Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wózek Dibblera
Autor Wiadomość
settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 8 Październik 2005, 17:53   

ja to milo, ze ja kupowalem wszystkie 'w czas'
te ceny sa naprawde imponujace

Słupek 
VIP

Wysłany: 11 Październik 2005, 14:26   

Cytat:
Kosmiczny Róg Obfitośc (Kup Teraz 6,90) [nawet bym się nie zastanawiał, jak ktoś nie ma!!!]

Kolejny dowód na to, ze ten dział jest potrzebny :D Dzięki Tobie i tej pani moje zbiory okołopratchettowe się powiększyły.

Kor 
Moderator

Wysłany: 12 Październik 2005, 00:05   

Świat Dysku.Mappa.

:arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66766089

10 sztuk jest, starczy dla każdego... chociaż ja bym się zastanowił czy brać akurat od tego allegrowicza. I to poważnie bym się zastanowił.
Eryk.[ten duży z ilustracjami]

:arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67576057

też bym się nie zastanawiał, jak ktoś nie ma
Podzięksy ewentualne składać na ręce VK, która to wszystko znalazła =D>

Uboot 
Moderator

Wysłany: 12 Październik 2005, 05:37   

Jako że nie zanosi się abym kupował terminarze (za późno się pokapowałem z ich kupnem) to tego nie kupię, ale dla was moze to być niezły konsek.
Zatem:

TERMINARZ NIEWIDOCZNEGO UNIWERSYTETU 2000

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67699637

W podzięce możecie mnie nie banować na "miniczacie", a ja ciągle będę tam wypisywał "gópoty" :P
Deal ?

Kormaciek...ten pierwszy link to jest Discworld Noir. Przynajmniej mi się tak wczytuje :roll:

EDIT Kor!
Już wszystko działa, dzięki Uboot za spawdzenie i info.

Pozatym cgyba go pogięło z Tą ceną za przesyłkę. Przecież to waży grosze i mieści się do większej koperty, a co on chce tam dożucić cegły i wysłać ją w kartonie :x
Dziwne to jakieś. Chciwiec. Co do uczciwości to ja się nie wypowiadam, bo jeszcze u niego nie kupowałem.

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 12 Październik 2005, 12:08   

W aukcji Mappy wkradł się błąd. Podany rok wydania - 2005 jest nieprawidłowy. Wysłałam pytanie do Sprzedającego i otrzymałam dziś odpowiedź:
" upsss.......ma pan racje...pomylka.1998 !!!
Dziekuje"
Jak widać, wziął mnie za mężczyznę - nie mam pojęcia dlaczego - może ogólnie ma talent do robienia błędów. :wink:

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 13 Październik 2005, 09:39   

I dalej ten sam Sprzedający już dziś oferuje wszystkie nowości wydawnictwa Prószyński - z zastrzeżeniem, że wysyłka nastąpi po dacie oficjalnej premiery książek (i tu podaje datę 11.10.br).
Można więc kupić 7 egzemplarzy Sztuki świata Dysku za 43 zł + 7 zł koszt wysyłki (cena na okładce - 59,90)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66767094
oraz 9 egzemplarzy Testów Niewidocznego Uniwersytetu za 22zł + 7 zł koszt wysyłki (cena na okładce - 29.00).
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66860730
Sprzedający proponuje też odbiór osobisty (W-wa - Natolin).
Przypuszczalnie oferuje już towar, licząc, że wydawnictwo nie spóźni się z premierą. :wink:

Forn
Gość
Wysłany: 14 Październik 2005, 22:19   

Witam z ciekawosci czy ktos chcialby zakupic Discworld Noir za powiedzmy 30 zl ? orginal ofkors.

Kor 
Moderator

Wysłany: 15 Październik 2005, 15:37   

Pewnie dużo osób by chciało. Proponuję zostawić namiary na siebie w tymże temacie. 8-)

Uboot 
Moderator

Wysłany: 17 Październik 2005, 18:43   

Terminarz Gildii Błaznów 2003 na allegro :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68135160

i Terminarz ochrony warzyw:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68036419 :mrgreen:
Naprawdę warto :wink:

Krejt 
Administrator

Wysłany: 18 Październik 2005, 15:11   

Uboot napisał/a:
i Terminarz ochrony warzyw:

Prawdziwy Biały Kruk, od trzech lat tego szukam.
Dzięki.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 21 Październik 2005, 11:23   

Info raczej dla mieszkancow W-wy i okolic, do tego tych, ktorzy nie maja jeszcze Termnarza Zreformowanych Wampirow - na dzien dzisiejszy w ksiegarni proszynskiego (Garazowa) sa 3 sztuki w cenie.... UWAGA.... 2zł

nie kupujcie w Empikach ;)

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Listopad 2005, 10:30   

Gratka dla osób, które nie posiadają Mappy:

:arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70553384

Nosiad 

Wysłany: 5 Listopad 2005, 13:44   

Hmmm tak sobie przeglądam stronki na necie (chwilka wolnego czasu się jakimś cudem znalazła:) ). Myslę sobie - wejdę na jakieś forum o prattchecie i poszukam informacji, czy jakis nowych ksiązek nie wydają... Ale przez przypadek zabłądziłem własnie do wózku Dibblera. I co widzę? TAK! Ludzie o mnie piszą :oops: aż sie kurcze sławny poczułem hehe 8-) . To ja kupiłem te terminarze na allegro (mój nick sapota). Jeden poszedł za 120, drugi 125 , a trzeci 137 8-) . Licytowałem też terminarz niewidocznego uniwersytetu, ale nie udało mi się go wygrać - mój przeciwnik dał cenę maksymalną, jaką chce dać na poziomie 800 złoty... Ale na szczęście udało mi się dorwać tą ksiązkę "trochę" taniej :D . Racja - mase kasy to kosztowało (jestem biednym studentem - całe wakacje na te knigi pracowalem :shock: ), ale cel został osiągnięty - TAK! MAM WSZYSTKIE KSIĄZKI PRATCHETTA 8-) . Około 50 ksiazek - wszystkie, jakie kiedykolwiek zostały wydane w Polsce - fajnie sie to na półce prezentuje hehe :P . Przepraszam za przydłygawego offtopa :roll:

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Listopad 2005, 14:27   

Mógłbym Cię zdołować, ile ja zapłaciłem za Terminarze łącznie, ale nie będę :mrgreen:

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 5 Listopad 2005, 15:11   

Nosiad napisał/a:
... ale cel został osiągnięty - TAK! MAM WSZYSTKIE KSIĄZKI PRATCHETTA Cool . Około 50 ksiazek - wszystkie, jakie kiedykolwiek zostały wydane w Polsce -

polskich naliczylem 46 pozycji - ale nich Ci bedzie :P

No i tak jak pisał Kor - z terminarzami bylo troszke popolowac a dostalbys wszystkie za 120zł - przynajmnije mi sie udalo, z czego polowa kasy to NU... a zaoszczedzona kase moglbys wydac chociazby na Discworld Companion, Pratchett Portfolio (czy jak sie tam to pisze) i do tego wszystkie wydane mapki.... a jeszcze by ci zostało :)

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 5 Listopad 2005, 22:20   

Okropni jesteście, naprawdę. "Ja mam taniej", "a ja jeszcze taniej"... [-X
Zamiast podziwiać determinarz... znaczy determinację człowieka, który w pocie czoła zdobywa pozycje, które mu wcześniej umknęły. :wink:

Nosiad 

Wysłany: 5 Listopad 2005, 23:04   

W końcu znalazłem u kogoś zrozumienie - i to w dodatku u kobiety - dzięki Vena :wink: .

Odnośnie odcojęzycznych Pratchettów, to wolę w to nie inwestować, bo wiem, ze jakbym jedną kupił, to od razu bym chciał wszystkie (to tak samo jak z pokemonami hehe).

Odnośnie 46 - są jeszcze rożne wydania... Eryk w formacie a4 i a5, dysk i warstwy wrzechświata itd. Jest tego trochę :roll:

www.istebna.net - zapraszam!!!

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 5 Listopad 2005, 23:13   

Mam nadzieję, że nie napiszesz, iż teraz zaczynasz zbierać te małe - okropne - wydania oraz serię w twardych oprawach... :roll:

Nosiad 

Wysłany: 5 Listopad 2005, 23:36   

Nie nie - nie jestem klachtiańskim fanatykiem :D . Chociaż racja - chyba zakupię każdą wersję okładki Dobrego Omenu... A odnośnie twardych okładek, to raczej nie będe ich brał, bo jakos mi sie je gorzej czyta :) . A wersji kieszonkowych po prostu nie chce - okropna okładka... Dajcie spokój - kto to wymyślił...

Jedyne co mi sie teraz marzy, to dostać np. pod choinke oryginał jakiegoś obrazu Paula Kidbiego - np. ten prześwietny z Vimesem i smokiem, który kładzie mu głowę na kolanach, albo któryś z Susan - po prostu prześwietnie mu wyszła 8-)

www.istebna.net - zapraszam!!!

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 6 Listopad 2005, 00:24   

Nosiad napisał/a:
Jedyne co mi sie teraz marzy, to dostać np. pod choinke oryginał jakiegoś obrazu Paula Kidbiego - np. ten prześwietny z Vimesem i smokiem, który kładzie mu głowę na kolanach, albo któryś z Susan - po prostu prześwietnie mu wyszła 8-)

Oryginał, powiadasz... :-k
Kumulacja w lotto była w środę, trzeba było rodzinę namówić, co by zagrali. A teraz zostaje Ci pisać listy do Wiedźmikołaja... tfu, do Mikołaja, chciałam napisać. :mrgreen:
A żeby tak całkiem nie offtopicować, to jak ktoś szuka...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69846278

Odpowiedz do tematu