|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
|
Świat Dysku w komórce |
| Autor |
Wiadomość |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 5 Maj 2006, 15:01
|
|
|
Bleeee... brzydkiego zrobili Vetinariego!
Nawet brody nie ma...
Szczerze mówiąc pomysł Discwoldu w komórce wcale a wcale mnie nie zachwyca... nie potrafię wyjaśnić, czemu. To po prostu zabijanie książek. |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 5 Maj 2006, 16:25
|
|
|
| Cytat: | | Nawet brody nie ma... |
Wiem, że to karygodny błąd, lecz zadajmy sobie pytanie: - Po co zrobili go bez brody?
A może po to, żeby pokazać, że właśnie w KM był on młodszy.
| Cytat: | | To po prostu zabijanie książek. |
Tak, jak robienie filmu na podstawie "Władcy Pierścieni"? Saj, by chciała, żeby nic nie wychodziło na kompa z DW. No tak, bo gry discworldowe zabijają niby książki? Nie. moim zdaniem są znakomitym dodatkiem. A to, że taki gadżet jak gra na koma wyjdzie, to się z tego trzeba cieszyć. No, bo fani to by tylko wytykali błędy i mówili, że jakiekolwiek wydanie gadżetu do książki "zabije ją".
---
Narazie nie można na ten temat nic więcej powiedzieć. graficznie postacie mi się nie podobają - teren jest ok. Zobaczymy jak to będzie z fabułą (tzn, jak będzie wkomponowana, i co trzeba bdzie Dokładnie robić) |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 5 Maj 2006, 16:37
|
|
|
| Sayoko napisał/a: | | To po prostu zabijanie książek. |
| Bonito napisał/a: | | Saj, by chciała, żeby nic nie wychodziło na kompa z DW. |
A ja bym chciał, aby wychodziło, ale nie na podstawie książek. Tak jak Discworld Noir. Gry z Rincewindem mi się niezbyt podobały (jako gry i przygodówki - bardzo, ale jako gry dyskowe, to raczej niezbyt). A grając w DN poznawałem historię od zera...
Mogłaby jeszcze wyjść jeszcze jedna gra w tym stylu. |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 5 Maj 2006, 17:16
|
|
|
No bo nie da się przedstawić treści książki w filmie tak, żeby każdemu pasowało i żeby wszyscy byli zadowoleni... I to w filmie się nie da, a w takim ograniczonym medium (przynajmniej na razie), jakim jest komórka? Cóż, pozostaje się cieszyć, że powstaje coś nowego i modlić, żeby nie zarżnęli klimatu (przynajmniej nie za bardzo). |
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 5 Maj 2006, 18:54
|
|
|
| Agata_G napisał/a: | | Cóż, pozostaje się cieszyć, że powstaje coś nowego i modlić, żeby nie zarżnęli klimatu (przynajmniej nie za bardzo). |
Ale wydaje mi sie ze jest niemozliwoscia przeniesc klimat SD na komorke. W filmie to sie nie zawsze udaje a co dopiero na tak ograniczonej "konsoli do gier" jaka jest komorka.
Ja rozumiem ze gry na symbiana beda ciut lepsze od dotychczasowych, javovych, ale tylko ciut, co widac po tym newsie.
Btw,
| Sayoko napisał/a: | | To po prostu zabijanie książek. |
ile to juz gier tych komorkowych ,pecetowych, konsolowych powstalo, i czy jakas w jakikolwiek sposob zagrozila/zabila swoj ksiazkowy odpowiednik ?
Gadgety nie zabijaja ksiazek, przeciwnie, pozwalaja im zainteresowac soba potencjalnych czytelnikow, a takze sprawic wiele radosci, oraz tematow do dyskusji jej fanom (+natrzepac troszke kasy w tym naszym komercyjnym swiecie ) |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 5 Maj 2006, 19:28
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | Ale wydaje mi sie ze jest niemozliwoscia przeniesc klimat SD na komorke. |
No, to też właśnie napisałam . No, może nie do końca jasno się wyraziłam. Oczywiście, że nie da się przenieść klimatu, wielu wątków itp. do gry na komórkę. Ale tak bym chciała, żeby było tego choć troszeczkę, tyci - tyci, tak malusieńko... Bez tego powstanie zwykła gra z bohaterami, których z bohaterami książkowymi łączy tylko imię (i może jeszcze wygląd.). |
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 12:58
|
|
|
Miałem okazję zagrać w tę grę na komórkę. I ja sie zapytuję, WTF?
Na początku trzeba popychać Rincewindem Dwukwiata, żeby gdzieś tam trafił i nie wpadł w ręce oprychów. I...na tym skończyłem, gdyż nie mogłem, no nie mogłem tego zdzierżyć.
Ja cholercia nie wiem nawet o co chodzi w tej grze. Może ona ma jakąś głębię, może dalej jest lepsza, mnie natomiast nie dane było jej odkryć i wcale się tym nie martwię. |
|
|
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |