|
Komiksy internetowe |
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 26 Sierpień 2006, 13:09
|
|
|
| Krejt napisał/a: | Wygląda jak kolejne marne popłuczyny po Losuksie.
Lukas, co Ci się w tym podoba? |
Że tak jeszcze jedno zdanie Ojcowskie zacytuję
| Cytat: | | O gustach się nie decyduje. |
Ot, jakoś tak mi do gustu przypadło. Poza tym, ja tam nic losuksowego nie widzę. |
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 26 Sierpień 2006, 14:32
|
|
|
| Cytat: | | Ot, jakoś tak mi do gustu przypadło. Poza tym, ja tam nic losuksowego nie widzę. |
Ja tam nie widzę tego czegoś, co sprawiło, że losux był (z początku) ciekawy. A tu, ani rysunki ciekawe, ani dowcip dobry, wszystko nijakie i nudne. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 27 Sierpień 2006, 11:08
|
|
|
| Rofl Playing Games zakończone? |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 27 Sierpień 2006, 13:54
|
|
|
I tak ostatnio nie czytałem, choć komiks był fajny. Mam tyle archiwalnych odcinków do nadrobienia, że się nie przejmuję |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 27 Sierpień 2006, 21:25
|
|
|
| Łukasz napisał/a: | | O gustach się nie decyduje. |
To akurat nie mój patent.
Ale brzmi jak "nie wybiera się rodziny", nie? |
|
|
|
 |
karaluh

|
Wysłany: 28 Sierpień 2006, 18:59
|
|
|
Ja z kolei polecam wspomniany już Order of the Stick. Jeśli się nie spodoba, to nie moja wina, tylko SKRP |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 17 Wrzesień 2006, 23:46
|
|
|
| The Movie: ciekawie się zapowiadający komiks o redakcji pewnego magazynu filmowego. Jednak scenariusz na razie z przebłyskami, ale bez rewelacji, a autor zmienił nieco styl rysowania na mniej cartoonowy, a szkoda. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 23 Wrzesień 2006, 15:32
|
|
|
Sam and Fuzzy - świetny komiks o taksówkarzu Samie i jego przyjacielu (no... sublokatorze) Fuzzym, który jest cynicznym, chciwym i pozbawionym skrupulów niedźwiadkiem (?). A wszystko to podlane sarkazmem. I.Inni poleca.
Uwaga: radzę zacząć od pierwszych odcinków. Zaczynając od końca, można sobie zepsuć zabawę. |
|
|
|
 |
the_dude

|
Wysłany: 23 Wrzesień 2006, 17:05
|
|
|
Ja nie czytam angielskich komiksów, bo nie rozumiem ich do końca, a bez pełnego zrozumienia to wg mnie nie ma sensu, mniej więcej tak samo jak Anglik nie zrozumiałby powiedzeń z polskich komiksów i niektórych odniesień do kultury.
Ja osobiście polecam Bug city. Dość mocno wulgarne, ale ogólnie dość zabawne, zwłaszcza jak ktoś zna Sin-City
Edit: Żłoby fotelowe są genialne, pasek numer 40 uświadomił mi, że droga z krzesła na podłogę może być bardzo krótka, a sprzątanie płuc z ziemii trwa dłuuugo... Genialny motyw. |
_________________ To wyobraźnia, a nie inteligencja, uczyniła nas ludźmi. Wiewiórki są dość inteligentne, gdy w grę wchodzą orzechy, ale – o ile nam wiadomo – nigdy nie opowiadały historii o bohaterze, który ukradł orzechy bogom. - Terry Pratchett |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 15 Październik 2006, 10:47
|
|
|
| Wiśnia zawieszony na czas nieokreślony. Teraz Koko robi inny komiks: A Quartz Bead: Kwarcowy Paciorek : coś w klimatach magiczno - fantastycznych. Zapowiada się ciekawie. |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 15 Październik 2006, 12:06
|
|
|
| A nie wie ktoś przypadkiem, co z Bundzem? Od ponad miesiąca cisza... |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 15 Październik 2006, 12:40
|
|
|
Bundz już miewał okresy ciszy. A i tak to nie jest regularny komiks. Raczej rzadko. Na początku było częściej. Z biegie czasu widać autorce coraz ciężej wymyślać odcinki.
I nie należy sięmartwić długą nieobecnością nowego odcinka. Bardzo Odważni Bohaterowie byli martwi przez ponad 3 miesiące Nie żebym wróżył jakiemuś komiksowi podobny okres nieobecności. |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 29 Październik 2006, 13:24
|
|
|
http://nanda.comicgenesis.com/
Ugly Girl. Może nie wszystkim się spooba, ale ja kocham. Zwłaszcza że Ugly Girl jest do mnie potwornie podobna. |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 5 Grudzień 2006, 21:20
|
|
|
Ke? padło, niestety. Strony już nie ma, ale archiwum jest tutaj:
webkomiks.pl/ke |
|
|
|
 |
Jadwiga

|
Wysłany: 8 Grudzień 2006, 10:32
|
|
|
Ja ostatnio czytamInverloch (+ polskie tłumaczenie)
oprócz tego jeszcze ok 40 innych komiksów, ale raczej nie będe tu wszystkich podawać... |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 9 Grudzień 2006, 13:26
|
|
|
O, nie wiedziałem, że Inverloch ma polskie tłumaczenie.
A teraz małe info: mój znajomy przygotowuje polską wersję jednego ze znanych zagranicznych webkomiksów (nie, nie Megatokyo). Na razie tłumaczy sam dla siebie, a jak już przetłumaczy sporo, to pomyśli co dalej. Więcej informacji - za czas jakiś (raczej dłuższy niż krótszy). |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 11 Luty 2007, 21:19
|
|
|
| Rotfl Playing Games wróciło. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 11 Luty 2007, 22:21
|
|
|
| E tam, Ke! mogłoby wrócić. :< |