Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wózek Dibblera
Autor Wiadomość
Uboot 
Moderator

Wysłany: 20 Lipiec 2010, 17:13   

Firma księgarska "Kruk" z Wa-wy ma na stanie niezłego rarytasa!
http://allegro.pl/item109..._pratchett.html

A tutaj ktoś od ręk sobie odbiera żebyscie tylko mogli kupić!
http://allegro.pl/item115...sky_od_rek.html
Jednak po głębszym zastanowieniu rezygnuję. Nie kupuję w księgarniach, które w logo mają oskubanego ptaka.
DZIECI NIE WCHODZIĆ!

A teraz coś na serio:
Cały Maxwell po angielsku za 33zł
i/oraz
Folklor świata dysku (też po zagranicznemu)) za 31zł

rgt 

Wysłany: 30 Listopad 2010, 13:51   

Czołem

Mam do sprzedania wydawnictwa "okołodyskowe" (foto), które najchętniej sprzedałbym w komplecie komuś z Warszawy i okolic (odbiór osobisty). Wygląda to tak:
1. Świat Dysku. Mappa, stan bdb- (foto 1 i foto 2)
2. Testy Niewidocznego Uniwersytetu, stan bdb
3. Terminarz Niewidocznego Uniwersytetu (2000), stan bdb
4. Terminarz Straży Miejskiej Ankh-Morpork (2001), stan bdb- (na tylnej okładce małe zadrapanie - foto 1 i foto 2 )
5. Terminarz Gildii Skrytobójców (2002), stan bdb- (małe odgięcie folii na tylnej okładce - foto 1 i foto 2)
6. Terminarz Gildii Złodziei (2004), stan bdb
7. Terminarz (Zreformowanych) Wampirów (2005), stan bdb
8. Nauka Świata Dysku (1 wydanie), stan db (otarcia na grzbiecie, lekko pożółkłe kartki)
9. Nauka Świata Dysku II. Glob, stan bdb
10. Nauka Świata Dysku III. Zegarek Darwina, stan bdb
11. Sztuka Świata Dysku, stan bdb- (długa - ale słabo widoczna - rysa na [znów] tylnej okładce - foto)

Cena całego zestawu to 600 zł. Zdaję sobie sprawę, że to niemało, ale nie mam też żadnej konkretnej potrzeby sprzedawać akurat teraz, więc najwyżej poczekają jeszcze jakiś czas ;) . Jak ktoś zainteresowany, to PW.

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 30 Listopad 2010, 14:02   

Sądzę, że nie ma cienia szansy, aby ktoś się skusił nawet za zbliżoną cenę, zwłaszcza że mało kto nie ma żadnej z tych pozycji (a znaczna część pewnie ma większość). Ale oczywiście próbować można. :)

Moje Dziewczęta updated!

rgt 

Wysłany: 30 Listopad 2010, 14:08   

Jak najbardziej zdaję sobie z tego sprawę (aczkolwiek cena też nie z kosmosu wzięta - trochę liczenia, kalkulowania i aukcji allegro przedtem było/się sprawdziło), dlatego też na wiele nie liczę - książki sobie leżą i pewnie "trochę" jeszcze poleżą. ;) Choć z drugiej strony może być możliwość negocjacji ceny/zestawu, byle bez szaleństw, które przestałyby mi się opłacać. ;)

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 30 Listopad 2010, 14:36   

Szczerze powiedziawszy to z moich wyliczeń wynika, że jest jednak trochę z kosmosu wzięta. Niektóre terminarze (w tym również Gildii Złodziei) można jeszcze wyszperać w składnicach tanich książek nawet po kilka złotych sztuka, mapy też okazjonalnie się trafiają za nie więcej niż 20-30 zł, wszystkie pozycje z cyklu Nauka to wydatek od kilkunastu do dwudziestu kilku złotych, a Sztukę nawet teraz można znaleźć na allegro za dychę. Mnie wychodzi, że całość jest warta nie więcej niż dwie stówki. I piszę to całkowicie konwersacyjnie, bo sam nie jestem zainteresowany, mappę, wszystkie nauki i sztukę mam od dawna, a terminarze i testy mnie specjalnie nie interesują.
A tacy poważni kolekcjonerzy jak Korek, którzy interesują się wszystkim co dyskowe, już dawno to wszystko w swoich kolekcjach mają. :)

Moje Dziewczęta updated!

