|
Garfield :) |
| Autor |
Wiadomość |
Skonto

|
Wysłany: 13 Sierpień 2004, 16:20
|
|
|
Ja wam co¶ powiem. Je¶li ten film naprawdę jest taki hałowaty, to Bóg ma mnie w opiece. Dlaczego? Grzeje busem 30 km do najbliższego kina, po seansie mam powrotny. I co? Na drzwiach kina kartka z napisem "z powodu awarii seans o 13 odwołany"... |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
teodork [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Sierpień 2004, 19:34
|
|
|
Wczoraj na nim bylem.
Nie jest to zupelna hala (widzialo sie gorsze produkcje kina familijnego), ale tez niczym specjalnym nie zachwyca. Troche moralizatorstwa sie tam znalazlo, animacja tytulowgo bohatera bywa nieco nienaturalna. Smiesznych dowcipow niewiele (zaledwie przy kilku niesmialo parsknalem). Mamy tu takie wielokrotnie przerabiane juz tematy jak porwanie psa (skads to znamy?) przez zlego i okrutnego nieudacznika-gwiazdora tv, akcje ratownicza, moralizowanie (gadki o przyjazni itp). W porownaniu jednak z wieloma filmami dla podobnej widowni, ten nie wypada beznadziejnie. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Sierpień 2004, 23:27
|
|
|
Teodork, po twoim opisie stwierdzilem, ze juz na pewno nie pojde na to do kina co najwyzej oglade na komputerze |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
teodork [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Sierpień 2004, 17:22
|
|
|
| Ja na szczescie bylem na nim sluzbowo, wiec niewiele stracilem (szczegolnie kasy). Dla dzieci moze byc zabawny i w miare ciekawy, dorosli odpadaja. Co do wspominanych juz w tym watku komentarzy kota, to tworcy filmu pozmieniali cynizm na prostszy w odbiorze egoizm, ktory z nich wyziera, ale potem sie to nieco zmienia (na cos bardzo sztucznego), ale nie bede spoilowac. |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 25 Sierpień 2004, 16:31
|
|
|
| Cytat: |
Teodork, po twoim opisie stwierdzilem, ze juz na pewno nie pojde na to do kina co najwyzej oglade na komputerze
|
Szkoda miejsca na dysku/płytki . Niestety muszę przył±czyć się do wcze¶niejszych opinii - film jest słaby, zupełnie nie-Garfieldowaty . Może to i solidne, rzemie¶lnicze kino familijne, ale na pewno nie spełnia oczekiwań fanów kocura. Garfield nie jest ironiczny, w całym filmie jest raptem kilka ¶miesznych sytuacji. Jestem na nie. |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 26 Sierpień 2004, 23:05
|
|
|
| Do wad podanych przez was dodać trzeba oklepan± fabułę, żeby nie powiedzieć plagiat. Toż to przerobione Toy Story! |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Aureus
|
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 24 Październik 2004, 10:53
|
|
|
jak juz pisalem na http://www.garfield.com/ sa wszystkie komiksy z Garfieldem od 1978 (czyli od poczatku)
pytanie, tylko, czy gdzies mozna sciagnac wszystkie naraz, bo takie pojedyncze zapisywanie by trwalo wiecznosc |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 24 Październik 2004, 13:23
|
|
|
| Poszukajcie w sieciach p2p, na soulseeku udało mi się znależć spakowane roczniki Calvina i Hobbesa. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 27 Październik 2004, 21:33
|
|
|
| A to chyba jest raczej do tematu o Calvinie i Hobbesie. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 28 Październik 2004, 19:18
|
|
|
| settler napisał/a: | | jak juz wszystkie komiksy z Garfieldem od 1978 |
Naprawdę jeste¶ w stanie przeczytać prawie 10 tys. komksów?! |
|
|
|
 |
Aida c.d.
Gość
|
Wysłany: 28 Październik 2004, 19:20
|
|
|
Nawet jeżeli przyjmiemy po 5 sek. na każdy to masz prawie 28 godzin samego czytania... |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 28 Październik 2004, 20:42
|
|
|
po pewnym czasie moglbym przeczytac wszystkie, ale wiadomo, ze nie bylby to tak krotki czas jak tydzien
przeciez zycie przede mna |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 28 Październik 2004, 20:59
|
|
|
Ja ¶ci±gam z sieci ed2k:// ale wolno idzie, bo mi już na paĽdziernik ograniczyli prędko¶ć... z opisu wynika, że od 1978 do lutego 2004 :] jakby co, to daję linkę:
ed2k://|file|Garfield.Comic.Strip.Collection.(June.19.1978.to.Feb.21.2004).ume-2-ShareReactor.rar|263944208|dbe431cb826bb1143d0732e19d312777|/ |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Vende
Gość
|
Wysłany: 29 Październik 2004, 13:07
|
|
|
| Dolaczam sie do recenzji Garfielda. Porazka. Szkoda postaci. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 29 Październik 2004, 17:19
|
|
|
| I.Inni napisał/a: | | A to chyba jest raczej do tematu o Calvinie i Hobbesie. |
Garfa nie szukałem, bo nie przepadam. Za to C&H wielbię.
No i jeżeli na p2p s± roczniki C&H, to dlaczego nie miałoby być też Garfa?
Jak widzisz - znaleĽli. |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
|
|
|
 |
Kosiarz
|
Wysłany: 13 Luty 2007, 21:27
|
|
|
| Ja lubię i komiksy i kreskówki i filmy... sama miałam podobnego kota ... gruby kocur który większość dnia spał ...a jak nie spał to bił wszystkich naokoło... |
_________________ Don't worry ,be happy ... |
|
|
|
 |
Jadwiga

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 23:15
|
|
|
| filmu nie oglądałam, g grę nie grałam etc. ale od pół roku oglądam na oficjalnej stronie codziennie nowy pasek i uzupełniam luki zaczynając od 19 lipca(?) 1978 roku czyli od samego początku. Aktualnie jestem gdzieś w 2000... |
|
|
|
 |
nanom

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 04:56
|
|
|
Ło rany, ale zapuszczony temat, ale jako wierny fan Garfa muszę się wypowiedzieć.
Garfield jest uosobieniem wszystkiego, co wielbię. Cyznimu, ironii, sarkazmu, nabijania się z ludzi, lenistwa, egoizmu i łakomstwa no i jest kotem.
Najlepszy sposób na zabicie nudy? Pojechać do empa i przeczytać kilka tomów. Trzeba tylko uważać, żeby nie wylecieć z salonu za zbyt głośny śmiech |
_________________ stalowe ostrze twojego miecza
tysiące głów kruszy i tnie
niewinna krew, tysiące ciał
twój okrzyk śmierci grzmi:
GIŃ PSIE !!!! |
|
|
|
 |
|
|