Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Discworldowe Słuchowiska radiowe
Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 21 Maj 2006, 13:34   Discworldowe Słuchowiska radiowe

Pisałem już o tym, że na BBC 7 są czasami słuchowiska radiowe. Były już Pomniejsze Bóstwa (ściągnąłem sobie nagranie).

Bardzo fajnie sie słucha. Ładnie dobrali glosy, są odgłosy, jak ktoś coś robi, np Brutha kopiący grządki, ofiary kwizycji fajnie krzyczą (:mrgreen:).

Ale do czego zmierzam, szkoda, że dzisiaj sie o tym dowiedziałem, ale wczoraj był Mort, a 10 czerwca będzie Maurycy leciał, i będzie można posłuchać tego via Internet.

Wchodzimy na stronę BBC 7 :arrow: [strona BBC 7] i po prawej stronie jest Listen Live. Trzeba mieć zainstalowanego Real Playera, albo Windows Media Playera. Chociaż ja mam Real Alternative i chodzi. Dla testu, słuchaliśmy z Blejdem jaskiego słuchowiska rosyjko-angielskiego (Niet Bratislava). Ja mam radiówkę 128 i nie przerywało.

Tak więc, 10 czerwca będzie leciał Maurycy, a Pomniejsze Bóstwa są do zassania.

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Czerwiec 2006, 23:00   

Przypominam o jutrzejszych Pomniejszych bóstwach (szczegóły w poście wyżej).

Tak w ogóle, to da sie posłuchać także te słuchowiska, które juz były. Jest Mort dla przykładu. Leciały też Trzy wiedźmy, i Straż! Straż!

bele 

Wysłany: 28 Listopad 2011, 17:55   

Powstało juz więcej tych słuchowisk, ja postanowiłem sprawdzić Straż! Straż! i po jednym odcinku muszę powiedzieć, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Nie chodzi w sumie o głosy aktorów, ale odtwarzają je porządki aktorzy, więc słucha się tego na prawdę dobrze. Polecam jeśli ktos lubi sobie słuchać czegoś przed snem :)

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 28 Listopad 2011, 23:25   

nekromanta z Ciebie.

bele 

Wysłany: 29 Listopad 2011, 08:13   

Staram się was trochę rozruszać do cholery!

Drugi odcinek również na poziomie. W sumie słuchowisko cierpi na to samo co ekranizacja filmowa, bo jest mało narracji i tamtych żartów, ale i tak miło jest posłuchać dialogów wymawianych przez profesjonalnych aktorów.

Odpowiedz do tematu