|
Wózek Dibblera |
| Autor |
Wiadomość |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 8 Październik 2005, 17:53
|
|
|
ja to milo, ze ja kupowalem wszystkie 'w czas'
te ceny sa naprawde imponujace |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 11 Październik 2005, 14:26
|
|
|
| Cytat: | | Kosmiczny Róg Obfitośc (Kup Teraz 6,90) [nawet bym się nie zastanawiał, jak ktoś nie ma!!!] |
Kolejny dowód na to, ze ten dział jest potrzebny Dzięki Tobie i tej pani moje zbiory okołopratchettowe się powiększyły. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 12 Październik 2005, 00:05
|
|
|
Świat Dysku.Mappa.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66766089
10 sztuk jest, starczy dla każdego... chociaż ja bym się zastanowił czy brać akurat od tego allegrowicza. I to poważnie bym się zastanowił.
Eryk.[ten duży z ilustracjami]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67576057
też bym się nie zastanawiał, jak ktoś nie ma
Podzięksy ewentualne składać na ręce VK, która to wszystko znalazła |
| |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 12 Październik 2005, 05:37
|
|
|
Jako że nie zanosi się abym kupował terminarze (za późno się pokapowałem z ich kupnem) to tego nie kupię, ale dla was moze to być niezły konsek.
Zatem:
TERMINARZ NIEWIDOCZNEGO UNIWERSYTETU 2000
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67699637
W podzięce możecie mnie nie banować na "miniczacie", a ja ciągle będę tam wypisywał "gópoty"
Deal ?
Kormaciek...ten pierwszy link to jest Discworld Noir. Przynajmniej mi się tak wczytuje
EDIT Kor!
Już wszystko działa, dzięki Uboot za spawdzenie i info.
Pozatym cgyba go pogięło z Tą ceną za przesyłkę. Przecież to waży grosze i mieści się do większej koperty, a co on chce tam dożucić cegły i wysłać ją w kartonie
Dziwne to jakieś. Chciwiec. Co do uczciwości to ja się nie wypowiadam, bo jeszcze u niego nie kupowałem. |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 12 Październik 2005, 12:08
|
|
|
W aukcji Mappy wkradł się błąd. Podany rok wydania - 2005 jest nieprawidłowy. Wysłałam pytanie do Sprzedającego i otrzymałam dziś odpowiedź:
" upsss.......ma pan racje...pomylka.1998 !!!
Dziekuje"
Jak widać, wziął mnie za mężczyznę - nie mam pojęcia dlaczego - może ogólnie ma talent do robienia błędów. |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 13 Październik 2005, 09:39
|
|
|
I dalej ten sam Sprzedający już dziś oferuje wszystkie nowości wydawnictwa Prószyński - z zastrzeżeniem, że wysyłka nastąpi po dacie oficjalnej premiery książek (i tu podaje datę 11.10.br).
Można więc kupić 7 egzemplarzy Sztuki świata Dysku za 43 zł + 7 zł koszt wysyłki (cena na okładce - 59,90)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66767094
oraz 9 egzemplarzy Testów Niewidocznego Uniwersytetu za 22zł + 7 zł koszt wysyłki (cena na okładce - 29.00).
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66860730
Sprzedający proponuje też odbiór osobisty (W-wa - Natolin).
Przypuszczalnie oferuje już towar, licząc, że wydawnictwo nie spóźni się z premierą. |
|
|
|
 |
Forn
Gość
|
Wysłany: 14 Październik 2005, 22:19
|
|
|
| Witam z ciekawosci czy ktos chcialby zakupic Discworld Noir za powiedzmy 30 zl ? orginal ofkors. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 15 Październik 2005, 15:37
|
|
|
Pewnie dużo osób by chciało. Proponuję zostawić namiary na siebie w tymże temacie. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 18 Październik 2005, 15:11
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | i Terminarz ochrony warzyw: |
Prawdziwy Biały Kruk, od trzech lat tego szukam.
