Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Artemis Fowl
Autor Wiadomość
Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 28 Marzec 2007, 21:55   

Sayoko napisał/a:
Przygotowania to się ZACZĘŁY w 2001.
Ale, mówiąc szczerze, to co słyszałam o scenariuszu, brzmi nieciekawie.
Samotny, opuszczony chłopiec zamyka się w stworzonym przez swoją wyobraźnię świecie elfów.
Bogowie, czy mówimy o tym samym Artemisie?!

Tiaa... Na 2 tomie mam napisane, że film wejdzie na ekrany kin w 2003... Ktoś coś słyszał, bo ja nic. A jeśli tak przerobili fabułę to ja chyba podziękuję. Oczekiwałbym raczej thrillerowatego flimu akcji z wątkiem psychologicznym i wyraziście zarysowanymi bohaterami.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Jadwiga 

Wysłany: 6 Kwiecień 2007, 20:04   

Hmm.. Ja na Atremisa Fowla natknęłam się w bibliotece dla dzieci i było to coś czego szukałam- lekka, wciągająca książka dla osób młodszych ode mnie, za którą nie wzięłabym się na pewno (ale tylko dla tego ze za stara jestem), gdyby nie lektury z II Wojny Światowej. Generalnie ksiązkę uwazam za świetną, zwłaszcza ze główny bohater nie jest przesłodzonym aniołkiem z wygórowanymi zasadami moralnymi ;) (Na pewno!)
A to co piszecie o filmie... toż to się profanacja jakaś zapowiada!

Sayoko 
VIP

Wysłany: 23 Październik 2007, 19:29   

Ha, w zeszły czwartek wyszedł piąty tom. To znaczy, że w KRAKOWSKIM Ępiku byłam w stanie dorwać go dopiero w niedzielę.
Cóż, uważam, że to jedna ze słabszych części. Ba, najsłabsza. Wszystko przez nieszczęsną Minerwę Paradizo - kto przeczyta, zrozumie, o czym mówię. Koszmar.
Ale i tak nieźle. Głównie z powodu obecności mego najukochańszego Artemisa :oops: Colfer za wiele razy użył tu jednak zwykłego łutu szczęścia i niespodziewanego farta pojawiającego się w ostatniej sekundzie. To się robi irytujące.

Dianath 

Wysłany: 19 Listopad 2007, 22:14   

ale i tak jest nadal niezłe;p

choć rzeczywiście, Minerwa troszkę psuje, to jednak... może sie zmieni.

Nacia 

Wysłany: 27 Listopad 2007, 12:01   

Ja natknęłam się na Artemisa (jak się domyślacie) przez przypadek. W Rybnickim Empiku jak zwykle znudzona szukałam czegoś do poczytania. No i sięgnęłam po Artemisa...ale go nie kupiłam. Wybrałam się do mojej kochanej ciotuni Bogi gdzie na stoliku leżała ta sama książka co w empiku. Pożyczyłam. Przeczytałam. I kupuje wszystkie tomy jakie wychodzą :)
Teraz trzeba czekać cierpliwie na "Artemis Fowl. Paradoks czasowy" :mrafroamerykanin:

aschar 

Wysłany: 22 Grudzień 2007, 20:48   

Przyznaję się do przeczytania Artemisa, tj. trzech pierwszych tomów. Więcej grzechów (na razie) nie pamiętam :P

Czyta się "lekko i zwiewnie", ale czegoś mi w tym brakowało zawsze. Dlatego jestem z siebie dumny, że wróciłem do Pratchett'a :P

tiara 

Wysłany: 18 Styczeń 2008, 09:40   

Kolejny Artemis już jest
http://merlin.pl/frontend...t/1,570554.html
:D

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 13 Marzec 2010, 19:53   

Znalazłem w bibliotece kolejną część, Paradoks czasu. Wypożyczyłem, przeczytałem i chyba nie przeczytam jeszcze raz. Nie opiszę fabuły, bo mówiąc o podstawach zdradziłbym już za dużo. Powiem tylko, że jest to już drugi tom, którym się nie zachwyciłem. Może wpływa na to mój coraz większy wiek, co może brzmi dziwnie, ale biorąc pod uwag, że pierwsze części czytałem mając jakieś 14 lat, to nabiera sensu).

W każdym razie forma tych książek się wyczerpała. Zakończenie sugeruje następną część, co zresztą potwierdza wikipedia, ale jakoś nie mam na nią ochoty.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Odpowiedz do tematu