|
Filmy, filmy, filmy |
| Autor |
Wiadomość |
Krejt
Administrator

|
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 3 Czerwiec 2010, 01:02
|
|
|
| Info dla osób lubiących japońskie kino. Po wielu latach przerwy Takeshi Kitano wraca do kręcenia yakuza movie. Outrage (nominowany do Złotej Palmy w Cannes) będzie miał premierę 12 czerwca, data polskiej premiery na razie nie jest znana. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 3 Czerwiec 2010, 18:31
|
|
|
zwiastun do Scotta pilgrima niszczy wszechświaty. Oglądam go kilka razy dziennie. Ale troche mam obawy, że komiksowa historia o stawianiu czoła przeszłości drugiej osoby, która była uroczo ujęta w zajebistą mieszankę wariactwa w filmie wyjdzie jako pusta nabijka z efektami.
Ale zwiastun niszczy i to się liczy. No i ten reżyser nie zaliczył jeszcze żadnej wpadki, więc trzymam kciuki by tak pozostało. |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
.spk

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2010, 02:07
|
|
|
O mój boże prawie popuściłem jak zobaczyłem ten trailer. D:
Kick Ass - it's really kick ass! Ale mam przeczucie że pilgrim kick ass even harder.:O |
|
|
|
 |
aschar

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2010, 16:18
|
|
|
Eee... Nie wiem jak, nie wiem kiedy, ale ja chcę to obejrzeć! |
_________________ Jeśli za dużo sobie wyobrażasz, uważaj żeby nie zginąć w zderzeniu z Rzeczywistością |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2010, 12:48
|
|
|
Bywałem ostatnio w kinie i tak jednym zdaniem to:
Robin Hood - niby nowe spojrzenie i narodziny legendy i dobra jak zawsze Blanchett i Strong ale tak naprawdę to... nudy i dłużyzny bez epickiego finału.
Wrota do Piekieł - jedna świetna scena na parkingu i "Kici Kici" to za mało jak na komediohorror od twórcy rewelacyjnej trylogii Martwe zło.
Paranormal Activity - naprawdę nie wiem skąd ta internetowa podnieta bo oprócz fajnego pomysłu połączenia kilku fajnych pomysłów film ani nie straszy ani nie nic.
Książe Persji: Piaski Czasu - takie lekkie i przewidywalne letnie kino z fajnym le-parkour i ciętymi dialogami pomiędzy księciem i księżniczką i... w sumie tyle.
(Czy już mówiłem, że Incepcja będzie prawdopodobnie najlepszym filmem tego roku?) |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 16 Lipiec 2010, 11:56
|
|
|
| kuszą zakupem blureja, ok kuszą....;) |
_________________ |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 16 Lipiec 2010, 12:36
|
|
|
Akurat chyba Blade Runner był wydany przez Warner Bros. i nie ma problemu z wymianą krążka HD-DVD na Blureja za jakąś tam opłatą. Nie wiem jak to wygląda u innych wydawców.
Poszukaj tutaj:
http://red2blu.com/index.html
edit: a tutaj zamiana DVD na Blureja:
http://www.dvd2blu.com/index.html
Blade Runnera w tym przypadku niestety nie znalazłem.
edit2: Aha, program tylko dla mieszkańców USA.
Czyli nie było tematu |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 16 Lipiec 2010, 22:25
|
|
|
| Cytat: | edit2: Aha, program tylko dla mieszkańców USA.
Czyli nie było tematu
|
znasz mnie....
obawiam się, że czegokolwiek dotknę (kupię) tego dotknie ,,,, technika?
Mam BR TFC w wersji na DVD (tej mniejszej) i waham się nad zakupem tej w blu raju (FulWypas).
Tyle że muszę do tego mieć odtwarzacz....
Ciągle mi coś wstawiają na miejscu marchewki, bo kij już znam.... |
_________________ |
|
|
|
 |
fieloryb
|
Wysłany: 26 Sierpień 2010, 09:28
|
|
|
| Pasikorek napisał/a: |
(Czy już mówiłem, że Incepcja będzie prawdopodobnie najlepszym filmem tego roku?) |
Jestem świeżutko po zobaczeniu tego filmu. Zaliczyłem opad szczeny (lub jak kto woli opad fiszbina . Znakomita mieszanka fantastyki, sensacji i czegotamjeszcze. Świetny montaż. Dobre i bardzo dobre efekty specjalne. O aktorach złego słowa nie powiem (Ariadna!).
Dobrze wydane pieniądze na bilet. |
_________________ Skromny, nieustający eksternista Wydziału Zagranicznego Niewidzialnego Uniwersytetu.
 |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 18 Wrzesień 2010, 11:55
|
|
|
mam pytanie. widział ktokolwiek już "Ostatniego władcę wiatru"?
panicznie boję się na to pójść. od lat jestem zakochana w animowanej wersji i nie chcę tracić złudzeń. plakaty, trailery, obsada i charakteryzacja utwierdzają mnie w przekonaniu, że z zabawnej, wciągającej historii zrobiono szmirę stulecia.
dlaczego na przykład blizna Zuko jest niedostrzegalna gołym okiem?!
nie było mnie tu od miliarda lat, ale muszę oświadczyć, że Kick-Ass jest fenomenalny. jasne, że słabszy od komiksu, ale Red Mist jest tu człowiekiem, a nie dupkiem bez jakichkolwiek cech osobowości (prócz dupkowatości).
możecie sobie mówić, co chcecie, ale jetpack był jedynym logicznym następstwem pojawienia się Hit Girl. wiem, że wszyscy na niego psioczą, ale od realizmu film odszedł już w momencie wkroczenia do akcji marzenia pedofila-masochisty. |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 20 Wrzesień 2010, 16:20
|
|
|
| Kick-Ass kopie siedzenie, Ostatni władca wiatru wieje zgrozą - to tak w mojej skromnej opinii. |
|
|
|
 |
.spk

|
Wysłany: 1 Listopad 2010, 00:20
|
|
|
| Scott Pilgrim w mojej skromnej opinii wymiata.:) |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 1 Listopad 2010, 22:57
|
|
|
Właśnie, może mnie ktoś oświecić, jak to jest z tym Scottem Pilgrimem? na Filmwebie co drugi komentujący pisze, że dystrybutor się wypiął i filmu w Polsce nie będzie, znikła data premiery u nas i nie ma filmu w żadnym repertuarze, do jakiego zaglądałam. Równocześnie mnóstwo ludzi wypowiada się, jakby oglądało w ostatnich dniach.
czuję zdezorientowana. mocno. |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 2 Listopad 2010, 00:10
|
|
|
| Film nie miał premiery kinowej w Polsce, ale jego pokaz odbył się na zakończenie festiwalu filmów amerykańskich we Wrocławiu, parę tygodni temu. |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 15 Grudzień 2010, 11:41
|
|
|
Jest oficjalny trailer nowych Piratów z Karaibów. Dobra wiadomość nr 1: brak w obsadzie Orlando Blooma. Dobra wiadomość nr 2: obecność w obsadzie Penelope Cruz. Zła wiadomość nr 1: brak w obsadzie Keiry Knightley.
Generalnie nie mogę się doczekać, to jednak jest rozrywka w stanie czystym. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Stolec

|
Wysłany: 15 Grudzień 2010, 12:53
|
|
|
Po obejrzeniu Pani Penelope w roli sexy piratki wszem i wobec apeluje o remake poprzednich części! ;d wywal bluma zastąp kire cruzem i masz idealny seans rozywkowy. Teraz wszyscy aktorzy wyglądają autentycznie w roli brudnych i na ogół pijanych piratów
do tego ten obcy akcent Penelope Cruz...god damn! wybaczcie mój klatchiański
Zauważyłem, że nikt się nie wypowiedział na temat filmu Machete. Myślę, że spora część z nas go widziała już. Nie podejmę się tutaj recenzowania i opisywania moich wrażeń bo nie jestem w tym dobry, ale powiem tylko, że film spełnił moje oczekiwania w 100% a nawet czasami zaskoczył! Krew flaki sex głupi twardzielski humor i przeorana traktorem twarz Trejo z kontrapunktem Jessici Alby też rozrywka w stanie czystym |
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 20 Styczeń 2011, 15:22
|
|
|
| Obejrzałem Czarnego łabędzia i jestem pod wrażeniem. Choć z drugiej strony taki Wrestler walnął mnie mocniej. Ale Darren Aronofsky słabych filmów nie robi, a Natalie Portman zagrała chyba wreszcie rolę przebijającą kreację z Leona (IMO Oskar murowany). 8/10 |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 21 Styczeń 2011, 12:24
|
|
|
No właśnie dzisiaj idę na Łabądka i myślę, że będzie fajny. Naczytałem się już wiele o fenomenalnej kreacji Portman, o świetnym soundtracku Mansela, rzeczach dziejących się w lustrach, ostrej scenie lesbijskiej i ponoć niesamowitym finale, kiedy na scenie zachodzi metamorfoza w czarnego łabędzie. Poza tym, jak to ujął Apacz, Darren złych filmów nie robi (mam nadzieję, że druga część Rosomaka będzie wreszcie ostrą jazdą).
Wczoraj wyczytałem gdzieś, że w trzeciej i ostatniej części Batmana (The Dark Knight Rises)reżyserowanej przez Nolana, pojawią się Selina Kyle (Kobieta Kot) i Bane. Jak byłem mały to czytałem wszystko związane z Gackiem i jak Nolan dobrze zrobi Bane'a to w końcu ktoś spuści Batmanowi niezłe psychofizyczne manto (Bane to gość, który jako jedyny złamał Batmana, dosłownie). I nawet nie boję się o Kobietę Kot, bo już przed Mrocznym Rycerzem była wzmożona dyskusja, jak to Joker w wykonaniu Nacholsona jest niezastępowalny. M. Pfeifer też stworzyła postać ikonę, zobaczymy jak sobie biała królowa z Alicji poradzi w tej roli. Bane'a gra Tom Hardy (Bronson, Incepcja, Rock'n'rolla) i mam nadzieję, że będzie ostro, jak na finał przystało.
Oglądnąłem ostatnio Tron. Dziedzictwo. Chłopaki z Daft Punk rozbroili mnie kompletnie swoim soundtrackiem, a strona wizualna jest naprawdę dopracowana. I... to by było na tyle Fabuła to bieganie z jednej lokacji do drugiej i wypełnia czas między fajnymi pojedynkami na dyski i lightcykle. Drugoplanowi aktorzy dają radę, pierwszoplanowi nie za bardzo. Jak ktoś ma dobre kino 3D pod ręką, najlepiej IMAX, to polecam dla efektów i muzyki (chociaż 3D nie było jakieś mega imponujące, ale nie było też tandetną oponą wypadającą z ekranu). |
|
|
|
 |
|
|