|
Calvin & Hobbes |
| Autor |
Wiadomość |
I.Inni

|
Wysłany: 25 Maj 2008, 19:10
|
|
|
| Uwaga: niedawno wydany przez Egmont tom 9. to w rzeczywistości tom 11. - ostatni. Dziwna wpadka. Chyba się wstrzymam z kupnem aż do wydania tomu 9. (prawdziwego) i 11. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 28 Maj 2008, 16:01
|
|
|
| Bez nerwacji, PWC ma już na biurku "There's Treasure Everywhere". |
|
|
|
 |
nanom

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 04:05
|
|
|
Widzę, że Calvin ma tu wielu fanów. Mi też się bardzo podoba, ale moja znajomość z nim ogranicza się do trzech krótkich tomów (nie pamiętam tytułów, a nie chce mi się sprawdzać) w oryginale. Niemniej jednak uwielbiam to jego podjeście do świata, którego przykładem jest ten niesamowity dialog z matką:
M: Idź na spacer
C: Nie chce mi się
M: Jak myślisz, do czego ludzie mają nogi?
C: Do naciskania pedału gazu?
Generalnie bardzo lubię takie krótkie komiksy (Dilbert, Calvin i Garfield to trójka niedościgniona, Fistaszków nie trawię). |
_________________ stalowe ostrze twojego miecza
tysiące głów kruszy i tnie
niewinna krew, tysiące ciał
twój okrzyk śmierci grzmi:
GIŃ PSIE !!!! |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 7 Lipiec 2008, 23:06
|
|
|
Z racji tego, że $ jest diablo tani i będzie premia za szybkie zatowarowanie sklepu , zamówiłem sobie Complete C&H.
Mmm...
Coś mi się od życia należy za tyranie 14 godzin na dobę. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 09:21
|
|
|
| Podaj linkensa Krejcie. |
|
|
|
 |
Saviq

|
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 16:28
|
|
|
| To ja podam - linkens |
_________________ 42! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 15 Lipiec 2008, 21:02
|
|
|
| Tyle że znowu zły tom w kolejności - po Dni są po prostu za krótkie powinno być Homicidal Psycho Jungle Cat. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 16 Lipiec 2008, 07:06
|
|
|
W tym momencie to już nie ma az tak dużego znaczenia. Ja się bałem couple of months ago, że a jakichś dziwnych powodów nie wydadzą tych pominiętych. No ale wydają. Fajnie |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 6 Październik 2008, 20:12
|
|
|
| Ostatni tom (Dziki kot psychopatyczny) w listopadzie. Cena bez zmian. |
|
|
|
 |
nanom

|
Wysłany: 6 Grudzień 2008, 09:12
|
|
|
| Jeśli kogoś to zainteresuje, to Complete Calvin & Hobbes widziałem w Warszawie. Wielkie, ciężkie, czerwone pudło, za wielką, trzycyfrową cenę. Do znalezienia w sklepie z komiksami w galerii przy metrze centrum. |
_________________ stalowe ostrze twojego miecza
tysiące głów kruszy i tnie
niewinna krew, tysiące ciał
twój okrzyk śmierci grzmi:
GIŃ PSIE !!!! |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 12 Luty 2010, 19:45
|
|
|
Trochę spóźniony news: pierwszy od ponad 20 lat wywiad z Billem Wattersonem, przeprowadzony z okazji zbliżającej się 15 rocznicy zakończenia komiksu.
A tutaj meta-wywiad na temat, jak udało się przeprowadzić rozmowę z Wattersonem, znanym odludkiem. |
|
|
|
 |
|
|