Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wózek Dibblera
Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 6 Listopad 2005, 10:40   

Jak ktoś nie ma OB:
:arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71060435

A jak ktoś chce oszczędzić 10 zł, na każdej pozycji: [25 ksiażek za 500 zł]
:arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71112332

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 9 Listopad 2005, 19:07   

Kupię jakokolwiek kalendarz, który powstał przes wamiprami!

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 13 Listopad 2005, 11:29   

pare rzeczy ktore znalazlem na allegro, zadnych fajerwerkow, ale i tak

'Kot w stanie czystym' - duzo taniej, jeden krotki i jeden dlugi termin
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71357663
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71831013

Terminarz zlodziei (4 szt. za 5 zl)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70926256
tez byl jeszcze raz wystawiony i przez tego i innych uzytkownikow

zestawik ostatnich 2 terminarzy (dla tych co nie kupili - teraz moga zaoszczedzic)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71347304

Wartwy Wrzechswiata - dla kolekcjonerow
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71211968

Kor 
Moderator

Wysłany: 13 Listopad 2005, 12:43   

Uznajmy że Warst Wszechświata tam nie ma. Nikt go nie widział i nikt nie licytuje. Ty w szczególności Uboot. :mrgreen:

edit QbaJak:
ani mnie nie denerwuj :evil: ... ale świnia nie bede - powodzenia

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 13 Listopad 2005, 13:57   

Niezle! 3 osoby z forum :D
Kor jak przelicytujesz Krejta to juz po tobie :P

Sam sie zastanawialem, czy nie licytowac, ale puki co zyje oszczednie, wiec sobie odpuszcze i bede patrzyl na forumowa walke ;)

Słupek 
VIP

Wysłany: 13 Listopad 2005, 18:17   

settler napisał/a:

'Kot w stanie czystym'

Cena taka jak na merlinie, wiec raczej nie jakas super okazja.
EDIT
spojrzałem na nick sprzedawcy. Nie wiedziałęm, ze oni wystawiają swje towary na allegro :O
Cytat:

Panowie, popełniacie wszyscy błąd podbijając cenę tyle dni przed końcem. Uparliście sie, zeby zwyciezca aukcji zapłacił jak najwiecej? :D Ja na razie nie licytuję, ale zaniedługo być może zobaczycie mnie w a(u)kcji.

I.Inni 

Wysłany: 13 Listopad 2005, 19:01   

settler napisał/a:

Widzę, że z jakąś nową okładką?

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 13 Listopad 2005, 19:04   

taka byla w pierwszym wydaniu, wiec nowa to to ona nie jest, dopiero potem przeszlo na Kirbyego

no i cholera nie wytrzymalem nerwowo i zaczlem licytowac :) jednak niesłownny jestem - sorry Kor :P

Monkey 

Wysłany: 13 Listopad 2005, 19:22   

QbaJak napisał/a:
wiec nowa to to ona nie jest

Rok '92 miałam wtedy roczek :shock:
Ja tam się nie porywam na takie rzeczy, ale wszystkim licytującym życzę szczęścia.
Choć do końca licytacji macie jeszcze 6 dni. W ciągu tygodnia może się stać wiele rzeczy....

Pytanie: Warstwy w oryginale nazywały się "Strata"?? Czy coś pokręciłam??

sett - don't offtop please!

oki, oki :-$

Kor 
Moderator

Wysłany: 13 Listopad 2005, 20:05   

Panowie - wojna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 13 Listopad 2005, 20:27   

Cytat:
4. Na forum zamieszczamy tylko ogłoszenia (żadnych zbędnych rozmów/ od tego jest PM)

Widzę, że ktoś tu zapomniał o tym punkcie ;]

Kor 
Moderator

Wysłany: 13 Listopad 2005, 20:59   

Blade Master: toż nie widzisz, że na UAM właśnie rozpoczęła się wojna (która może doczeka się nawet osobnego wątku, jak tak dalej pójdzie).

