Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Ekranizacje
Autor Wiadomość
Łukasz 
Aniołek Krejta

Wysłany: 2 Kwiecień 2006, 14:02   Ekranizacje

Jako, że poprzednia dyskusja na ten temat toczyła się gdzie indziej i dalsza jej tam kontynuacja byłaby offtopikiem zakładam odpowiedni temat (z nadzieją, że nie zostanie zamknięty :mrgreen: ).

Chciałbym powrócić tu do ekranizaji "Władcy Pierścieni" bowiem znalazłem kilka ciekawych obrazkowych 'komentarzy' do niej:

Znaleziono ów słynny samochód
Zauważcie co trzyma w ręku Aragorn . Skąd on do diaska to wytrzasnął? :-k
I jeszcze jeden bardzo trafny obrazek

Moim skromnym zdaniem PJ źle postąpił dzieląc WP na trzy części. O wiele lepiej by było gdyby zrobił 6 epizodów tak jak to sam Tolkien zaplanował. Wtedy na pewno znalazłoby się miejsce dla Toma i Glorfindela. Do jednego MUSZĘ się przyczepić. Do wędrówki Froda i Sama po Mordorze. W książce dane jest do zrozumienia, że była wielkim wysiłkiem. Niewyobrażalnym cierpieniem. Było dosyć dobrze CAŁA opisana. PJ postanowił w tym miejscu iść na skróty. Dojście do Szczelin Zagłady zajęło hobbitom góra dwie krótkie sceny.
Dalsze wytykanie błędów zostawię na następne posty, żeby mi argumentów nie zabrakło w środku dyskusji. :wink:

Godrick 

Wysłany: 2 Kwiecień 2006, 14:17   

Ja też uważam, że PJ popełnił sporo błędów.
Irytuje mnie Legolas, z którego (w ogóle Bloom mi do niego nie pasuje) zrobili jakiegoś Super Hero... Ten zjazd po tarczy, albo zabicie Mumaka :|

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 2 Kwiecień 2006, 15:06   

Proponuję zapoznanie się z tematami poruszonymi na forum Elendili'ch, a szczególnie tutaj. No chyba, że chcecie powielać te dyskusje ;-)

Odpowiedz do tematu