|
Dyskowe piwo |
| Autor |
Wiadomość |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 26 Marzec 2004, 19:28 Dyskowe piwo
|
|
|
o tym trunku w wersji dyskowej pisal Pratchett we wstepie do instrukcji Discworld Noir, jest o tym nawet w opisie tego dzialu, wiec moze zamieszcze tu male info.
Tutaj mozna o nich pocztac
A tutaj macie etykiety:
a tak na marginesie to znalazlem strone, na ktorej miedzy innymi sa discworldowe pukle do browarku (rysunki malowane na szkle) - Tu |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 29 Marzec 2004, 14:10
|
|
|
Ridcully's Revenge wgniotło mnie w fotel. Bwehehehee, co za nazwa! |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 31 Marzec 2004, 13:16
|
|
|
Myślisz, że tak samo smakuje jak się nazywa? |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 1 Kwiecień 2004, 17:16
|
|
|
| Aida napisał/a: | Myślisz, że tak samo smakuje jak się nazywa? |
Wolałbym nie sprawdzać, znając upodobanie Ridcully'ego do morporskiego piwa smakującego jak letni bulion.
Za to piwko sygnowane przez Nianię Ogg ma pewnie minimum 40% zawartościi alkoholu. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 1 Kwiecień 2004, 17:22
|
|
|
a tak patrzac troche realniej, to jesli bedzie miec ponizej 12% to pewano chrzczone |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Black Dagger

|
Wysłany: 1 Kwiecień 2004, 17:45
|
|
|
Powinni jeszcze sprzedawać Jabłownik |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2004, 22:34
|
|
|
Już sprzedają. Nazywa się "Alpaga". |
|
|
|
 |
J.Wędrowycz [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Kwiecień 2004, 07:57
|
|
|
U mnie to się nazywa 'Tani Szampan Z Papierówek'... |
|
|
|
 |
Black Dagger

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2004, 11:05
|
|
|
A w Krakowie odpowiednikiem jabłownika jest Zielony Absolut. Co prawda nie z jabłek, ale ma podobny procent |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 19 Kwiecień 2004, 22:33
|
|
|
| Swoją drogą winko "Niania Ogg" to by było coś... Etykieta już gotowa. Trzeba by było tylko spolszczyć i dopisać sakramentalne "Zawartość SO4 w normie". Chyba bym pił do obiadu... |
|
|
 |
Black Dagger

|
Wysłany: 20 Kwiecień 2004, 12:53
|
|
|
Do obiadu czy jako obiad Dodać żelatyny i będzie galaretka( kto oglądał Ciało wie co mam na myśli) |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 20 Kwiecień 2004, 15:33
|
|
|
| U nas pije się Cherry i Cavaliera (ale to tylko w Święta) |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
OPeCe
|
Wysłany: 20 Kwiecień 2004, 16:52
|
|
|
cavalier za drogi, prawie 6 zl!
winko niani ogg to bylby hit, juz widze ludzi wracajacych noca z konwentu |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 20 Kwiecień 2004, 20:14
|
|
|
Najpierw to bys ich uslyszal z odleglosci jakiegos kilometra jakby spiewali slawetna ogg'owska "Piosenke o jezu" |
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 20 Kwiecień 2004, 20:19
|
|
|
| Cytat: |
cavalier za drogi, prawie 6 zl!
|
Przecież napisałem, że tylko w Święta!! Cherry zresztą reż powoli staje się deluxem (np. na dzień Wagarowicza ). A może dogadamy się z Pterrym i sami będziemy robić wino Niani!! |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
Antrajk

|
Wysłany: 21 Kwiecień 2004, 09:15
|
|
|
| alkohole swiata dysku w wykonaniu polakow.. czemu na mysl przychodza mi tylko dwa slowa: bimber bananowy? /me blednie na wspomnienie tego straszliwego trunku - kto nie pil nie zrozumie |
_________________ Antrajkus Masterus Koderus stapajacy Na Glinianych Nogach, Arcykaplan Pomniejszych Bostw, Honorowy czlonek Strazy Miejskiej Ankh-Morpork, ulubieniec patrycjusza, itp etc |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 21 Kwiecień 2004, 22:22
|
|
|
Kto przy zdrowych zmysłach pije bimber bananowy?! Przecież sama nazwa już ostrzega przed syfonem... Chociaż jak byłem młodszy to różne rzeczy się próbowało. Teraz już nie ta wątroba...
A Cherry w spolszczonej wersji, czyli wisienka to klasyka liceum. Ech co to były za czasy. Trzy butle na głowę zapiekanka z przyczepy kempingowej... |
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 22 Kwiecień 2004, 07:19
|
|
|
| Albo stary dobry byczek. Jeszcze w 4 klasie był to przysmak slumsów z wioch. Znaczy się rówieśników i tych trochę starszych... Albo klasyka (nawet nazwa) Arizona... |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 22 Kwiecień 2004, 19:10
|
|
|
BANANOWY?!?!! Jezus Maria!
(Aaa, nie mówcie mi o bananach bo mi się kojarzą z Balcerowiczem. Rany, bimber bananowy za Balcerowicza to byłby szczyt szczytów... ) |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 22 Kwiecień 2004, 20:19
|
|
|
Kurcze, dlaczego wszyscy tak nienawidzą Balcerowicza?? Przecież jest jednym z najlepszych Polskich ekonomów (chociaż fakt, że miał kilka błędów)
Przymiotniki piszę się z małej litery. Poprawiłem Ci.Wiem, czepiam się-Black Dagger Ja Polski zawsze piszę z dużej litery, więc to nie błąd, ale dzięki za to że jesteś czujny! |
| |
|
|
|
 |
|
|