Przecież niejaki szpieg z krainy deszczowców, zwany Ubootem (mężczyzna, względnie młody, niepostawny, z upodobaniem do przebierania się w damskie ciuszki, operator wysuwanej rurki, zwanej peryskopem i jednocześnie adept pana Herr-bat-ki) próbuje wykraść świętą księgę zwaną Warstwami Wszechświata. Była ona pilnie strzeżona przez mnichów pod dowództwem Lu-Tze. Jednak Uboot, chociaż nie wygląda, to spryciarz jakich mało. Za pomocą swej wydłużającej się rurki zwinął ową księgę i wystawił na aukcję, w której, żeby zatuszować ślady, sam bierze udział. Jest to szkoła samego banity, wygnanego za pokrętne zagrania polityczne. Czyż to nie prawdziwy nikczemnik i łapserdak!

Władze AM zareagowały natychmiast. Wystawiły swojego najlepszego najemnika, miszcza miszczów, niejakiego Maćka, który w swej chytrości wielkiej występuje pod jakże mylnym i przemyślanym pseudonimem Kormaciek. On ma odzyskać księgę i zabić nikczemnego Uboota.

Do walki niespodziewanie wmieszał się się inny najemnik z klanu moderatorów -Qba. Spytacie jak się zowie? Odpowiem Qba. Jak? Qba. Jest on o tyle w lepszej sytuacji, iż dłużej przebywa na ziemiach AM i zna więcej sztuczek, ma więcej znajomych wśród osadników z AM i to może mu pomóc odzyskać księgę, pojamać Ubotusa Wstrętnusa i wygrać rywalizacje z Korem, swoim odwiecznym wrogiem numero uno.

Po mieście krążą pogłoski. Wszyscy spodziewają się, iż niejaki atopaS, multimilioner i kolekcjoner makulatury także weźmie udział w tej morderczej rozgrywce. Przecież ważą się losy Dysku, a on nigdy nie odpuszczał, walczył do ostaniego grosza. Jakaż to byałbay Strata, gdyby nie wziął udziału.

Nie, nie! To niemożliwe! Na horyzoncie zdarzeń pojawił się On. Na horyzoncie zdarzeń pojawił się Nowy Zawodnik. To nie bogacz apotaS. Zwą go żywcem Kszynkiem. Jest nieustraszony. Włada biegle kung-fu, man-ga i peha-pe. Podobno nawet ukończył kurs 3w, ale zgubił pas. Nieważne. Oto on, loguje się, wyszukuje aukcję i wlącza się do gry. Z takim wdziękiem, klasą. Nyary i Magyary się nie liczą. To tylko statyści. Smutne.

Widzowie zamarli. Obgryzają paznokcie. Niektórzy* nawet u nóg. Jeszcze tylko 6 dni. 6 jakże ekscytujacych, obfitych w wydarzenia, o którym nie śniło się bogom, audytorom, i tym którzy mieszkają przy trasie. Kolejny odcinek już jutro. NIE MOŻESZ TEGO PRZEGAPIĆ!

* Ci gibcy.

Nosiad 

Wysłany: 13 Listopad 2005, 22:29   

przykro mi, ale nie będe uczestniczył w tej zacnej walce o jakże szczytny cel :P . Niestety nabyłem tą książeczkę opcją "kup teraz" za niżżżzszą cenę :P . Ale na pewno będe się przyglądal licytacji i kibicował najwtytrwalszym zawodnikom! Chociaż jakby na to nie spojrzeć, to czemu sie nie umówić, że np. jeden to bierze i gotowe?Zaoszczędzi się kase... Ale też nie będzie tego elementu rywalizacji, ryzyka i emocji! :lol:

www.istebna.net - zapraszam!!!

