcie, czy istnieje szansa choćby nikła, by w Polsce wydano Johnny the Homicidal Maniac, I feel Sick czy Squee! ? |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 22 Luty 2007, 12:00
|
|
|
| Sayoko napisał/a: | | Ma ktokolwiek pojęcie, czy istnieje szansa choćby nikła, by w Polsce wydano Johnny the Homicidal Maniac, I feel Sick czy Squee! ? |
Jeśli już, to pewnie wyda to Timof albo Kultura Gniewu.
I nie, na chwilę obecną ani jedno, ani drugie wydawnictwo nie mają w.w. tytułów w planach.
| Walter napisał/a: | | No to znowu do Empiku i dwie godzinki z głowy żeby to przeczytać |
Wyjdź. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 27 Marzec 2007, 20:11
|
|
|
Ciekawostka dla fanów V jak Vendetta. Szatański kabaret (czyli Vicous Cabaret) w wykonaniu jednego z twórców tego utworu, Davida J (basista Bauhaus):
http://youtube.com/watch?v=7ngv90Jybxk |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Figgin
|
Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 13:03
|
|
|
A czytał tu ktoś Esencję i Romantyzm, Janusza & Gawronkiewicza? Co o tym sądzicie? Bo jeśli chodzi o mnie to są to moje ulubione komiksy. Każdy przeczytałem ze 3-4 razy i ciągle do nich powracam gdy mi się nudzi . Gorąco polecam, zwłaszcza że komiks ten wyszedł spod rąk Polaków i w całkiem ładny sposób przedstawia Warszawę. Do tego tętni humorem (nie jest to humor od którego człowiek tarza się ze śmiechu - raczej taki od którego na twarzy pojawia się miły, wesoły uśmiech ), ma fajne rysunki (przynajmniej mi się podobają) i ciekawe pomysły.
PS. Chyba niedługo powinna wyjść kolejna część: Antyromantyzm.. |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 13:34
|
|
|
Esencja i Romantyzm Gawronkiewicza i Janusza to w istocie fantastyczne rzeczy pod względem graficznym, stanowiące IMHO świetne rozwinięcie stylu tego pierwszego w porównaniu do Mikropolis i Moherowych snów czy nawet do Achtung Zelig.
Natomiast jeśli chodzi o treść, to mimo wszystko z trudem przychodzi mi zrozumieć, że komuś podczas ich czytania może pojawić się na twarzy "miły, wesoły uśmiech". Owszem, humoru jest tu całkiem sporo, w Romantyzmie zwłaszcza dzięki postaci wzorowanej na Pawle Dunin-Wąsowiczu, ale jednak jest to humor z rodzaju tych czarnych, albo przynajmniej szarawych.
Takie zresztą było z tego co wiem założenie samego Janusza, który chciał zrobić przy okazji tych komiksów pastisz kryminałów w stylu noir. IMO udało się bez pudła. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Figgin
|
Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 14:07
|
|
|
Z tym "miłym, wesołym uśmiechem" rzeczywiście trochę źle się wyraziłem. Chodziło mi o taki raczej uśmiech pod wąsem (a przecież każdy uśmiech z definicji jest miły i wesoły... a przynajmniej większość... no, połowa na pewno ). Swoją drogą masz może jakieś informacje o kolejnej części, Antyromantyźmie? Bo ja wiem jedynie, że jest robiony, a bardzo jestem ciekaw jakichkolwiek informacji o tym. |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 29 Czerwiec 2007, 08:30
|
|
|
| Niestety. Ale z dotychczasowej praktyki i długości procesu edytorskiego w Mandragorze wnoszę z obawą, że jeśli pojawi się on w charakterze nowości na przyszłorocznych Warszawskich Spotkaniach Komiksowych, to będzie baardzo dobrze. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 31 Październik 2007, 15:47
|
|
|
Ukazał się 30 tom Thorgala: Ja, Jolan. Pierwszy tom, w którym pełnoprawnym głównym bohaterem jest już nie Thorgal, tylko jego syn - Jolan. No i Van Hamme już nie jest scenarzystą, tylko Ywes Sante.
Rosiński bardzo uplastycznił kadry. Są bardziej kolorowsze, wesołe rzec by można. Dla mnie śliczne. Historia również zapowiada sie bardzo ciekawie. Może jakimś cudem wróci Kriss de Valnor |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 6 Listopad 2007, 14:04
|
|
|
| Zgadzam się, fajnie się to zapowiada. Ale wcale nie zanosi się na to, żeby Thorgal miał zostać emerytem w kapciach. Oba wątki przeplatają się bardzo zgrabnie i widać w tym jakiś szerszy zamysł. Jestem wreszcie pełen optymizmu, chyba Sente rzeczywiście tchnął nieco nowego ducha w skostniałą historię. |
|
|
|
 |
|
|