|
Ekranizacje |
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2006, 14:02 Ekranizacje
|
|
|
Jako, że poprzednia dyskusja na ten temat toczyła się gdzie indziej i dalsza jej tam kontynuacja byłaby offtopikiem zakładam odpowiedni temat (z nadzieją, że nie zostanie zamknięty ).
Chciałbym powrócić tu do ekranizaji "Władcy Pierścieni" bowiem znalazłem kilka ciekawych obrazkowych 'komentarzy' do niej:
Znaleziono ów słynny samochód
Zauważcie co trzyma w ręku Aragorn . Skąd on do diaska to wytrzasnął?
I jeszcze jeden bardzo trafny obrazek
Moim skromnym zdaniem PJ źle postąpił dzieląc WP na trzy części. O wiele lepiej by było gdyby zrobił 6 epizodów tak jak to sam Tolkien zaplanował. Wtedy na pewno znalazłoby się miejsce dla Toma i Glorfindela. Do jednego MUSZĘ się przyczepić. Do wędrówki Froda i Sama po Mordorze. W książce dane jest do zrozumienia, że była wielkim wysiłkiem. Niewyobrażalnym cierpieniem. Było dosyć dobrze CAŁA opisana. PJ postanowił w tym miejscu iść na skróty. Dojście do Szczelin Zagłady zajęło hobbitom góra dwie krótkie sceny.
Dalsze wytykanie błędów zostawię na następne posty, żeby mi argumentów nie zabrakło w środku dyskusji. |
|
 |
Godrick
|
Wysłany: 2 Kwiecień 2006, 14:17
|
|
|
Ja też uważam, że PJ popełnił sporo błędów.
Irytuje mnie Legolas, z którego (w ogóle Bloom mi do niego nie pasuje) zrobili jakiegoś Super Hero... Ten zjazd po tarczy, albo zabicie Mumaka |
_________________ I've seen excitement, and I've seen boredom. And boredom was best. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2006, 15:06
|
|
|
Proponuję zapoznanie się z tematami poruszonymi na forum Elendili'ch, a szczególnie tutaj. No chyba, że chcecie powielać te dyskusje |
_________________ |
|
|
|
 |
|
|