Uboot 
Moderator

Wysłany: 14 Listopad 2005, 13:12   

Wiesz co Qba. Zachowałeś się nieładnie :P

Taka perełka na Allegro a Ty nic nie mówisz?...Wstydź się :mrgreen:

Robert Silverberg

LEGENDS
Discworld, Pern, Song of Ice and Fire, Memory, Sorrow and Thorn, Wheel of Time

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71994045
NA QBAJAKA !!! Wchrzanić mu się w licytację !!! :twisted:

Kormaciek napisał/a:
Jednak Uboot, chociaż nie wygląda, to spryciarz jakich mało

Jak to się mówi...: Uboot jest wnikliwym spryciarzem , gdzyż wie komu "dać", a komu nie :P

Kormaciek napisał/a:
Qba. Jest on o tyle w lepszej sytuacji, iż dłużej przebywa na ziemiach AM i zna więcej sztuczek

Swoją przebiegłość zaprezentował nam w przypadku wspomnianych przezemnie wyżej Legend. Jednakże znany w całym u-światku przestępczym AM Ubootus Perwersus przechytrzył go i nakrył na skrytolicytactwie allegrowym (taka wstydliwa choroba stóp- pewnie dlatego się nie przyznał) :lol:

Kormaciek napisał/a:
Wystawiły swojego najlepszego najemnika, miszcza miszczów, niejakiego Maćka, który w swej chytrości wielkiej występuje pod jakże mylnym i przemyślanym pseudonimem Kormaciek. On ma odzyskać księgę i zabić nikczemnego Uboota.

:shock: :shock: :shock:
Jak się umawialiśmy na gg to nie było mowy o żadnym zabijaniu Ty "piźnienty" najemniku :wink:

Ja miałem wystawić ksiażkę , wziąść udział w licytacji dla ściemy, Ty natomiast miałeś podbijać kwotę aż do pewnej ustalonej sumy. Pozatym miałęś napisać to jakze przekonujące streszczenie naszej rywalizacji, podsiane ziarnem grozy i niepewności. W ten sposób mialiśmy zarobić kupę kasy na Tych niczego niepodejżewających "ludkach" z UAM. Kasą mieliśmy podzielić się po połowie....czyli dla mnie 70% a dla Ciebie 30% :P

Mam nadzieję że ten fragment o zabijaniu to tylko takie przejęzyczenie. Nie chcę aby zaszła tutaj teoria samospełniającego się proroctwa po tytułem :"Wbijesz mi noz do głowy i uciekniesz do bugari" :lol:

Nosiad napisał/a:
przykro mi, ale nie będe uczestniczył w tej zacnej walce o jakże szczytny cel

Szlag :?
Kupa kasy przepadnie :wink:

Ps. Pisząc tego posta słuchałem: "Queen- The Show Must Go On"

edit QbaJak:
Jakby do konca ukacji zostało nie 4 a jeden dzien to ten post zamieniłby się w wielki czerwony napis
CENZORED a Wozek Dibblera chwilow zamkniety... Uboot dostałby bana, goscie brak mozeliwosci wchodzenia na forum, a nowi uzytkonicy nie mogliby sie logowac - zauważcie, że wcale nie nadużywam tu władzy :twisted:

Kor 
Moderator

Wysłany: 14 Listopad 2005, 14:29   

Z otchłani toksycznych oparów nad Ankh wydobywają się przeraźliwe jęki i skowyty.
Bogginy już wiedzą. Tak, w nocy dokonała się rzecz straszna. Nikomu nieznana obywatelka miast AM, prawdopodobnie obckokrajowiec z pochodziena, przyłączyła się do tego wyścugu szczurów. Kiedy ostatnie promyki słońca zniknęły za Horyzontem Zdarzeń, kiedy najemnicy z Gildii Moderatorów znaleźli idealne miejsca na pułapkę na Uboota, wtedy niepostrzeżenie, przemykając niczym słoń w fabryce fil... e... niczym słoń w stadzie słoni, Manwee zalicytowała wsystkich.

Nkczemnik Ubootus Perwersus otrząsnął się najszybciej. Jego myśli gnały niczym palce programisty z Microsoftu po klawiaturze, na której od kupna nie było liter. Na placu Sator, na palu stojącym na środku, przybił wiadomość do najemników. Próbuje skłócić Kora z Qbą. Nie wie jednak, że oni są wrogami i że wszelkiego typu insynuacje o jakichkolwiek powiązaniach jego z Korem nie odniosą żadnego skutku.

Jakże zawiła staje się ta rywalizacja. Prawdopodobnie każdy z graczy oglądał 359-ty odcinek Esmeraldy i będzie motał jeszcze bardziej niż Hose Armando. Jaki będzie finał tej rozgrywki, nikt nawet nie śmie przypuszczać. Patrycjusz powołał z samnego rana specjalny organ do śledzenia poczynań graczy. W jego składzie są najbardziej światłe osobistości z najwspanialszego miasta Dysku - Prawy i Sprawiedliwy Bober z Gildii Sprawiedliwych, Rosie Palm z Domu Negocjowalnego Afektu, Roman Nienajmniejszy z Rodziną z Kampanii Na Rzecz Równych Praw oraz rolnik Endru zwany per Lep. Oni, nieskazitelni, czyści jak łza i dorbiazgowi jak ziarno na torach będę czuwali, żeby wszystkie chwyty poniżej pasa zostały wykorzystane. Bójcie się!

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 14 Listopad 2005, 15:31   

Cytat:
NA QBAJAKA !!! Wchrzanić mu się w licytację !!!

Możliwe, że skorzystam :]

Manwë 

Wysłany: 14 Listopad 2005, 17:05   

Niestety z przykroscia musze powiedziec, ze mnie ubodles Kor i to gleboko jakby szpilka w smalec przycisnac. NIE JESTEM KOBIETA! =D> :D

EDIT: w tej aukcji tylko tak o wzialem udzial, zeby troszke podbic cene(51 groszy tez cos :D ). No i zeby wziac udzial w tej wielkiej batalii. 8) :P

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 14 Listopad 2005, 19:06   

Do licytacji Warstw dolaczyl Słupek. Domyslam sie, ze ten nasz forumowy. Oznacza to tyle, ze walka toczy sie juz miedzy 6 osobami z forum, akcja narasta.
Moze sie zaloguje i troche popodbijam :D .

Ja za to nie bede taki nie mily i poprostu spytam. Qba, bardzo ci zalezy na tych 'Legendach'? I czy jesli tak, to ile chcesz maks za to zaplacic?
Aktualna cena jest niewygorowana i za tyle (lub pare groszy wiecej bym sie skusil, jednak jesli i tak mnie przelicytujesz to nie ma sensu).

Kor 
Moderator

Wysłany: 14 Listopad 2005, 20:12   

Rozdział III: wszystkie autostrady prowadzą na All-Le-Grrrrrooo!

"Nie pozbędziecie się mnie, ja wam jeszcze pokaże!!!! Czy ktoś zna dorgę na cmentarz?" - to były ostanie słowa po desperackim ataku Uboota. Tłum wstrzymał oddech. Matki zakryły dzieciom oczy. Psy przestały skomlić. Nawet Fido i Gaspode, co do nich niepodobne. Uboot powrócił! O zgrozo! Co sprytniejsi zaczęli mówić: ja wiedziałem, że tak będzie. Uboot zaatakował. Uboot podbił i znowu inicjatywa po jego stronie. Ale co na to Gilida Moderatorów? Czy jest tak samo przerażona jak tłum? Przecież zło w czystej postaci triumfuje. Gdzie są nasi bohaterzy? Gdzie Qba, gdzie Kor, i gdzie Kszynek? Gdzie ci ostatni spawiedliwi?

Chociaż to będzie trudne, zbierzmy fakty. Pot wlewa mi się do oczu (obawiam się, żeby ten przestępca Ubootus nie usłyaszł o tym, gdyż podobno lubi oczodoły), dygoczę, ale może mi się uda. Ubootus porwał księge - Warstwy Wszechświata - jest ona magiczna i dzięki niej można tworzyć nowe wszechświaty, niszczyć stare, zmieniać, można być... Bogiem. Wykradł ją mnichom i wystawił na licytacje w jedynym mieście które ściąga największych złoczyńców na skorupie w AM, w Ankh-Morpork. W drugiej najgorszej dzielnicy po Mrokach w All-Le-Grrrrrooo! Sam też podstępnie wziął udział w licytacji, żeby zmylić władze AM. Jednak one są jak winXp - nieomylne. Zareagowały natychmiast - Gilidia Moderatorów (Święci Nieomylni Strażnicy Skorupy) ściągnęła dwóch największych twardzieli - Qbę (Jak się to czyta? Qba. Jak? Qba.) i Kora (miszcz nat miszczami). Dołączyli się do licytacji, w ukryciu oczywiście. Niespodziewanie jednak pojawił się założyciel klanu Moderatorów - Kszynek (wśród tych , których zmoderował zwany zlowieszczo Krejtem. Chociaż Ci, których zmoderował nie powiedzątego - na szyi Krejta dynda wisior z języków pokonanych. Ta walka toczy się już teraz o coś więcej niż tylko księgę ,skoro sam Krejt stanął w szranki. Ta walka toczy się o Bogów. O Honor. O Ankh-Morpork!!!!!!!!!

Hej, zaraz, chwileczkę! Czy to Rincewind?!? Czy to on biegnie z tym... czymś w ręce? To chyba laska. Nie to słupek. I nie, to nie Rincewind, zaraz, ej to niemożliwe!?! TO przecież Słupek, znaczy nie słupek trzymany w ręce, tylko Słupek. Ale co on robi? Po co mu ta kusza? On... o nie... on chce... nie, to przekracza najśmielsze oczekiwania i fantazje ociekającego śliną tłumu. Słupek zaatakował Manwe!!! Jakie emocje!
O Bogowie, palce mi się trzęsą, nie mogę oddychać. Tlenu!! Gdzie jest Tlen. Kiedyś był, teraz już nie ma. Trudno, będę dalej oddychał dwutlenkiem ,ale powiem wam. Muszę wam to powiedzieć. Slupek podczas ataku wydał wyrok na Manwe. Okazało się że Manwe to stary znajomy Uboota, oni współpracują! Nie uwierzycie - Manwee to nie kobieta - to mężczyzna!!!!!!!!!!!!!!!

To wszystko to była mistyfikacja. Czuję się oszukany. Nie wiem co przyniesie kolejny dzień. Boję się kolejnego dnia. A-M nigdy nie zasypia, jest jak kot. Ale to co się zdarzy w przeciągu najbliższych 5 dni, to będzie oglądane, wspominane, przkazywane z ust do ust. Ubootus Perwersus ma sprzymieżeńca. Moderatorzy zniknęłi. Czy planują atak? Manwe to mężczyzna. Bądźcie zapamiętani, ci co nie boicie się dzisiaj zasnąć!

Słupek 
VIP

Wysłany: 14 Listopad 2005, 22:30   

Ledwo Słupek zdążył przeładować kuszę w zasiegu jego wzroku pojawił się kolejny przeciwnik. Tak, to stary znajomy, Krejtem zwany, a o którego czynach we wszystkich karczmach prawią. Słupek uśmiechnął się nieznacznie. Choć Krejt wojem jest odważnym, poczuł sie nie pewnie widząc wycelowaną w niego kuszę. Słupek napawał się chwilę bezradnoscią przeciwnika i wystrzelił...
Tak, tego sie spodziewał, chybił o włos. I oto błysnęła klinga miecza...
-Stań Waść do walki, jeśliś honorowy!

Odpowiedz do tematu