|
Calvin & Hobbes |
| Autor |
Wiadomość |
Saviq

|
Wysłany: 22 Styczeń 2008, 11:14 Pochwalić się chciałem...
|
|
|
Warte każdego AM$. |
_________________ 42! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 22 Styczeń 2008, 22:02
|
|
|
Jak ja bym chciał żeby to w Polsce wydali |
|
|
|
 |
Saviq

|
Wysłany: 22 Styczeń 2008, 22:31
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | Jak ja bym chciał żeby to w Polsce wydali | W sensie, że po polsku? To chyba jeszcze trochę musi Piotr przetłumaczyć... |
_________________ 42! |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 22 Styczeń 2008, 22:52
|
|
|
Bardzo wątpię, Kor, by to wydano w Polsce kiedykolwiek. No, może jak już wyprzedają wszystkie tomy.
A ten essential poza wszystkimi historyjkami w kolorze ma coś jeszcze w środku? I jaki kolor - malowany? |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Saviq

|
Wysłany: 22 Styczeń 2008, 23:00
|
|
|
| I.Inni napisał/a: | | A ten essential poza wszystkimi historyjkami w kolorze ma coś jeszcze w środku? I jaki kolor - malowany? | Sam jeszcze nie przejrzałem wszystkiego, ale na początku jest koło 20 stron tekstu / ilustracji o tym, skąd wziął się Calvin, oczywiście pióra Watersona. Nie bardzo rozumiem co z tym 'malowany?'? |
_________________ 42! |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 00:17
|
|
|
to są po prostu wszystkie historyjki. kolorwe są tylko niedzielne, czyli te co były kolorowe.
rewelka
Saviq zapomniał dodać że format to 50cmx50cm na oko czyli, że to jest DUŻE. Zdecydowanie większe niż zeszyciki polskie. |
|
|
|
 |
Saviq

|
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 01:26
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | Saviq zapomniał dodać że format to 50cmx50cm na oko czyli, że to jest DUŻE. Zdecydowanie większe niż zeszyciki polskie. | No bez przesady, ale 40x40 jest. No i chyba z 10kg śmiechu |
_________________ 42! |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 11:45
|
|
|
Od jakiegoś czasu odkładam sobie pieniądze na kompilację i jestem już blisko uzbierania odpowiedniej kwoty. Widziałem ten pack na żywo i zdecydowanie warto się szarpnąć.
Niestety o polskim wydaniu "Complete" możemy sobie raczej tylko pomarzyć. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 12:14
|
|
|
| Ja nie wiem, czy nie wolałbym Sunday Leisure, tylko z kolorowymi ilustracjami. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 12:16
|
|
|
| Cytat: | | Ja nie wiem, czy nie wolałbym Sunday Leisure, tylko z kolorowymi ilustracjami. |
Ale tam masz tylko wybrane historyjki z wydań niedzielnych, AFAIK. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 12:38
|
|
|
Wiem, ale bardzo mi się podoba styl kolorowania Watersona |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 15:01
|
|
|
w wersji complete masz wszystkie kolorowe i wszystkie czarno białe.
zatem - wolisz część kolorowych bo lubisz jego sposób kolorowania? |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 16:23
|
|
|
Napisałem, że najpierw kupiłbym Sunday Leisure Book, gdzie są zebrane same kolorowe stripy/historie. Bardzo podoba mi się sposób kolorowania, jak pisałem i fajnie by było mieć zeszyt, w którym są same kolorowe stripy/historie - wszystkie, jakie pokolorował Waterson.
Kompletnty pack, świetnie wydany skąd inąd, to też gratka dla miłośników C&H. Na pewno gdyby był po polsku to bym kupił z pierwszej wypłaty. Też się kiedyś zastanwiałem, czy nie odkładać jak Krejtu, ale odkładam na walizeczkę z Bondem |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 18 Luty 2008, 21:14
|
|
|
Nowy C&H już za tydzień, 25. lutego.
Jest mniejszy format, jak jak zapowiadano. Ale za to historyjki niedzielne są w kolorze.
Kower:
 |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 22 Luty 2008, 12:07
|
|
|
| I więcej stron (176). |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 22 Luty 2008, 13:56
|
|
|
| I.Inni napisał/a: | | Nowy C&H już za tydzień, 25. lutego. |
Empikowy Tom Kultury pisze, że w Empiku do kupienia już od 22 do 24 lutego. Mają wyłączność na trzy dni przed resztą Polski. |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 25 Luty 2008, 14:04
|
|
|
Ktoś mi pisał, że nie dam rady już dostać pierwszych tomów Calvina, a ja w empiku widziałem od groma egzemplarzy każdego tomu.
Cholera, musze zacząć uprawiać jakiś hazard, albo ciemne interesy. Bo nie mam pojęcia za co kupie te wszystkie komiksy, które chciałbym mieć...
[ Komentarz dodany przez: Agata_G: 25 Luty 2008, 14:06 ]
To jak już rozkręcisz te interesy, to weź mnie na wspólnika. Ja za swoją dolę będę kupować książki, które chciałabym mieć...
[ Komentarz dodany przez: Aida: 25 Luty 2008, 14:37 ]
Kasę przeznaczoną na wysyłkę możecie przelewać do mnie... |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
pjp
|
Wysłany: 26 Luty 2008, 22:41
|
|
|
Odpowiadając na pewne społeczne zainteresowanie wystawiłem The Complete Calvin & Hobbes na aukcji - http://www.allegro.pl/ite...s_rarytas_.html - zapraszam!
Jestem świeżo po lekturze 8. tomu polskiego wydania i powiem - bez porównania! |
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 9 Marzec 2008, 20:54
|
|
|
| Przeczytałem ósmy tom. Zmiana formatu wyszła na dobre - teraz jest poręczniej, a niedzielne paski dużo zyskują dzięki kolorowi. Treść zaś to essential Calvinowych motywów - bójki z Hobbesem, Spiff, lepienie bałwanów jako sztuka ("Uwierzysz, że mama nie chciała mi dać grantu na działalność artystyczną?"), wędrówki w czasie, klub PFUJ, dinozaury... Brakuje tu tylko walk z opiekunką i Pocisku Smugowego. Rewelacja, po prostu. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 21 Marzec 2008, 12:09
|
|
|
| Następne tomy - w kwietniu i sierpniu. Czyli jest możliwość, że ostatni tom wydadzą jeszcze w tym roku. |
|
|
|
 |
|
|