Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wydarzenie Roku 2003

Co Twoim zdaniem zasluguje na tytul Wydarzenie Roku 2003?
fanowskie tlumaczenie "Carpe Jugulum"
37%
 37%  [ 6 ]
mini-konwent "Ziemia jest plaska"
0%
 0%  [ 0 ]
ekskluzywne wydanie "Ostatniego bohatera"
62%
 62%  [ 10 ]
Głosowań: 0
Wszystkich Głosów: 16

Autor Wiadomość
Vanti 
Moderator

Wysłany: 16 Luty 2004, 19:31   Wydarzenie Roku 2003

Wpadlem na pomysl na zorganizowanie malego plebiscytu. Jezeli pomysl sie przyjmie to bedzie organizowany co roku i moze powstanie wiecej kategorii (jestem otwarty na wszelkie propozycje).

Kategoria - Wydarzenie Roku 2003
Czas trwania - 30 dni

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 16 Luty 2004, 19:33   

Ostatni Bohater

a to dlatego, że na konwencie nie byłem, a Carpe co prawda mam ale jeszcze sie ciekłokrystalicznego monitora nie dorobiłem a swojego nie lubie :P

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 16 Luty 2004, 19:37   

teraz to sie może czepiam ;) ale wydaje mi sie ze ta ankieta mogłaby wyladować w Podłużnym albo u Błaznów, jako że ¶wieca jesczee pustkami a w Nowo¶ciach powinny być nowo¶ci... ale to tylko moje skromne zdanie :P - tak tylko żeby nie robić zamętu :oops:

Vanti 
Moderator

Wysłany: 16 Luty 2004, 19:40   

Eee tam, czepiasz sie :wink: A umiescilem ja tutaj, gdyz tylko w tym dziale (no i Gildii Webmasterow) moge 'przyklejac' notki.

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 16 Luty 2004, 19:46   

a po co przyklejac :P , przecież na razie nie ma tylu tematow aby który¶ spadł gdzie¶ w otchłań... ale rozumiem - nie ma to, jak na swiom :D

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 16 Luty 2004, 19:50   

na konwencie nie bylem
tlumaczenia CJ nie czytalem (tylko troszke), poniewaz jak juz napisal QbaJak bez monitora LCD to nie zabawa, ale mam zamiar niedlugo sie przemoc

a Ostatni Bohater jest... mozna tak powiedziec... wypasiony ;)

Black Dagger 

Wysłany: 16 Luty 2004, 20:05   

Ostatni Bohater. Jest wydany genialnie, ¶wietna oprawa graficzna, ogólnie za dużo by gadac. Na konwencie niestety nie byłem, a fanowskie tłumaczenie, jest moim zdaniem mniejszym wydarzeniem niż pojawienie się Ostatniego Bohatera.

eihort
[Usunięty]

Wysłany: 16 Luty 2004, 20:29   

Wydanie 'Ostatniego bohatera' (ktorego nota bene dorwalam dopiero w ostatnia sobote :p) - na konie nie bylam, 'Carpe Jugulum' probowalam czytac, ale jednak wole papier, a nikt z moich znajomych nie jest na tyle mily, zeby mi cos wydrukowac. :/

Krejt 
Administrator

Wysłany: 17 Luty 2004, 13:29   

Moim głosem na Carpe Jugulum PL chciałbym oddać hołd tłumaczowi. Good job.

SKRP 
Moderator

Wysłany: 19 Luty 2004, 16:25   

Ja również głosuję na Carpe dziekuj±c tłumaczowi za jego mozolna pracę tylko dla naszej przyjemno¶ci 8-)

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 19 Luty 2004, 20:13   

zaczalem sobie powoli czytac Carpe Jugulum PL (ten temat byl jedna z rzeczy ktore mnie do tego naklonily) i teraz z pelna uczciwoscia oddalem na to glos

wiem, ze w pelni sie moge wypowiedziec dopiero pozniej, ale juz jestem w stanie stwierdzic, ze jest na naprawde niezlym poziomie (dobrze sie czyta). wiadomo, ze wiele bierze z pracy PWC, ale to jest pozytywne

waznym punktem jest tez ilosc pracy wlozona w to, a tlumacz ma tylko satysfakcje (no i slawe ;) ).

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 19 Luty 2004, 21:31   

settler napisał/a:
na konwencie nie bylem
tlumaczenia CJ nie czytalem (tylko troszke), poniewaz jak juz napisal QbaJak bez monitora LCD to nie zabawa, ale mam zamiar niedlugo sie przemoc

a Ostatni Bohater jest... mozna tak powiedziec... wypasiony

settler napisał/a:
zaczalem sobie powoli czytac Carpe Jugulum PL (ten temat byl jedna z rzeczy ktore mnie do tego naklonily) i teraz z pelna uczciwoscia oddalem na to glos

czyli mamy rozumieć że na OB ostatnio nie oddałe¶ :>

Black Dagger 

Wysłany: 19 Luty 2004, 21:37   

Nikt nie oddał głosu na konwent,, Ziemia jest Płaska''. Czy to dlatego że sięnie podobał, ma za duż± konkurencję w ankiecie, czy po prostu nikt z nas na nim nie był. Przychylam się do tego ostatniego :)

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 19 Luty 2004, 21:54   

napewno to ostatnie, wiec mysle, ze organizator jak tu zajrzy nie powinien byc smutny

jako, ze na tym za poltora tygonia (choc nie wiem czy wogole bedzie, bo organizator nie daje znakow na ten temat) oczywiscie sie forumowo nie spotkamy... to moze pomyslimy znow nad zorganizowaniem czegos?? (wiem, ze na 99% nic z tego nie wyjdzie, ale moze kiedys dojdziemy do tego, ze szansa bedzie jedna do miliona i wtedy wreszcie bedzie wielki konwent)

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 19 Luty 2004, 22:33   

co powiecie na mega konwent trwajacy 30maj-4czerwiec odbywaj±cy się w 3 wielkich miastach (W-wa, Kraków i ŁódĽ) na który przyjdzie masa ludzi, ktorych nawet nie znamy i którzy o naszym forum (jeszcze :twisted: ) nie słyszeli ;)

no i zapewniam wysztko bedzie zorganizowane na perfect :P ;) :P ;) :P

a tak na poważnie to znowu możemy co¶ "zaplanować"

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 20 Luty 2004, 01:07   

QbaJak napisał/a:
czyli mamy rozumieć że na OB ostatnio nie oddałe¶ :>

ano nie dalem glosu na OBa :) bo dalem go na CJa
wtedy tylko wyrazilem swoja prosta opinie na jego temat, a po przeczytaniu kilku stronic CJ stwierdzilem, ze tutaj nalezy sie glosik i dopiero wtedy zaglosowalem

Staschey
[Usunięty]

Wysłany: 24 Luty 2004, 12:30   

Zdacydowanie OB. Carpe Jugulum , fajnie że było, ale nie da się ukryć, że to amatorskie tłumaczenie (z całym szacunkiem dla autora, oczywi¶cie) i zobaczycie, że to zrobione przez pana Cholewę będzie lepsze!

a propos konwentów - zapraszam na "Pyrkon" do Poznania. 12-14 marca, a na nim m.in. tradycyjny konkurs wiedzy o... ¦D! (www.pyrkon.glt.pl) (A także spotkanie z Rafałem A. Ziemkiewiczem, którego uwielbiam)

Vende
Gość
Wysłany: 24 Luty 2004, 19:08   

Na wstepie - witam po przerwie... troche mi Was brakowalo :)

Nie chce mi sie znowu pamietac hasel, wiec zostaje jak Aida... a co za tym idzie nie moge glosowac, ale z czystym sumieniem dodaje glos na CJ... OB to kompletny polski niewypal wydawniczy.

Wlasnie, wlasnie.... mialo byc do konca roku nowe tlumaczenie... i sprawa ucichla... cos wiadomo?

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 24 Luty 2004, 19:14   

kolo konca roku tlumacz w mailu powiedzial mi, ze niestety nie da rady tak szybko, bo nie ma czasu
moze poinformuje go o nowym forum to nas tu odwiedzi i powie, czy pracuje nad kolejnym tlumaczeniem, czy ma wazniejsze zajecia na razie

Bonifacy
[Usunięty]

Wysłany: 7 Marzec 2004, 12:31   

Ostatni Bohater był dobry, ale głos oddałem na tłumaczenie. Takim fanowskim inicjatywom należy się całkowite poparcie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi