|
Komiksy - temat ogólny |
| Autor |
Wiadomość |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 1 Sierpień 2005, 06:24
|
|
|
| efzetiks napisał/a: | | Odbiegajac od tematu dlugouchego, pytanie komiksowe: poszukuje pierwszego tomu "V jak Vendetta" niestety w sklepach internetowych mozna dostac niestety tylko tom drugi, wiec moze jakby ktos przy okazji zauwazyl u siebie w miescie gdzies to niech da znac, to za posrednictwem czyjejs dobroci, przelewow i poczty bym zakupil chetnie |
Pech - nakład wyczerpany. Ja sam jakieś dwa miesiące temu fuksem dopadłem komplet w opolskim matrasie. Dziś zdobyć to jest bardzo ciężko, choć komiks wart jest trudu poszukiwań.
Ale zapewne wydawnictwo Post nie przegapi okazji do zarobienia bonusowej gotówki i przed jesienną premierą filmu Wachowskich rzuci na rynek dodruk/wznowienie/drugie wydanie, czy jak to tam nazwą. Więc bez obaw. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 1 Sierpień 2005, 08:21
|
|
|
| No mam nadzieje, wlasnie przez film sobie o tym komiksie przypomnialem. Na razie wiec czytam sobie orginalna wersje w postaci cyfrowej, ale oni to przyjemne ani to zdrowe. Sam komiks jednak wart nawet takiego poswiecenia (chodzi o tresc, strona wizualna niezbyt mi sie podoba, chociaz kadrowanie w niektorych przypadkach rowniez genialne). Film rowneiz zapowiada sie ciekawie, chociaz wydaje mi sie ze swiat w nim ukazany jest czysty i za szczesliwy, coz jednak mozna wnioskowac po trailerze. Miejmy nadzieje, ze przyszla era pozadnych ekranizacji komiksow (Sin City, Batman Begins). |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 8 Sierpień 2005, 17:04
|
|
|
"Banner"#1 przeczytane. Czyli stary dobry Hulk... który pojawia się tylko na trzech stronach. Reszta to Bruce Banner winiący się za to co zrobił Hulk (a co zrobił? Przeczytajcie, zrozumiecie). Plus tegoż pana poszukiwania prowadzone przez doktora Andrzeja S. ... tfu, doktora Samsona. Może być, tyle że na razie jest to na dobrą sprawę wstęp i nic odkrywczego się nie dzieje... Rysunki Corbena... hm, wygląda to tak, jakby Hulka zaczął rysować uzdolniony dziesięciolatek (to nie jest wada). Mi pasuje.
[ Dodano: Nie Wrz 18, 2005 12:53 am ]
Wie ktoś może, czy są plany wydania w Polsce czegokolwiek Gary'ego Larsona? Dla tych, którzy nie wiedzą: Larson rysuje świetne stripy, pełne absurdalnego humoru. Swego czasu jego rysunki publikował "Kelwin i Celsjusz". Nieco podobne w klimacie są żarty rysunkowe Bartosza Minkiewicza w "Wilqu", ale stripy Larsona są lepsze. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 17 Grudzień 2005, 05:21
|
|
|
dziwnym nie jest...
a Rodzicielka powiedziala ze nie kupi mi komixow pod choinke, bo to tak dziwne.. ale pozniej powiedziala ze jak nie znajde jakis ksiazek to niech juz bedzie.. (na Straznikow sie slinie bo w imago jest gwaizdkowa promocja, a dzielo wielkie i kultowe) |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2005, 09:04
|
|
|
| Krejt napisał/a: | | Czyli nowy Wilq w Empikach już od 21 grudnia! Chwalmy Patisony! |
Skąd wynalazłeś tego newsa że 21 grudnia ? Zaden mail od Braci M jeszcze nie przyszedł, na stronie Wilq.pl nic nie ma o tej dacie. Tymbardziej nic nie znalazłem na innych stronkach. Czzżbys miał wtyki u w/w Braci ?
Jeżeli coś Cię z Nimi łączy to z Nami już koniec
Z jakimi Nami ? A z Takimi Nami....Aha, jak z Takimi to dobrze
Jak pojadę na darmo do centrum (ok godzina, bo w empiku w galerii pomorskiej jest jakaś skopana atmosfera ) to.....Świat Nie Będzie ( i pamiętaj, :"Mydła same nie spadają") |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 21 Grudzień 2005, 12:55
|
|
|
| Uboot: www.wrak.pl chociazby tam wszelkie komiksowe info jest.. dzisiaj bede w tak zwanym miescie to moze znajde i moze nabede... |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2005, 21:10
|
|
|
Byłem w mieście ale nic nie wylookałem....Krekt ma pejczem po lecach |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2005, 21:14
|
|
|
Klik mi.
End szadafaka. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 25 Maj 2006, 08:59
|
|
|
Tak wyszperałem w merlinie, może kogoś zainteresuje:
| Merlin napisał/a: |
Garfield. Skarbiec 1
wydawnictwo: Egmont Polska, Maj 2006
ISBN: 83-237-8929-0
liczba stron: 128
wymiary: 215 x 220 mm
okładka: miękka
Nowa seria prezentująca historię Garfielda od lat 70-tych do chwili mnóstwo niepublikowanych jeszcze w Polsce
Nasza cena: 27,5 zł
Cena rynkowa:29,9 zł
w sprzedaży od 29 maja |
pisownia oryginalna........ |
_________________ |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 25 Maj 2006, 13:06
|
|
|
| Krejt napisał/a: | | Ale i tak pewnie spieprzą. |
Hmm, nie jestem pewna, czy przenoszenie tego na ekran to dobry pomysł. Czytałam jeden z wydanych w Polsce komiksów. Kreska jest wspaniała, story też, ale oś akcji to zachowania rasistowskie i zbrodnia na tym tle.
To faktycznie jest opowieść z początku lat 50-tych w Stanach. Jednak teraz już trochę trąci myszką. A jeszcze za wcześnie, żeby robić z tego film historyczny, typu Amistad. Może dla Amerykanów to będzie dobry film, ale dla mnie już ten komiks budził uczucia, jakich doznaje Obelix na wspomnienie Rzymian.
Może to kwestia wychowania, może brak doświadczenia z wielorasowym narodem...
Jednak to sprawia, że np. w story o tym, że ktoś poniża żonę, z powodu faktu, że jej pradziadek był czarnoskóry, wzbudza tylko moją litość, pogardę i całkowity brak zrozumienia takiego postępowania bohatera. Jak dla mnie, równie dobrym powodem do poniżania byłyby jej odstające uszy, albo grube łydki. |
|
|
|
 |
Damex

