|
Wózek Dibblera |
| Autor |
Wiadomość |
Kaen

|
Wysłany: 5 Luty 2009, 16:24
|
|
|
To może ja się powtórzę, bo Kor uporczywie i z dużą determinacją ignoruje moje privy;>. Dostajesz-li je w ogóle?
| Cytat: | Zanim wystawię na Alelelegro:
W związku z tym, że mam już całą kolekcję po angielsku, rozważam pozbycie się polskiej, w tym:
- Eryk, ten którego wszyscy chcą miec.
- Bohater, ponoć Ostatni, z autografem i dopiskiem Turtle Moves.
Ktoś? Coś? |
|
_________________ Wytracę mądrość mędrców, a przebiegłość przebiegłych zniweczę. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 5 Luty 2009, 23:29
|
|
|
pierwszego mam
drugiego (w wersji bezautografowej) - też
coś jeszcze?
[mam braki....] |
_________________ |
|
|
|
 |
3bik_z

|
|
|
|
 |
Asdark

|
Wysłany: 20 Luty 2009, 08:31
|
|
|
Pomyśleć że owo wydanie Eryka kupiłem jakieś cztery lata temu na allegro za sumę 5zł fakt, że wypada większość stron ale wystarczy kupić specjalny klej i będzie jak nowa, a koszt naprawy na pewno nie przekroczy sumy 145zł |
_________________ (...) Ale przecież wszyscy byliśmy kiedyś młodzi.
Śmierć rozważył to dokładnie.
NIE, stwierdził. NIE WYDAJE MI SIĘ |
|
|
|
 |
nanom

|
Wysłany: 20 Luty 2009, 10:56
|
|
|
| diabelstwa strasznie drogie... |
_________________ stalowe ostrze twojego miecza
tysiące głów kruszy i tnie
niewinna krew, tysiące ciał
twój okrzyk śmierci grzmi:
GIŃ PSIE !!!! |
|
|
|
 |
3bik_z

|
|
|
|
 |
3bik_z

|
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
|
|
|
 |
Stolec

|
Wysłany: 11 Sierpień 2009, 09:44
|
|
|
Co to za przyjemność 27 tomów na raz kupić? I do tego dochodzi cena...jednorazowo wydać 500 i więcej złotych. Trzeba być bogatym i pewnym kunsztu Pterrego żeby w ciemno zakupić tyle jego dzieł oczywiście tutaj każdy jest pewny kunsztu ale czy ma tyle kasy? Ja tam wole kupować pojedynczo i cieszyć się każdą nową pozycją na półce a raczej już na dwóch. A może ktoś z naszego forum licytuje ten zbiór? Staram się znaleźć sens tego zabiegu...w sumie na pewno jest taniej...ale i tak naraz 500 zł!
aha, zapomniałbym linka wkleić:
http://allegro.pl/item705...ow.html#gallery |
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 11 Sierpień 2009, 10:57
|
|
|
Ktoś licytuje? Byłem przekonany, że ta aukcja przepadnie z kretesem jak wiele jej podobnych.
Masz rację Stolec. Kupić wszystkie Praczety na raz to jak pozbawić się przyjemności (w tym konkretnym przypadku) 26 razy na rzecz tej jednorazowej.
Dziwne to. |
|
|
|
 |
Stolec

|
Wysłany: 11 Sierpień 2009, 23:58
|
|
|
Może to bibliotekarz się wkurzył i skupuje magiczne księgi x D w końcu trzeba coś uuk! w czasie iik! kryzysu czytać. Po polsku może jeszcze nie zna chociaż nawet L przestrzeń nie pozwoli mu ominąć bramek na autostradzie A4! |
|
 |
LudoS

|
Wysłany: 16 Sierpień 2009, 22:42
|
|
|
| OSTATNI BOHATER znów się pokazał, tym razem jednak na Świstaku i w cenie nie bagatela 160 złociszy. |
_________________ This is all get a little bit complicated.
Póg Mo Thón. |
|
|
|
 |
Asdark

|
Wysłany: 17 Sierpień 2009, 07:32
|
|
|
Kiedyś to w końcu wznowią? (nie żebym się interesował bo sam mam wydanie z podpisem autora i tłumacza <- musiałem się pochwalić ) Bo troche mi żal tych ludzi co teraz kupują za sumy prawie 200zł a później się okazuje że miesiąc później wychodzi wznowienie książki... |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 17 Sierpień 2009, 08:42
|
|
|
| W tym przypadku raczej nie wznowią. OB był wydawany poza kolejnością, między innymi dlatego, że matryce do druku znajdowały się we Włoszech i tam też był drukowany nakład dla całej Europy (jeśli nie świata). Stąd prosty wniosek, że ewentualny dodruk będzie tam też robiony. Z drugiej strony widząc politykę anglojęzycznych wydawców i wypuszczenie tej pozycji w dodruku w znacznie mniejszym formacie, na ponowne wydanie OB w takiej formie jak wydanie I raczej bym nie liczył. |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
aschar

|
Wysłany: 17 Sierpień 2009, 08:59
|
|
|
A nie dałoby rady Ostatniego Bohatera wznowić po prostu w wersji druku samego, a nie albumowej?
Ja się muszę ratować ebookami, bo papierowej w życiu w rękach nie będę mieć... |
_________________ Jeśli za dużo sobie wyobrażasz, uważaj żeby nie zginąć w zderzeniu z Rzeczywistością |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 17 Sierpień 2009, 11:51
|
|
|
Chyba nie doczytałeś:
| aschar napisał/a: | | Z drugiej strony widząc politykę anglojęzycznych wydawców i wypuszczenie tej pozycji w dodruku w znacznie mniejszym formacie, |
Jednym słowem możesz mieć Last Hero za cene 35zł jak tylko wybierzesz się do American Bookstore (w niektórych jeszcze niedawno widziałem) lub zamówić tutaj:
http://www.empik.com/the-...siazka,332275,p
http://www.empik.com/last...mportu,316156,p
jeśli nie chcesz zamawiać z zagranicy.
A do ebooków się nie przyznawaj bo się zdenerwuję. |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
aschar

|
Wysłany: 17 Sierpień 2009, 13:18
|
|
|
No fakt, źle napisałem. Chodziło mi o polski dodruk. Po polsku. Nie albumowo, tylko po prostu jak resztę.
A ebook fajna sprawa. Wtedy właśnie, gdy nie ma się dostępu do wersji drukowanej. W innych wypadkach papier ma władzę i wyższość |
_________________ Jeśli za dużo sobie wyobrażasz, uważaj żeby nie zginąć w zderzeniu z Rzeczywistością |
|
|
|
 |
Asdark

|
Wysłany: 17 Sierpień 2009, 14:56
|
|
|
| Ale przecież był planowany dodruk OB jak i przygód Maurycego i jego bandy szczurów (o ile się nie mylę to właśnie na rok 2009)... |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 18 Sierpień 2009, 11:24
|
|
|
| Asdark napisał/a: | | Ale przecież był planowany dodruk OB jak i przygód Maurycego i jego bandy szczurów (o ile się nie mylę to właśnie na rok 2009)... |
a gdzieś to usłyszał? Oo
Prószyński póki co jest ostrożny w dodrukach (nie mówiąc o reedycjach) Pratchetta i jakoś bym się nie spodziewał OB i Maurycego za wcześnie.. |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
|
|