Dzięki. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 21 Październik 2005, 11:23
|
|
|
Info raczej dla mieszkancow W-wy i okolic, do tego tych, ktorzy nie maja jeszcze Termnarza Zreformowanych Wampirow - na dzien dzisiejszy w ksiegarni proszynskiego (Garazowa) sa 3 sztuki w cenie.... UWAGA.... 2zł
nie kupujcie w Empikach |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
Nosiad
|
Wysłany: 5 Listopad 2005, 13:44
|
|
|
Hmmm tak sobie przeglądam stronki na necie (chwilka wolnego czasu się jakimś cudem znalazła:) ). Myslę sobie - wejdę na jakieś forum o prattchecie i poszukam informacji, czy jakis nowych ksiązek nie wydają... Ale przez przypadek zabłądziłem własnie do wózku Dibblera. I co widzę? TAK! Ludzie o mnie piszą aż sie kurcze sławny poczułem hehe . To ja kupiłem te terminarze na allegro (mój nick sapota). Jeden poszedł za 120, drugi 125 , a trzeci 137 . Licytowałem też terminarz niewidocznego uniwersytetu, ale nie udało mi się go wygrać - mój przeciwnik dał cenę maksymalną, jaką chce dać na poziomie 800 złoty... Ale na szczęście udało mi się dorwać tą ksiązkę "trochę" taniej . Racja - mase kasy to kosztowało (jestem biednym studentem - całe wakacje na te knigi pracowalem ), ale cel został osiągnięty - TAK! MAM WSZYSTKIE KSIĄZKI PRATCHETTA . Około 50 ksiazek - wszystkie, jakie kiedykolwiek zostały wydane w Polsce - fajnie sie to na półce prezentuje hehe . Przepraszam za przydłygawego offtopa |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 5 Listopad 2005, 14:27
|
|
|
Mógłbym Cię zdołować, ile ja zapłaciłem za Terminarze łącznie, ale nie będę |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 5 Listopad 2005, 15:11
|
|
|
| Nosiad napisał/a: | | ... ale cel został osiągnięty - TAK! MAM WSZYSTKIE KSIĄZKI PRATCHETTA Cool . Około 50 ksiazek - wszystkie, jakie kiedykolwiek zostały wydane w Polsce - |
polskich naliczylem 46 pozycji - ale nich Ci bedzie
No i tak jak pisał Kor - z terminarzami bylo troszke popolowac a dostalbys wszystkie za 120zł - przynajmnije mi sie udalo, z czego polowa kasy to NU... a zaoszczedzona kase moglbys wydac chociazby na Discworld Companion, Pratchett Portfolio (czy jak sie tam to pisze) i do tego wszystkie wydane mapki.... a jeszcze by ci zostało |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 5 Listopad 2005, 22:20
|
|
|
Okropni jesteście, naprawdę. "Ja mam taniej", "a ja jeszcze taniej"...
Zamiast podziwiać determinarz... znaczy determinację człowieka, który w pocie czoła zdobywa pozycje, które mu wcześniej umknęły. |
|
|
|
 |
Nosiad
|
Wysłany: 5 Listopad 2005, 23:04
|
|
|
W końcu znalazłem u kogoś zrozumienie - i to w dodatku u kobiety - dzięki Vena .
Odnośnie odcojęzycznych Pratchettów, to wolę w to nie inwestować, bo wiem, ze jakbym jedną kupił, to od razu bym chciał wszystkie (to tak samo jak z pokemonami hehe).
Odnośnie 46 - są jeszcze rożne wydania... Eryk w formacie a4 i a5, dysk i warstwy wrzechświata itd. Jest tego trochę |
_________________ "Aarghwynochastądtydraniu"
www.istebna.net - zapraszam!!! |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 5 Listopad 2005, 23:13
|
|
|
Mam nadzieję, że nie napiszesz, iż teraz zaczynasz zbierać te małe - okropne - wydania oraz serię w twardych oprawach... |
|
|
|
 |
Nosiad
|
Wysłany: 5 Listopad 2005, 23:36
|
|
|
Nie nie - nie jestem klachtiańskim fanatykiem . Chociaż racja - chyba zakupię każdą wersję okładki Dobrego Omenu... A odnośnie twardych okładek, to raczej nie będe ich brał, bo jakos mi sie je gorzej czyta . A wersji kieszonkowych po prostu nie chce - okropna okładka... Dajcie spokój - kto to wymyślił...
Jedyne co mi sie teraz marzy, to dostać np. pod choinke oryginał jakiegoś obrazu Paula Kidbiego - np. ten prześwietny z Vimesem i smokiem, który kładzie mu głowę na kolanach, albo któryś z Susan - po prostu prześwietnie mu wyszła |
_________________ "Aarghwynochastądtydraniu"
www.istebna.net - zapraszam!!! |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 6 Listopad 2005, 00:24
|
|
|
| Nosiad napisał/a: | Jedyne co mi sie teraz marzy, to dostać np. pod choinke oryginał jakiegoś obrazu Paula Kidbiego - np. ten prześwietny z Vimesem i smokiem, który kładzie mu głowę na kolanach, albo któryś z Susan - po prostu prześwietnie mu wyszła |
Oryginał, powiadasz...
Kumulacja w lotto była w środę, trzeba było rodzinę namówić, co by zagrali. A teraz zostaje Ci pisać listy do Wiedźmikołaja... tfu, do Mikołaja, chciałam napisać.
A żeby tak całkiem nie offtopicować, to jak ktoś szuka...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69846278 |
|
|
|
 |
|
|