|
Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 11:00
|
|
|
Na http://www.forum.nast.pl jest forum Egmontu, jakb kogos interesowalo.
Ostatnio czytalem Batman Rok Pierwszy i Batman Hush (cz.1 z 2) - bardzo dobre scenariusze.
Komiks ze scenariuszem Gaimana Ostatnie kuszenie tez fajny scenariusz ma. 1602 tez ze scenariuszem Gaimana.
Kingdom Come (Przyjdź Królestwo) rysunki sa genialne!!!
No i jeszcze Strażnicy - majstersztyk, cudo krótko mówiąc. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 14 Czerwiec 2006, 10:27
|
|
|
"Obrazy Grozy" wg. Egmontu.
Jak na razie jedyna groza ogarnia mnie jak patrzę na ceny. '
Bo w gruncie rzeczy te komiksy są bardziej zbliżone do fantasy, niż czystej wody horroru.
Z całej serii polecam tylko Księgi Magii, bo to jest mocno sandmanowe (nawet uniwersum to samo) i przecudnie narysowane (a w zasadzie namalowane).
I jest to kolejna rzecz, której echa odnajdujemy w powstałych później przygodach Henia Garncarza.
EDIT:
Po zakończeniu Sandmana Egmont startuje z Lucyferem.
Absolutne must-have.
A po Lucyferze kolejne serie okołosandmanowe, czyli można spodziewać się Death, Bast i innych dobrych rzeczy. |
|
|
|
 |
Damex

|
Wysłany: 14 Czerwiec 2006, 13:10
|
|
|
| Wypas Ksiągi Magii ze scenariuszem Gaimana no i komiks Nigdziebądź, zaczynam kasę odkładac. Ten komiks BArkera tez moze niezly byc, bo jego ksiazki sa cakiem calkiem |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 14 Czerwiec 2006, 14:22
|
|
|
Nigdziebadz, bede musial sobie ogladnac . Dla mnie zarowno ksiazka, jak i serial sa super. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Damex

|
Wysłany: 17 Czerwiec 2006, 12:50
|
|
|
| settler napisał/a: | Nigdziebadz, bede musial sobie ogladnac . Dla mnie zarowno ksiazka, jak i serial sa super. |
Co masz na myśli z tym serialem?? |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 17 Czerwiec 2006, 12:56
|
|
|
| Damex napisał/a: | | Co masz na myśli z tym serialem?? |
Google naprawdę nie gryzie
Wyniki Google
Pierwsza z brzegu strona |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Damex

|
Wysłany: 17 Czerwiec 2006, 15:56
|
|
|
Łał nie wiedzialem, ze jest serial, a jest moze szansa na jego emisja w naszym nadwislanskim kraju |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 17 Czerwiec 2006, 22:57
|
|
|
niestety nasze wtyki we wszystkich polskich telewizjach nie informuja nas odnosnie tej sprawy..
za to "Kozure Okami - Samotny Wilk i Szczenie" jest komiksem wybitnym, prawdziwym i moge tak "ech, ach" bez konca. Dawkuje sobie pierwszy tom malymi dawkami by na dluzej starczylo...
wydany przez Taurus "Stracency" troche wgniotlo mnie w fotel (szczerze w lozko, bo lezac czytalem). Fajny komiks typu "film akcji z poczatku lat 90", no i niesamowity motyw z Akira... krotko - komiks tendencyjny ale fachowa robota |
|
|
|
 |
|
|