|
Świat Dysku w miniaturze |
| Autor |
Wiadomość |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 21 Grudzień 2006, 20:51
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | Z ogromną zatysfakcją zatknął bym nianię Ogg na czubek. Na pewno by się jej spodobało |
ja chyba poszukałbym jakiegoś jeża....;-)
a faktycznie - wszystko sobie można zrobić.
Dyskowy gadżet też - widzieliśmy już wiele rzeczy, nawet dyskowe torty, no nie?
Jednak uważam, że pomysł z robieniem sobie t-shirta z obrazkiem, któregoś z Panów K. lub też kubka z.... no nie wiem, to mało twórcze jest.
Może zastanówmy się nad zrobieniem małego konkursu na modelinową figurkę, co można by przy najbliższym Spotkaniu_Jakie_Dojdzie_Do_Skutku wykorzystać. Każdy mógłby sobie wcześniej przemyśleć koncept i tylko go wdrożyć przy pomocy rączek:-) |
_________________ |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2006, 22:53
|
|
|
| Cytat: | | Może zastanówmy się nad zrobieniem małego konkursu na modelinową figurkę, co można by przy najbliższym Spotkaniu_Jakie_Dojdzie_Do_Skutku wykorzystać. Każdy mógłby sobie wcześniej przemyśleć koncept i tylko go wdrożyć przy pomocy rączek:-) |
Waw, chcesz wykorzystać "Planowanie i Taktykę" przy zabawie modeliną?... toż to całą zabawę popsuje |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 21 Grudzień 2006, 23:07
|
|
|
zawsze można pójść na żywioł i potraktować to jako swobodną szarżę berserkerów;-)
w miniaturze rzecz jasna... |
_________________ |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2006, 23:39
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | Z ogromną zatysfakcją zatknął bym nianię Ogg na czubek. Na pewno by się jej spodobało |
No po prostu lol :]
W sumie to aż dziwne, nie? Że nie ma bombek. W każdym razie, podsunąłeś mi niezły pomysł, U. Aż sobie chyba druknę i nalepię. Znaczy tę, co Śmierć Szczurów wygląda jak w bombce .
Od razu uprzedzam, jakem ModMax - wyloluje, jak ktoś się będzie czepiał, że naruszam prawa autorskie |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 22 Grudzień 2006, 07:26
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Aż sobie chyba druknę i nalepię |
Od biedy mozna podrukować postaci w dwóch egzemplarzach, wyciąć i skleić do siebie "plecami". Przebić igłą ze sznureczkiem, zrobić pętelkę i mamy papierową bombkę.
Jak ktos się zdecyduje to poproszę o zdjęcię choinki z takimi bombowymi bombkami.
Ps. Dlaczego mi się wydaje ze ja pierwszy takie zdjęcie dam? |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 22 Grudzień 2006, 10:18
|
|
|
Bo ubrałeś się w kiedyś w czerwone ciuszki ze spiczastą czapusią ala Pierre Rincswide?
Ja nie mam cyfrówki, ale jak zrobię, to skołuję jakoś, a będe ubierał w sobotę |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 2 Styczeń 2007, 15:09
|
|
|
piękne!
to chyba nie są wyroby Clarecrafta....? |
_________________ |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 3 Listopad 2008, 12:12
|
|
|
Aleś mi smaku narobił! Już mieliśmy sobie z Agatą zamówić (dla niej Niania, a dla mnie Rince), ale zaczęliśmy zastanawiać się dlaczego to tanie tanie?
Odpowiedź znalazła Agata w opisie produktu:
| Cytat: | Opis produktu
30 mm scale high quality metal cast miniature from Terry Pratchett Discworld.
The miniature kit has 2 pieces.
All miniatures supplied unpainted.
May require preparation and assembly.
Provided with a 30mm premium plastic round base. |
Podziękujemy. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 3 Listopad 2008, 16:12
|
|
|
To juz wiem co chce na gwiazdke, tylko juz widze jak ja to pozniej pomaluje...
Szkoda, ze nie ma opcji kupienia pomalowanego. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 4 Listopad 2008, 07:49
|
|
|
| Cytat: | | Szkoda, ze nie ma opcji kupienia pomalowanego. |
Seciu, Ty chyba masz największe szanse dostania właśnie pomalowanych. Wystarczy podjechać do sklepu (Gdynia) i zagadać czy ktoś by się nie podjął malowania - ewentualnie czy mogą kogoś polecić - byle dobrego, a nie kogoś kto się dopiero uczy.
Ostatnio spędziłem 1,5h godzinny w autobusie z kumplem, który zajmuje się bitewniakami. Koszt pomalowania takiej figurki, powinien się zamknąć między 15-30zł. (Chociaż mowa była o 3 kolorach, wiec może wyjść drożej).
Reszta może zrobić to w drugą stronę - najpierw znajduje kolegę który gra w Warhammera, następnie pyta się o osobę, która ładnie maluje, potem znajduje się tę osobę, itd.
Gdybyście przypadkiem nie znali żadnego fana bitewniaków, zapraszam na konwenty - tam jest zawsze od groma zapaleńców |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 4 Listopad 2008, 09:44
|
|
|
| Ale co to za uciecha, jak ktoś inny maluje. Samemu trzeba. |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 4 Listopad 2008, 10:04
|
|
|
Mógłbyś równie dobrze zapytać, co to za uciecha kupować gotowe figurki z Clarecrafta. Przecież można samemu wyrzeźbić formę, odlać i pomalować [i męczyć się z tym pół roku]. Nie wspominając, że nie wszyscy mają zręczność i precyzję zegarmistrza. Nie chcę kupować ładnej figurki, żeby ją później zepsuć. [Tak samo można zapytać, czemu kupujesz szynkę w mięsnym, zamiast złapać i zabić świnię, a później ją uwędzić. Tak jest łatwiej i właśnie po to zostało wymyślone społeczeństwo. ]
A pomysł z "kimś, kto maluje figurki" świetny. Może, jeżeli ktoś znajdzie namiar na taką osobę, złożymy jakieś większe zamówienie? Może będzie nawet taniej? |
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 4 Listopad 2008, 11:03
|
|
|
| Pasikorek napisał/a: | | Ale co to za uciecha, jak ktoś inny maluje. Samemu trzeba. |
Już widzę jak Kor maluje figurki na spotkaniu forumowym. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 4 Listopad 2008, 14:50
|
|
|
No problemo!
[ Komentarz dodany przez: Krejt: 4 Listopad 2008, 15:59 ]
Chyba korektorem w płynie.
[ Komentarz dodany przez: settler: 4 Listopad 2008, 18:58 ]
Tipexem z pedzelkiem. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 19 Listopad 2008, 09:20
|
|
|
moje doświadczenia z malowaniem figurek są straszne. Jeszcze w liceum zaczęliśmy grać w Warhammera na co nudniejszych lekcjach z tyłu sali (np. fakultet historyczny,lekcje wychowawcze itp). Zakupiłem sobie trochu figurek (mam po dziś dzień), zakupiłem zestaw farbek i podkładów Games Workshop, pędzelki i ruszyłem na podbój nie opanowanej sztuki malowania. pomalowałem kilka figurek i... później grałem już tylko niepomalowanymi.
Generalnie - nigdy więcej a co do malowania to w każdym rpgowym sklepiku można się dowiadywać i na pewno się fachowiec znajdzie |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 26 Listopad 2008, 11:33
|
|
|
Skontaktowalem sie z ta firma od figurek i nie owijajac w bawelne oto co mi napisal:
| Cytat: | [11:21:22] Micro Art Studio napisał(a): malujemy w 2 standartach adept i master
[11:25:03] Micro Art Studio napisał(a): adept - śmierć 60 Euro inne 50 Euro
[11:25:27] Micro Art Studio napisał(a): master - śmierś 100 Euro inne 80 Euro |
Clarecraft to przy tym taniocha, wiec trzebaby popytac takich ludkow o ktorych Qba pytal. Tylko faktycznie tutaj jest pelno kolorow, wiec to tez na pewno zwiekszy koszta. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 4 Grudzień 2008, 14:50
|
|
|
Na stronie Kidby'ego jest do kupienia najrzadsza figurka Clarecrafta (jedna z 4 istniejacych). Cena do ustalenia (adnotacja, ze oczekiwane sa tylko powazne oferty sugeruje wysoka cene).
 |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 4 Grudzień 2008, 16:24
|