|
Okładkowe rozważania |
| Autor |
Wiadomość |
Aida
Gość
|
Wysłany: 8 Sierpień 2004, 10:00
|
|
|
Poproszę link do obrazka. Chcę sobie obejrzeć w powiększeniu.
Jak myślicie, ten chudy, wylizany Nixon z cygarkiem na przedzie to chyba nie Vimes??? |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 8 Sierpień 2004, 11:31
|
|
|
| Może to nowa postać, albo Patrycjusz? |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 10 Sierpień 2004, 14:12
|
|
|
| Więc właśnie mam nadzieję, że nie.... |
|
|
|
 |
Vende
Gość
|
Wysłany: 10 Sierpień 2004, 14:58
|
|
|
Co tu duzo mowic... od Night Watch okladki stracily wszystko ze swojego piekna. Rownie dobrze mogly by byc w jednolitym kolorze. Ble... sa po prostu ochydne. |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 11 Sierpień 2004, 09:42
|
|
|
| Ciesz sie, ze nie sa takie jak w Stanach - to to dopiero jest porazka... |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 11 Sierpień 2004, 12:57
|
|
|
Mi sie podoba koncepcja parodii, jaka wykorzystuje Kidby.
Okladnie sa poprostu inne niz wczesniej. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 11 Sierpień 2004, 14:03
|
|
|
| Vanti napisał/a: | | Ciesz sie, ze nie sa takie jak w Stanach - to to dopiero jest porazka... |
Święte słowa, te ich okładki są tragiczne i nie rozumiem, czemu wydawcy nie wykorzystują tych samych co prawie na całym swiecie (tzn. Kirby'ego i Kidby'ego). |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 11 Sierpień 2004, 15:40
|
|
|
| Amerykanie zawsze muszą mieć wszystko inaczej... Taki "naród" (heh, kawał mi wyszedł) |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 11 Sierpień 2004, 18:12
|
|
|
no to macie naszych pociesznych amerykańców
edit: nie wrzucam na discworldcovers narazie bo wierze ze za niedlugo znajda sie wieksze |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 11 Sierpień 2004, 18:22
|
|
|
w sumie ta okladka im nawet wyshla.. nie jest tak paskudna jak zwykle.. gdyby nie byla do Pratchett`a odwazylbym sie napisac ze mi sie podoba..
co do orginalnej okladki to jest taka sobie mimo ze o wiele bardziej wole Kidbiego od Kirbiego |
|
|
|
 |
Black Dagger

|
Wysłany: 11 Sierpień 2004, 21:23
|
|
|
| Ach, jak można robić takie okładki, brrr. Niektóre z amerykańskich też mogą straszyć... |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 11 Sierpień 2004, 21:30
|
|
|
| Skonto napisał/a: | | Amerykanie zawsze muszą mieć wszystko inaczej... Taki "naród" (heh, kawał mi wyszedł) |
Ja jestem trochę idiota. Czhodzi ci o to, że to jest taki zbitek różnych narodów? A ta okładka jest całkiem znośna, przeważnie wychodzą im jakieś abstrakcyjne straszaki przedstawiające niewiadomoco, albo całkowicie zwyczajny św. Mikołaj nie mający nic wspólnego z Wiedźmikołajem |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 12 Sierpień 2004, 09:11
|
|
|
Jak nie do końca załapałeś o co mi chodzi - faktycznie jesteś idiota . A co do tej okładki - poczekajcie, aż przeczytacie książkę, bo może się okazać, że okładka ma z nią tyle wspólnego co pierogi ruskie z zapaleniem skarpetek...
QbaJak: kuchnia nie obrażać mi sie tu!!! |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 12 Sierpień 2004, 20:43
|
|
|
| Cytat: |
Poproszę link do obrazka. Chcę sobie obejrzeć w powiększeniu.
|
Niestety nie ma większej wersji. Okładkę wziąłem ze strony Paula Kidbego. Dokładnie stąd: http://www.paulkidby.com/progress/index.html |
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 13 Sierpień 2004, 01:41
|
|
|
Miałem więcej szczęścia
Ciekawe co robią na tej okładce rottweilery...
Jeżeli chodzi o Amerykańskie okładki... pocieszmy się, że jest coć w czym jesteśmy od nich lepsi. |
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 13 Sierpień 2004, 05:54
|
|
|
| no trzeba przyznać okładka jest masakryczna. Czasami sama okładka w księgarni potrafi przyciągnąć wzrok i zainteresować czytelnika, bez żadnej wiedzy o książce. Ale te amerykańskie to odpychają. |
| |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 13 Sierpień 2004, 08:34
|
|
|
| A zauważyliście ten napis "Author of the national bestseller Mostrous Regiment"? Innych książek Pterry'ego tam nie znają?? |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 13 Sierpień 2004, 09:57
|
|
|
no Kormaciek napisal przeciez ze odpychaja chociaz mysle ze okladka do MR nie byla w cale lepsza i znajac ich styl sadze ze byl na niej cynowy zolnierzyk (na ktorej to okladce zreszta pisze "autor bestselleru Night Watch", oni krotka pamiec maja poprostu)
a zauwazyliscie jaka ta reka na GP jest pokurczona i pofaldowana jakas.. to o jakiejs chorobie zawodowej jest chyba ksiazka.. |
|
|
|
 |
Mostly Human

|
Wysłany: 14 Sierpień 2004, 23:29
|
|
|
| Chorobę zawodową to miał rysownik tej okładki...Jakiś niedowład ręki czy coś... |
_________________ -Posiadam taką zadziwiającą moc!Patrz!- uniósł pobliski kamień, chwycił to, co leżało pod nim, i machnął ręką- Wiszisz? Zaskoczony, co?
-Bardzo.
-Aha!
-Nigdy dotąd nie widziałem, żeby ktoś tak postępował ze skorpionem. |
|
|
|
 |
|
|