rgt 

Wysłany: 30 Listopad 2010, 15:26   

Biorąc pod uwagę inne źródła, które podajesz, być może tak jest, że wydaje się za wysoka. Ale jak patrzeć tylko na allegro (jak ja zrobiłem), to już niekoniecznie - Sztuka Świata Dysku jest obecnie wciąż licytowana za 10,50, natomiast ostatnie aukcje kończyły się kwotami 34 zł, a nawet i 60. Jeśli chodzi o cykl NŚD - nie liczyłem na jakikolwiek zysk tutaj, bo są wciąż w sprzedaży, także wznowienie pierwszej części (dlatego moje pierwsze wydanie jest w tym zestawie nieomal gratis). Natomiast z terminarzami jest jak najbardziej różnie - jeden za 40 zł, drugi za 99, a część z nich pojawia się na allegro raz na pół roku, też idąc nie za grosze. Kto wie, gdyby znalazł się kupiec idealny, to pewnie bym mógł odrobinę opuścić cenę, ale na pewno nie do 200 zł. ;)

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 30 Listopad 2010, 17:36   

To jak zejdziesz do 200 zł, to napisz do mnie. Kupię część za 150.

A tak na poważnie - wystaw na allegro w całości lub w częściach. Bardziej ci się opłaci.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Kor 
Moderator

Wysłany: 1 Grudzień 2010, 10:26   

Cóż, jako kolekcjoner, chociaż ostatnio nie mam floty na kolekcjonowanie, mogę powiedzieć, że osoba, która się trochę orientuje, nie da za cały zestaw więcej niż 250 - 280 zł.

- NŚD (I wyd.) ~ 30 zł
- Komplet Nauk ~ 60 zł
- Sztuka ŚD ~ 30 zł
- Ter. Wampirów, Straży i Złodziei ~ 30 zł
- Ter. NU i Skrytobójców (40 - 90 zł) ~ 70 zł
- Testy ~ 20 zł
- Mappa ~ 20 zł

Jak nic wychodzi 260 zeta.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 1 Luty 2011, 22:14   

Niezła obniżka, trochę ciekawych pozycji, w tym dużo interesujących nas forumowo;-)

tym razem chyba uzupełnię to co ode mnie pożyczono i nie oddano (to nie jest żadna insynuacja wobec użytkowników forum, rzecz dotyczy zupełnie innego wszechświata...)

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 10 Luty 2011, 15:12   

wawrzyniec napisał/a:
Niezła obniżka, trochę ciekawych pozycji, w tym dużo interesujących nas forumowo;-)

Porównałem ceny z moją ulubioną księgarnią internetową i mimo okresowej promocji Merlin wypada słabo (choć i tak znacznie lepiej niż empik.com). Trzeba jednak przyznać, że w promocji którą podał Wawrzyniec, książki Prószyńskiego i superNOWEJ przebijają ceny nawet z ksiegarniawarszawa.pl.

Aktualnie na liście "chcę mieć" mam 22 pozycje - praktycznie sama fantastyka + 3 ksiązki Mika O'Hary. I tak:

www.ksiegarniawarszawa.pl - 556.96 PLN *
www.merlin.com.pl - 617.38 PLN **,***
www.empik.com - 671.79 PLN **

Tym którym nie chce się klikać w poszczególne linki napiszę tylko, że ksiegarniawarszawa.pl oferuje odbiór osobisty na terenie kilku większych miast Polski (Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań, Szczecin, Łódź). Darmowa przesyłka kurierem w przypadku zamówień powyżej 249 PLN.

---------
* - cena uwzględnia dodatkowy 4% rabat stałego klienta.
** - jednej książki brakowało w ofercie dlatego policzyłem zgodnie z ceną okładkową.
*** - uwzględniając ceny promocyjne w promocji "Fantastyczne antywalentynki"

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 10 Luty 2011, 22:36   

ja tylko sobie powinszuję odzyskanie stanu posiadania, gdyż otrzymałem właśnie przesyłkę z 11 książkami, z czego tylko dwie są książkami dla dzieci (a są to Fantastyczny Pan Lis Dahla i Miasteczko Mamoko - drugie szczególnie polecam dzieciatym, to właściwie nie książka, tylko historyjka obrazkowa. Szczegóły zna Wujek Google;), a reszta to "zaginione" książki dyskowe. Na ofertę księgarniwarszawa spojrzę i być może skorzystam w przyszłości bo różnica jest duża, dzięki Qba;)

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 23 Marzec 2011, 12:32   

Pre-order kalendarza na 2012;-)

Odpowiedz do tematu