Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Filmy, filmy, filmy
Autor Wiadomość
settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 25 Maj 2005, 15:01   

ja chcialem kupic na allegro, ale nie dosc, ze zadki towar to jeszcze drogi...
najgorsze jest to, ze nie wiedziec czemu PF wogole nie jest sprzedawany w Polsce - gdyby byl to juz by na ktoras gwiazdke, czy urudziny znalazl sie wsrod giftow ;)

co do pisemka, to jest tam wszystko - filmy (kino, dvd), ksiazki, muza, komiksy - jednak wszystko pobieznie i podobnie jak w innych pisemkach tego typu, czy dzialach filmowych wa jakis zupelnie nie zwiazanych z tematem gazetach

Chodzi o to, ze ja bym chcial przeczytac porzadna recenzje, a nie notatke na 3 zdania. Do tego, zeby byla na poziomie, a te artykuliki moglyby byc tylko wstepami do takich.

Jednak jak juz napisalem - jest to kolejne pisemko, ktore bede kupowac dla filmow (za ktore duzy plus).

Vanti 
Moderator

Wysłany: 25 Maj 2005, 15:17   

Settler: Kilka miesiecy temu znalazlem PF w jednym salonie Empiku lub w Traffic Clubie (nie pamietam juz dokladnie) za bodajze 60 zeta. Ogolnie mowiac, zdobycie tego filmu graniczy z cudem. A raczej graniczylo, bo teraz mozna go bez problemu kupic :mrgreen: Szkoda tylko, ze nie dali tez oryginalnych okladek (tak jak to robil EGX)... Zgadzam sie z Toba, że te recenzje moglyby byc jakies dluzsze i lepsze. Moze z czasem sie wyrobia... Na plus moim zdaniem zasluguja (a raczej beda zaslugiwaly :wink: ) felietony.
Jedno jest pewne - bede kupowal "Premiery" wtedy, gdy dadza dobry film (np. "Od zmierzchu do switu", ktory bedzie juz za miesiac, "Symetria", "Cialo" czy tez "Zly Mikolaj"). Na dodatkowy plus zasluguje to, ze wszystkie te filmy beda w tzw. wersji pudelkowej, czyli takiej jakie mozna znalezc w wypozyczalniach czy Empikach. Oby tylko przez najblizszy rok utrzymali sie na rynku :wink:

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

Kor 
Moderator

Wysłany: 26 Maj 2005, 09:07   

Dla Symetrii też kupię, ale Bad Santa to przekićkany ten film. Takiego olewusa mikołaja to nie wizdiałem w żądnym filmie :mrgreen:

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 26 Maj 2005, 19:12   

srututu
bylem na Gwiezdnych Wojnach, nawet na 3 cześci
kicz... tym slowem mozna opisac caly film
calosc nie trzyma sie kupy z kolejnymi epizodami (4, 5, 6), wyglada jak reklamowka firmy od efektow secjalnych i sie zastanawiam, czemu ludzkich bohaterow tez nie zamienili na animacje komputerowe

niezly jest wspomniany juz tutaj Palpatine (scenariuszowo, jak i aktorsko), nienajgorszy jest tez Anakin vel. Vader (ale tutaj to juz glownie scenariuszowo)

Powiem, ze nie spodziewalem sie dobrego filmu. Jednak to co zobaczylem bylo chyba jeszcze gorsze. Zwykla lupanina, pare scen z przytulaniem i kilka elementow, ktore probowaly byc smieszne i zadowola male dzieci (ktore notabene nie moga zobaczyc filmu ze wzgledu na ograniczenie wiekowe spowodowane wspomniana lupanina).

Wiem, ze wiele z was i tak pojdzie na ten film. Ja tez bym tak zrobil. Z czystej ciekawosci i zalozenia, ze jak sie widzialo pozostale, to tak glupio jeden opuscic ;) . Poprostu sie za wiele nie spodziewajcie.

Vanti 
Moderator

Wysłany: 27 Maj 2005, 16:10   Sin City

Nie wiem jak Wy, ale ja juz nie moge sie doczekac premiery "Sin City". Kiedy zobaczylem po raz pierwszy trailer, to po prostu wgniotl on mnie w ziemie. Juz od pierwszych sekund zwiastunu (!) czuc ten komiksowy klimat. Jak to dobrze, ze dystrybutor przyspieszyl premiere :mrgreen:

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 27 Maj 2005, 17:31   

a to SinCity jeszcze nie wyszlo???... ach te akademiki - ponoc jest tu wszystko :)

film rzeczywiscie dobry wlasnie ze wzgledu na sposob w jaki przedstawiona jest akcja - komiks pelna para

co to samej tresci to wszystko troszke zamotane, ale nie bede spoilerowal zeby nikomu zabawy nie psuc, w kazdym badz razie mily odskocznik od "typowych" pozycji

Vanti 
Moderator

Wysłany: 27 Maj 2005, 17:51   

Sin City wyszlo juz w USA i w internecie :wink: Polska premiera 10 czerwca. Tak na marginesie - "Wojna swiatow" tez zapowida sie ciekawie...

efzetiks 
VIP

Wysłany: 27 Maj 2005, 20:59   

10 czerwca? heh.. musze Ciebie niestety zmartwic.. przeniesli podobno na 22go .. przeciez to Polska wlascie.. widzialem troche SC w slabiej jakosci i miazdzy szczegolnie jak sie dobrze zna komiksy w sensie kadr po kadrze.. piekny film bedzie :D

co do innych filmow to Wojna Swiatow rzeczywiscie moze byc dobra pod warunkiem ze Cruise nie uratuje Swiata.. natomiast xXx2 i F4 to filmy jak to sie mowi 'w sam raz na divx' (wiecej trailerow z EIII nie pamietam wiec nic nie wiem na temat filmow).

a ten magazyn Premiere a dokladnie filmy jakie chce wydac to piekna sprawa.. Pulp Fiction juz na dvd mam (kupilem jak mozna bylo kupic) ale bede czekal na kolejne (ale i tak zapomne pewnie albo bedzie mi szkoda kasy)

Vanti 
Moderator

Wysłany: 27 Maj 2005, 23:30   

Hmmmm.... Ciekawe - na stronie dystrybutora (SPI) widnieje data 21 lipca, zas na Filmwebie i Onecie 10 czerwca. I komu tu kurcze wierzyc?

efzetiks 
VIP

Wysłany: 28 Maj 2005, 13:15   

bo bylo tak... premiera miala byc 17tego.. nastepnie SPI przenioslo na 21szego .. po czym przeniosla ja na 10 czerwca.. wiec niewiadomo :D

a ja napisalem ze 22 czerwca.. bo sie podswiadomie balem napisac lipiec :)

Krejt 
Administrator

Wysłany: 28 Maj 2005, 13:24   

Premiera SC 10 czerwca, co do tego nie ma wątpliwości.
Oczywiście czekam siedząc jak na szpilkach, nie bedę katował się marnym diwiksem z netu.

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2005, 15:28   

efzetiks napisał/a:
co do innych filmow to Wojna Swiatow rzeczywiscie moze byc dobra pod warunkiem ze Cruise nie uratuje Swiata.. natomiast xXx2 i F4 to filmy jak to sie mowi 'w sam raz na divx' (wiecej trailerow z EIII nie pamietam wiec nic nie wiem na temat filmow).

co to jest F4 ???

Krejt 
Administrator

Wysłany: 28 Maj 2005, 15:54   

Kormaciek napisał/a:
co to jest F4 ???

Fantastic Four. Prawdopodobnie największy crap wśród ekranizacji komiksów.

Aida
Gość
Wysłany: 28 Maj 2005, 16:28   

settler napisał/a:
wyglada jak reklamowka firmy od efektow secjalnych i sie zastanawiam, czemu ludzkich bohaterow tez nie zamienili na animacje komputerowe

niezly jest wspomniany juz tutaj Palpatine (scenariuszowo, jak i aktorsko), nienajgorszy jest tez Anakin vel. Vader (ale tutaj to juz glownie scenariuszowo)

Powiem, ze nie spodziewalem sie dobrego filmu. Jednak to co zobaczylem bylo chyba jeszcze gorsze. Zwykla lupanina,

A czego się spodziewałeś? Wpasowuje się w serię tych 3 pierwszych części... To nie jest pierwsze, niedoścignione GW tylko doróbka, weź poprawkę na to, że amerykańskie doróbki są z założenia niedoróbione, pardon niedorobione. :D

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale po raz pierwszy nie widać gdzie jest komputer a gdzie realny element. To mnie zabiło!

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2005, 16:31   

Ciekawe jaką będzie ostatnia część trylogii (też ztrsztą trylogia), czyli 7, 8, 9 ??

efzetiks 
VIP

Wysłany: 28 Maj 2005, 18:38   

mysle ze jak juz powstanie to bedzie animowane.. dobrze ze zostaly one juz stworzone i trylogia pana Zahna jest oficjalnie 7,8 i 9 wiec Lucas nie moglby tego spieprzyc .. zobaczymy.. no i maja byc tez jakies seriale.. ech..

Krejt napisał/a:
Fantastic Four. Prawdopodobnie największy crap wśród ekranizacji komiksów.

w sumie material na film tez crap`owaty wiec nic innego nie moglo powstac.. wypowiadam sie z pozycji 'nie czytalem, obserwuje' wiec jak kogos urazilem to przepraszam. Jednak Boom Boom Boomer zawsze wydawal mi sie smieszny.. A czy bedzie wiekszym crapem niz pierwsza czesc Spiderman`a z plastikowym goblinem to zobaczymy :D

Vanti 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2005, 23:08   

Zaraz, zaraz... Czy przypadkiem pan Lucas nie powiedzial ze "Zemsta Sithow" jest ostatnia czescia calej sagi (w wersji filmowej ofkoz) i ze teraz zamierza wziasc sie za jakies ambitniejsze produkcje (takie jak "THX 3814")?

efzetiks 
VIP

Wysłany: 29 Maj 2005, 09:46   

on mowil duzo rzeczy...ale ostatnio kraza informacje ze w planach jest jakis serial.. sadze ze naszczescie Lucas bedzie tylko nadzorowal projekt tak jak w przypadku Clone Wars.. co do kolejnych czesci sagi to sa to tylko i wylacznie spekulacje..

Lucas podobno teraz chce nakrecic filmo II Wojnie Swiatowej nie wiem czy pozazdroscil swojemu koledzy Stevenowi i chce zrobic swojego Szeregowca ale z jego talentem rezyserskim oczekuje 'niesamowitego' filmu, w ktorym Niemcy beda mili a krew bedzie leciala tylko z nosa..niech ten czlowiek zostanie juz tylko producentem bo to mu jeszcze wychodzi..

Aida
Gość
Wysłany: 29 Maj 2005, 18:32   

Hahahaha. :D

Ja też słyszałam o serialu tv ale nigdy nie wiadomo co się wykluje. Ja optuję za skończeniem, Anakin Skywalker jako główny bohater całkowicie zaspokaja moje oczekiwania co do sensu fabuły (w końcu to on jest "wybrańcem mocy", czyli osobą wokół której kręci się historia wszechświata; nie mówiąc o tym, że rzeczywiście równowagę przywrócił, zostało 2 sitów na 2 dżedajów, ciekawe, czy oprócz mnie ktoś to jeszcze zauważył, pewno z pół wszechświata).

Boże, jest 40 stopni i wyłączyli nam wodę!

efzetiks 
VIP

Wysłany: 29 Maj 2005, 19:38   

a w sumie tego nie zauwazylem.. ale tam jeden taki byl zahibernowany czy gdzies tam siedzial na jakies planecie co go w Dziedzicu Imperium odkryl Komandor T. (co ma trudne nazwisko do napisania)... i napewno jakis jeden czy dwoch gdzie tam siedzialo.. no i pelno osob, w ktorych byla Moc.. no ale tak oficjalnie to rzeczywiscie 2 na 2 :D

Odpowiedz do tematu